- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Последния папа
кое
че изобщо съществува "бог", който да ми "позволи" да асимилирам нещо по специфичен начин
добре бе, къв карл попър, кви 5 лева, давам ти елементарен пример от бита - ако имаш 50-литрова кофа с шоколад, можеш ли да я изядеш наведнъж, ами Бог ти дава толко от нея, колкото да се наядаш и да ти е приятно.
кое е невалидно, същото го прави и майка ти като си бил бебе, да не те тъпче извън възможностите ти и да повърнеш.
Последно редактирано от defender : 05-15-2015 на 20:46
ама вземи го докажи това
започни от съществуването на бащата на момчето с пироните
докажи ми, че слънцето е на 4 милиарда години, да не би експериментално да си го наблюдавал, ама вярваш на учените, сигурно много от нещата са на базата на философия и допускане.
радиоактивното датиране е друга тема за разговор.
ама кефи ме колко си убеден,
слънчев догматик
![]()
това са спекулации когато се търси изкупителна жертва, защо трябва непременно да има някой, който да бъде обвинен за греховете на грешниците, които съгрешават по своя(та) собствена традиция?!, ако някакви хора вършат духовно беззаконие от най-голяма степен, от къде на къде ще е виновен някой, който няма нищо общо с онази тяхна греховна традиция?!, примерно ако аз не карам такива вярващи/поклонници да вършат такова беззаконие, но дори (като свидетел на истинския Господ Бог) ги съветвам да не го вършат, при това не само сега, но дори и стотици/хиляди пъти в продължение на години до сега, защо да съм виновен за техните грехове?!, не е ли вината изцяло тяхна, особено когато са чули/прочели предупрежденията, но въпреки всичко са продължили да съгрешават?!, така че ето как такива предсказания могат да се окажат спекулативни от такава гледна точка, иначе от друга страна могат да бъдат полезни като пророчества за онези, които биха могли да съгрешат по начина, по който е било предупредено в/чрез тях, че биха съгрешили, тъй като могат да ги накарат да размислят сериозно върху това как да постъпват/да се отнасят занапред, не е ли безумие това Бог да даде такива пророчества, които просто осъждат един или друг човек, обричайки го на сигурна смърт, без да му оставят възможност да се покае?!, например, "ще дойде човек антихрист и той няма да се покае, но ще върши беззаконие до последно"?!, затова и в библейските писания никъде няма/не могат да бъдат намерени такива пророчества, но когато в тях се казва примерно, че "ще дойде един, който ще постъпи неправедно" и пр., всъщност се има предвид, че съществува вероятност да се яви такъв човек, който би могъл да съгреши по описания начин, така щото пророчеството е дадено като предупреждение към всеки един от онези, които биха вършили такова беззаконие, за да не го вършат/да се предотврати неговото извършване, така че има разлика между предсказание и пророчество, предсказанието по традиция е предупреждение за нещо, което би трябвало да се случи неминуемо, докато пророчеството в същото отношение, без значение от глаголните му времена, е предупреждение за това какво зло би могло да се случи при определени обстоятелства, и как то да бъде предотвратено преди да са станали още усложнения, в случай че вече са станали някакви, което обикновено става чрез покаяние...
Последно редактирано от npp : 05-16-2015 на 11:24