.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Тема: Апендикс?

Апендикс?

здравийте искам да ви питам ( тези които са оперирани от апандесит ) какво ви беше преди преди да разберете 4е е от това?мн силно ли боли?чувала сам че не можеш да ходиш от болка при апандесит,повръщане или разтройство? какво ви беше на вас?и на кой ден ви оперираха? ии мн ли е гадно.. :s обяснете благодаря

Град
    Холивуд ;)
    При всеки е различно,някои ги боли много остро,аз пък усетих една по-"тъпа" болка,по-скороу сещах, че има нещо голяаамо и дразнещо в корема ми.Но ако имаш и най-малко съмнение за апандисит , бягай при лекар,за предпочитане хирург,защото те могат най-точно да определят дали е това или нещо друго.

ми аз по пр имам проблем с десния бъбрек и лежах в болнца заради това и усещам мн тъпа болка.. мн ли беше гадно като те оперираха?след операцията? разкажете плс ..

Бях на село, и вечерта вечеряхме, и като хапнах малко доста ме заболя корема.Стигнах тихичко да си легна, и ме болеше много остро около пъпа, корема ми беше надут и стегнат.Майка ми ми даде обезболяващо което слава богу не ми помогна.Цяло нощ почти неможах да спя, и само се оригвах, и усещах че храната се смила трудно, беше доста гадно.Сутринта тръгнахме в 5 часа от там, и стигнахме към 8.По пътя беше много гадно, на всяка дупка усещах много силна болка.Забравих да кажа че като ходех до тоалетна много ме болеше корема докато...дам...дежурния лекар в болницата ми каза да ида в пирогов, там ме прегледаха, и ме настаниха.Казаха ми че ще съм под наблюдение 2 дена, но по-късно същия ден ме оперираха.Събудих се много рано след операцията и изпитвах ужасяваща болка, защото беше много пресен разреза, и не ми бяха сложили обезболяващо още.Бях в полу сънно състояние но си спомням всичко ясно.На същата вечер неможах да стана от леглото.С всеки ден бях по-добре, на 1-вия ден успях да стана да ида до тоалетната.На 4-тия ден ме изписаха...и това беше.1 месец се спазва лека диета и не се натоварва с вдигане на тежко и спорт.3 месеца е за много тежко натоварване, спортове в които се опъва корема (волейбол, баскетбол etc.)

Давам съвет на всички които не им е махан апандисита.Когато ви боли корема, не пиите обезболяващо защо ако е възпален, и ако помогне хапчето, може да се пукне апендисита и тогава става много лошо.Когато ви заболи корема ВЕДНАГА отидете на лекар, защото понякога кризата е много тежка и до колкото знам може да се пукне за часове!А апандисита не е шега работа, може да се умре от това

Надявам се да съм ти отговорил на въпросите

Здравей,аз съм на 19 и миналата година юни месец ме оперираха от това.В на4алото 2-3 дена нямах никакъв апетит,а дори и да се хапвах нещо го повръщах,мислех си ,4е съм настинала.След това отидох на лекар и той ме изпрати при специалист,който без никакви изследвания само ми натисна корема на няколко места и ми каза след 1 4ас да съм там за операция и да не пия и ям нищо.Излязох от упойката 19 и нещо и имах ужасна болка,добре 4е ми сложиха упойка да мога да спя поне.И на другия ден сутринта в 9 ми казаха ,4е може да си ходя.Добре ,4е болницата ми беше на няколко минути път и се прибрах сама защото нашите бяха на работа и не исках да ги занимавам.След това няколко дена трябваше да съм на сок4ета,бисквити и такива леки храни,бързо се измарях и се побърках да седя по цели дни само в къщи,при това беше към края на у4ебната година и трябваше да ме оформят.Все пак за 2 седмици се въстанових и сега белега ми по4ти не се забелязва

Болката е наистина голяма така беше при един приятел. Ако ще те оперират важно е да е при добър хирург. Винаги ще има белег но въпроса е в размера на белега !!! ако е някой касапин може да е голям и грозен !

