- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Имам нужда от съвет
Здравейте. Момиче на 17 години съм от Стара Загора. Това лято семейството ми се мести в София и аз съм пред избор - дали да остана в родния ми град или да се преместя с тях. Моментът, в който ми съобщиха новината мнението ми беше категорично - никакво местене, но с времето започвам да се колебая. Причината за това е, че приятелят ми е от София. Имаме long distance relationship от близо 1 година.
От една страна целия ми живот - приятелите, училището, роднините, самият град... от друга страна приятелят ми, с който толкова сме чакали този момент. Вече имам избрано училище в София и освен това мислех след като завърша гимназия и без това да уча в столицата просто не съм очаквала да е толкова скоро...
Знам, че ако се преместя ще съм в нов клас съответно няма да познавам никой... единствения ми приятел ще е гаджето. Вие какво бихте ме посъветвали... и най-тъпото е, че всъщност имам избор >> а аз много обичам да се прецаквам.
в София има повече шансове . Като дойде време за работа .
А Стара Загора не е нищо особено ,
друго е, че ти е мъчно за близките , но и там ще свикнеш.
.
Толкова много хора вече са забравили родните си места и са много по- добре.
Аз на твое място сигурно щях да завърша у-ще в Ст.Загора и после да уча в София висше. Кофти е за приятеля ти, но мисля, че на теб ще ти е по-лесно така.
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!
-------
Where did my cookie go? O.o
Лично аз бих оставал във Зарата, все пак имаш само още две години гимназия и малко не върви в 11-ти клас да се местиш.
Все пак вероятно има много фактори, които влияят на решението ти, но приятелски съвет - не го вземай на база приятеля си.
Щях да замина за София.
Родителите, гаджето са там = няма какво да правя в другото място.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Семейството ти се мести, приятелят ти е там и ти въобще се чудиш, че и в началото си била категорична?
Нямало да познава никого, на 17 си, не на 7.
Нещо не мога да си влезна в оригиналния профил, уж влезнах да го активирам ся пише, че е несъществуващ профил. Кааакто и да е.
Тва, че няма да познавам никой не ме плаши, а напротив - виждам го като възможност да се запозная с нови хора и да завържа нови приятелстваТъпото е, че тва е life changing решение.
Чувствам се все едно, ако отида в София ще съм изоставила приятелите си и всички тук, щото все пак имам избор. Не знам дали трябва да се чувствам такана повечето от тях сиг не им пука за мен, НО
![]()
Ако бях на твое място бих останал в Ст. Загора да си завърша 12-ти клас и след това да се преместя в София.
Заминавай към София, нито ще си напълно сама там, нито е болка за умиране смяната на средата. Ще се запознаеш с много нови хора от училището ти и покрай приятеля ти и всичко ще бъде окей : )