- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Били ли сте приятели с човек, който има перфектен живот?
Забелязвам масова тенденция при младите хора да гледат в чуждата паница, вместо да помислят какво биха могли да направят, за да подобрят собствения си живот. Това кой какъв е и колко има по никакъв начин не ме грее. По-важното е какво трябва да направя аз, за да получа това, от което се нуждая и да се чувствам окей.
Злоба, завист, апатия, демотивация, депресия за мен винаги са били излишни емоции, абсолютна загуба на време и нерви.
Welcome to the Jungle...
Митето може да казва каквото пожелае. Предвид житейския му опит, шансът да е далеч от истината е твърде голям.
Welcome to the Jungle...
Последно редактирано от defender : 05-15-2015 на 12:37
Оставете Димитър. Момчето се забавлява, като пише глупости по форуми, вие го вземате насериозно.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
не виждам как субективният житейски опит може да е по-истинен от науката
има логика в това да се мисли, когато става въпрос за оцеляване
идеята ми е, че местата за свръхчовеците са ограничени и не можеш да си подскачаш по еволюционната стълбичка
Номерът е да има баланс между двете.
Ако живееш само с наука, ще си останеш вечно неразбран самотник, чиито познания имат предимно теоретична стойност. Няма да съумееш да изградиш близост с други хора, нито да намираш точните решения в най-елементарни житейски ситуации и ще си носиш последствията от това. Едва ли има човек, който да е удовлетворен от подобна съдба.
В действителност като българската житейският опит е много по-ценен от задълбочените научни познания в една или друга област. Лично съм се убедил в това.
Ясно ми е, че тролиш, но дискусията е интересна и дава храна за размисъл. Затова и ти отговарям.
Welcome to the Jungle...
Всеки прави грешки, дори и "най-емоционално интелигентните". А несправянето в елементарни житейски ситуации може да ти донесе доста повече проблеми, отколкото предполагаш.
Welcome to the Jungle...
кажи го на свръхчовеците, за които говориш, ако един човек е такъв свръхинтелигентен свръхчовек той ще попада в ситуации, разсъждения, изводи, избори и ще му се налага да взима решения, в които другите хора (несвръхчовеци) едва ли са попадали (защото нямат капацитет да достигнат на това умствено ниво на разсъждения), така, че му остава в такива случай да се учи от собствените си грешки. А ако казваш, че има човек без грешки, слабости и ограничения, то значи има и богове, но ти пък не вярваш в богове.
Последно редактирано от defender : 05-16-2015 на 09:15
Изобщо митее, вижда се живееш в някакъв вътрешен дисонанс с боговете, братче.
Ако например ти кажа, че Иисуската е свръхинтелигентен свръхчовек (с твоя жаргон), по-добре ли ще ти звучи.
митето, вярва в непогрешими свръхчовеци, ама не вярва в богове да го ева.
ПП: мисля, че дискриминацията ти към Иисуската е продукт на емоционалната ти омраза към Него, трябва се ошлайфаш.
ако искаш имам тука една едра шкурка.
Последно редактирано от defender : 05-16-2015 на 09:42
може митето с неговата философия на генна догматика, да е сектант.
също не мога да го разбера това как първо уж сме били генно предопределени по капацитет, а после пък емпирично сме можели да асимилираме всичко, а къде тогава минава границата на тая генна предопределеност на капацитета на мисленето ни, щом в същото време можем всичко да асимилираме.
мани, мани, като го чета митето и все едни такива странни въпроси ми възникват на противоречие,
мите шА мА побъркаш бе душа.
Последно редактирано от defender : 05-16-2015 на 12:10
Митето е най-обикновен пубер, който се прави на интересен и си мисли, че знае отговорите на всички въпроси.
Welcome to the Jungle...
Добре ,бе пичове и пички може ли и аз да попитам нещо ,тъй като стигнахме до заключение със свръхчовеци и перфектни животи смятате ли ,че наистина има хора с перфектен живот , отговора според мен е "НЕ" просто хората знаят как да се чувстват добре с това което имат , имам предвид ,че дори и да не си с "пуми" ,какво ? - това означава ли ,че си човек второ качество или ....