Аз също съм оперирана от апендецит! Симптомите ми бяха- темперетура, болки ниско дясно на корема, гадене, схващане на десния крак. И два дни след тези симптоми отидохме в бърза помощ щото направо бях скована в болки и нетърпях повече. След като ми направиха изследвания удтановиха че имам апендецит. Веднага ме оперираха защото апендиксът ми може да се спука и изходът а е смърт. 0перацията продължи 30 минути и беше успешна. След това 1 ден не ядох нища и бях на системи. После 2 дена бях на мляко и чай. След тва 2 дни повече течности консумирах супички леки храни и накрая минах на обща храна. 24 часа след операцията можеш да ходиш, само че аз не можах да седя на 1 място и след 9 часа бях на крака. Е болката след операция е нормална но затова пък има болкооспокояващи.А мене така ме болеше че имах чуството че ме режат с нож, защото се сабудих10 мин след операцията и раната беше много прясна.Цяла нощ бъх будна и с ужасни болки,но на сутринта провървях . Попринцип апендицита е лека операция и шевовете са от 4-10 в моя случей бяха 4 6 дни след операцията ме изписаха от болница и 1 месец не играх по физическо беше много яко. А и когато си в болница седиш и гледаш ТВ супер е. Всичко свърши и се чуствам в момента первектно.

П.П.: На 13 год съм сега и съм момиче и на 13 год ме оперираха така че всичко ми е ясно като бял ден.
    Don't worry, be happy!

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    мда кофти е много боли наистина повечето лекарите са кретени.оставиха ме в болница и там ми се е спукал апендикса.нощта беше напрао...неискам да се сещам.на сутринта повръщах каквото хапна набучиха ми 2 банки глюкоза и добре че нашите тогава поискаха да ме види хирург и той само както ме видя и вика качвайте момчето в хирургията.и малко преди да ме оперират съм изпаднал в безсъзнание вече и един от докторите казал на наще че вече съм пътник....ама ето ме тука.събудили са ме някак и са ме оперирали.след това не ме болеше особено.неприятно е махането на конците,но мине ли операцията вече всичко е наред

Az use6tah edna t1pa bolka i vednaga otidoh na lekar.Napraviha mi izsledvaniq i me pratiha na hirurg.Tam sa6to mi napraviha kup izsledvaniq i mi kazaha da otida na sutrinta v 9 4asa.Prodaljavah da use6tam edna t1pa bolka.Sutrinta kato otidoh v bolnicata trqbva6e da 4akam za6toto nqma6e svobodna operacionna.Operaciqta be6e okolo 20 min.Kato se sabudih ne me bole6e no vijdah dvoino ot upoikata...Izpisaha me na sledva6tiqt den no kato se pribrah s kolata pri vsqka dupka po p1tq izpitvah ujasna bolka i cqlata prejaltqh.Sledva6tite nqkolko dni bqh na su pi4ki i takiva po-leki hrani.Dve sedmici ne hodih na daskalo no sravnitelno b1rzo se v1zstanovih.Bqh osvbodena cql mesec da ne igraq fizkultura.Sega imam s1vsem mal1k beleg-2 santimetra. P.P. Mnogo e gadno kogato se mahat koncite.

Супер фен Аватара на gabi_94
    хора в момента корема ме боли ужасно много, ниско долу в дясно и горе гастрита. Имам температура 37.5 оригвам се, имам газове, топло ми е. Не щя да казвам на наще че веднага заминавам в спешното. Бях болна тия дни и си ме болеше по принцип корема и повръщах, с температура пак, възможно ли е да не съм била болна ами заради апендикс. Не съм яла нищо днес и вчера а имам чувството че ми се ходи до тоалетна, а не мога. Да казвам ли на наще, незнам колко още ще търпя. Изпила съм два бусколизина и не ми минава повече от час. Побърквам се. Всеки момент наще се връщат от работа, какво да правя?
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Повече от фен Аватара на lori
    Град
    *-* In The City Of Happiness*-*
    Цитирай Първоначално написано от gabi_94
    хора в момента корема ме боли ужасно много, ниско долу в дясно и горе гастрита. Имам температура 37.5 оригвам се, имам газове, топло ми е. Не щя да казвам на наще че веднага заминавам в спешното. Бях болна тия дни и си ме болеше по принцип корема и повръщах, с температура пак, възможно ли е да не съм била болна ами заради апендикс. Не съм яла нищо днес и вчера а имам чувството че ми се ходи до тоалетна, а не мога. Да казвам ли на наще, незнам колко още ще търпя. Изпила съм два бусколизина и не ми минава повече от час. Побърквам се. Всеки момент наще се връщат от работа, какво да правя?
    По- добре им кажи и бягай да ти направят изследвания, че иначе може да стане лошо ако прекалено дълго се бавиш.

