- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Да започна ли работа като офис-асистент?
Здравейте,извинявам се че пиша в този раздел,но не намерих по-подходящ . Отдава ми се възможност да започна работа като офис-асистент при приятел на баща ми .Нямам висше и много се притеснявам дали ще се справя,още повече ,че името на баща ми седи зад всичко. Момиче съм на 19г,работила съм единствено в модни магазини. Работата е от 09-18ч. и едва ли е само носене на кафе..много се притеснявам ,защото нямам никакви познания в тази област и ме е срам да не изложа баща ми... Знам ,че ще се работи с документи и се страхувам да не оплескам нещо .. Не знам какво да правя,да опитам ли все пак с риск да злепоставя родителите ми ?.. Просто не се чувствам сигурна в себе си, а баща ми със сигурност ще се разсърди ,че не съм опитала![]()
Говори с баща си, нека ти обясни какво ще се изисква от теб. В началото ще ти говорят зад гърба, имайки предвид името ти, но ако си вършиш както трябва работата и това ще отмине.
Извинявай, че малко остро ще реагирам, но ако не можеш да работиш като офис асистент, какво по дяволите можеш.
Не се притеснявай, повечето е common sense, надали ще те накарат да правиш счетоводство или да наемаш персонал, но:
- попитай за длъжностна характеристика
- избий си го от главата това за вишОто
- чудя се какви амбиции имаш, като изобщо споменаваш носенето на кафе
- учи се и се развивай
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
на хората им е пределно ясно че на 19 и кафе не можете да носите
започни работа както и да го гледаш няма да ти навреди
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Не ти трябва висше, за да си офис-асистент. Питай какво точно ще правиш, задавай въпроси, учи. Нищо няма да ти стане, ако пробваш. Не вярвам да те карат да правиш кой знае какви неща.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
ще чисти праха
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Здравейте,днес имах среща с човека и работата не ми се струва особено легална честно казано.. Работи се с акции,продажби на апартаменти ,коли и всичко каквото се сетите.Като го слушах беше направо копие на "Вълкът от Уолстрийт"Понеже ми е далеч офиса , той предложи да ми даде собствен автомобил и започна да ми изрежда марки на коли , от които да си избирам от типа -поршета,нови мерцедеси,бмв-та и т.н. ,и много настоява да работя за него.Каза също ,че на ден с по-малко от 3000лв той не се прибира... Баща ми присъстваше на срещата и каза ,че се познават от малки и не вярва да ми направи нещо .. Каза ми ако искам да пробвам в офиса,ако не няма проблем.Много се чудя какво да правя ,защото човека лично на мен не ми изглеждаше "читав" , а може и да си въобразявам не знам ...