Реално ако погледнем ситуацията смислово конструирана "Ти си това, което мислиш"
Или в реда на мисли с това с завистта има марки ,които са далеч над пума в ценовия диапазон Testoni ; Nike (но не обикновения Nike имам предвид Air Jordan или So cal Air force версията ) ; Stuart ; Harry Winston и много други , мислите ли ,че хората от вашия кръгозор "приятелите ви" завиждат за обувките на някой крал или кралица или друга богата личност .
В много груба грешка си. Прогреса далеч не се движи от мързеливите и това е толкова безумен аргумент, че просто няма накъде. Няма как да си полезен ако си мързелив. Няма как да измислиш нещо смислено ако си мързелив и незаинтересован. Хората откриват неща които ги улесняват, но не защото са мързеливи, а защото са находчиви. Целят повишаване на ефективността при работа, собственото си съществуване и развитие. Жаждата за знание и развитие е това което движи света, любопитството в дадена сфера, желанието за постигане на по-добри резултати, а не мързела. Мързела е един тумор, който оставен да расте на воля обикновено погубва индивида. Има много хубав пример в автоматизацията на производството, а тя не е измислена за да не се мъчат хората и да могат да мързелуват.
@NomNomNom
Хубави неща си написала, но няма как да се съглася, че всичко е до правилен метод на учене и подход към дадена дисциплина или проблем. Това е основополагащо за ефективното научвана и разбиране на даден проблем, но далеч не е приложимо за всеки. Има хора на които им вървят дадени предмети много повече от други такива, това е факт и не знам защо се опитваш да го обориш. Да може с труд и правилен подход да научиш почти всичко, но ако не те влече, няма как да станеш физик или химик нали ? Влечението не се изгражда само с правилен подход, а хората са си казали, че от всяко дърво свирка не става. Ако всичко беше само правилен подход и методики за учене/работа и т.н. то щеше да има купища медалисти по математика, математиците щяха да пишат романи и да рисуват, а художниците щяха да се интересуват от ядрена физика. А най-големият пирон в ковчега на тая теория са може би хората на изкуството. Ако нямаш гласови данни, няма да станеш певец колкото и да се напъваш и да учиш. Ако нямаш заложби за художник, надали ще станеш и това е навсякъде. Дори да се опитваш винаги ще се оказваш догонващ тия които го правят с лекота и им отнема много по-малко време и усилия.
Относно възможностите за развитие, аз и преди съм казвал. От бачкаторски семейства трудно излизат "бизнесмени" както и от семейства с вид бизнес и различно мислене трудно излизат бачкатори на 8ч работен ден в някоя фирмичка.
Последно редактирано от draid : 05-17-2015 на 09:53
Да, и да.
За другото - имах предвид, че все пак се получава - природните дадености не са чак толкова определящи, ако говорим за някакво средно ниво - е, сега, ако нещо в апарата ти ти пречи да имаш добра координация, примерно няма да станеш добър в двигателните дисциплини.
Но като ходещ пример за този недостатък ( сега се сетих :д ) - все пак се напъвах допълнително за народните танци, и почти не се налагаше да ме дърпат настрана да ми казват, че може би ще си стоя отзад (пък във вокалната група никога не ми даваха и да танцувам, а на елементарните движения ми беше също зор).
Не знам дали е някаква биологическа непредразположеност, но с времето като ходех на зумби, тае-бо, аеробика - заучих някои движения, и понеже ползват едни и същи навсякъде, в момента ми е по-лесно.
Та, рядко са хората, на които нещо съвсем да не им върви, та имах предвид, че с малко по-вече зор може да се случат нещата, но ако човек не вижда смисъл - това вече е друго.
По принцип work smart, not hard е по-любимото ми, макар, че не трябва да се забравя, че и hard-а си е нужен за да доведеш нещата докрай.
И work smart != ( не е равно ) на мързел
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Последно редактирано от dreamwalker : 05-17-2015 на 11:52
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.