п.п. може пък и да е от болесста но за всеки случай

You're like an indian summer in the middle of winter, like a hard candy with a surprise center!

ilkokt1
    Guest
    Ами аз когато веднъж стичх в нас и чдох солети осетих мн остра болка в корема.Бях на 11.Обадих се на мама и тя се обади на шефа си и той я пусна да отидем на болницата.Когато отидих ми казаха да легна.Легнах и те ме натисна когато ми натисна корема в дясната част край пъпа повърнах.След това като ми видя корема ми каза аче е много надут и всеки момент може да се пукне апендикса.Пратиха ме на хирург и ме оперираха.Като се сабудих почти не се осещах.Помислих се (ще умра няма как) но бях спасен.Лекувайте апендикса на време!!!

Зависи с каква упойка си . Ако си с местна , незнам какво ще е чуството , но ако си с цяла упойка нищо не усещаш. Но после ще те боли .

Kiki Dimitrowa
    Guest
    Миналата година (2012) последния ден от месец Април имах болки в стомаха.Болките започнаха към 17;30ч.Не знаех от какво зависи болката и не направих нищо.Тъй като не бях вкъщи,след като тръгнах да се прибирам пеш с мама около 23:00ч. Болкат не спираше иеместеше на различни места.След може би 40 мин. Се прибрахме и лежах известно време,но нищо.....Хванахме такси и отидохме в болницата.Там ми правиха изследвания.Докато чакахме за поредното изследване успях да се изходя по голяма нужда като приключихме ни съобщиха,че ще ме настанят в болница и тази вечер няма да ми правят операция.На следващата сутрин обаче дойдоха и ме закараха в операционната.Направиха ми операция.Пропуснах да кажа,че не ми даваха да ям дори след операцията.На следващия ден започнах да се възстановявам.Не играх ФВС един месец спазваха определени правила по отношение на храната и така.Сега единственото нещо,което е като помен от операцията е белег с четири шева.Съвет:Ако осетите болки като така описаните в този сайт ,посетете ЕЗАБАВНО лекар,защото при спукване на апендикса,се преплитат червата и става лошо!!!БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!!!
    Последно редактирано от Kiki Dimitrowa : 03-08-2014 на 11:00

То и едни лекари, направо... Накратко: не съм имал апендисит, но личната ми лекарка беше сложила тази диагноза, не помня точно какво беше, ама каза да отида в Пирогов и не отидох да ми вадят апендикса и "умрях". Просто нямах никакви съмнения, че бях болен от вирус, не апендисит. Но за някои хора е хем да не знаеш дали имаш апендисит, хем да не можеш да разбереш...
    Последно редактирано от hristo99 : 03-08-2014 на 11:36

Повече от фен Аватара на gersinkaa
    И мен ме оперираха от апендисит. При мен всичко беше без някакви насочващи симптоми.
    Имах някаква мнооого слаба, досадна и тъпа болка в целия корем (около пъпа), след около седмица и половина се измести долу в дясно (мислих, че е яйчник, защото по принцип десният ми яйчник е проблемен). Нямах температура, разтройство или повръщане, съвсем леко ми се гадеше. 3 седмици след като ме заболя корема реших, че трябва да отида на лекар, отидох, натиснаха ме 3 пъти и казаха, че съм за операция. Искам да ви кажа, че кръвната картина не показа НИЩО, ехографа също. След като ме оперираха се оказа, че апендикса ми е бил цели 15см и е бил изместен под черния дроб. Хирургът си свърши работата, имах възпаление на тънките черва и черния дроб, но всичко премина вече. Разминах се с един козметичен шев и белегът ми е някакъв много готин, малък

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си