- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Моля, някой да ми помогне с информация.... :)
Здравейте! Ситуацията е такава, че ми се налага да се преместя да живея в Англия, но уча в Априловска гимназия в гр. Габрово и в момента съм 11ти клас. Имам намерение да опитам да се договоря с директорката да мина на самостоятелна форма на обучение за следващата година, когато ще съм 12ти клас, защото ми се иска да завърша средното си образование тук и да си идвам за матурите и изпитите след всеки срок. Въпросите ми са следните:
1) Какви документи ще са ми нужни, достатъчна ли е молба до директор?
2) Дали ще стане точно за 12ти клас? Задължително ли е да искам самостоятелна форма на обучение по болест и какви други основателни причини мога да изтъкна? Трябва ли комисия, за да ми дадат разрешение или е достатъчно директора да даден съгласието си?
3) Какви документи биха ми изискали в Англия, ако реша да държа приравнителни изпити там и трябва ли да имам препоръка от учител по английски?
Много ще съм благодарна някой, който е наясно да ми се отзове бързо, за да имам време да отреагирам и да наредя нещата. Благодаря предварително!![]()
![]()
![]()
1. Зависи. Първо трябва да говориш с директор или заместник-директор.
2. Да, можеш да минеш на самостоятелна форма на обучение, но ще полагаш изпити по всеки предмет на края на годината.
Малко съм позабравила как стават нещата, но мисля, че би трябвало да е достатъчно директорът на училището да даде съгласието си. Може и да са се променили процедурите обаче.
И все пак е добре първо да говориш с управата на училището.
Последно редактирано от dreamwalker : 05-12-2015 на 16:56
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.