.
Резултати от 1 до 25 от общо 76

Threaded View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Не знам какво толкова хейтите мързеливите, след като мързелът е движещата сила за прогреса. Ако хората не ги е мързяло да ходят пеш, никога е нямало да опитомят и използват животни за придвижване на дълги разстояния, ако после някой не го е домързяло да впряга коня всяка сутрин, автомобилите нямаше да съществуват, ако не ни мързеше да смятаме, нямаше да има и компютри и т.н...
    Това е толкова 'лабав аргумент, че няма накъде повече.

Постът на Номи е просто брилянтен! Евала.
    Аз не бих съумяла да си изразя мислите така, но да кажем - причината да не получаваш това, което искаш, е, че мислиш, че на другите хора им пада от небето. Не си даваш сметка какви усилия са положени и не се опитваш да приложиш бенчмаркинг.
    Друга мисъл, която ми хрумва в този контекст - само глупакът прави едно и също нещо по един и същи начин и се надява на различен резултат.

И пример: една приятелка напоследък се е разжалвала защо не може да си намери половинка, все е на едната крайност как за нищо не я бива, все е на другата как била хубавичка и умна, пък ето, не можела. И на мен как "все ми се получавало".
    Опитах се деликатно да подхвърля няколко пъти къде е проблемът, ама тя ни приема, ни предава. Клатушка се постоянно между тъпчене от други хора и тъпчене на други хора - според това дали може да си го позволи. Отношението й просто е грешно. Казвала ми е в прав текст да й кажа какво да прави, един вид. Имаше ситуация, в която й казвам "гледай сега, не можеш да се отнасяш така с хората, независимо дали са ти близки или не. Всеки заслужава едно минимално добро отношение", при което тя ми казва "еми, като срещна правилния, ще се отнасям както трябва", при което аз се опитвам да обясня, че "правилният" не е явление, което просто така пада от небето, но тя не го разбира. Не полага усилия и се чуди защо не й се получава.

Не знам дали стана ясно какво имам предвид, надявам се.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 05-14-2015 на 10:26

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си