Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
Ето заради тоя ред ще ти кажа да си направиш още едно ЕКГ по време на пристъпите ти или да лежиш един-два дни в болница за постоенен мониторинг на сърдечната дейност.
При стенокардия, примерно, моментното ЕКГ невинаги може да хване нарушенията.

Валидолът е за лекарство за сърдечни проблеми...Има го във всяка аптека, но мисля, че е с рецепта.
Добре, че не са ти дали Нитрокор, пък да ти повтарят, че няма нищо
Ам когато ходи на множество изследвания и все нищо не й откриват, това е със сигурност на нервна почва. Казано опростенчески, психичния конфликт има тая способност да може да се "преобразува" във физически симптом, да имитира болести. Има хора с т.нар. "хистерична слепота", нищо не виждат, а очите им са напълно здрави, няма неврологично заболяване, и т.н.;
Изказването: "Ама аз нямам никакви проблеми" не е доказателство за липсата на проблеми, защото такива може и да има, но да са изтласкани/забравени и да се проявяват само по този начин. Професорът по психопатология казваше, че много често при телесни смущения без физическа почва, имаме един феномен на "блаженото безразличие". Точно за да не мислим за проблема, той соматизира, изразява се чрез тялото. Това е говорене чрез тялото, но пък и отказ да се замислим (и не е съзнателен отказ - т.е. не е волево решение)

Тук, естествено, разтеглям твърде много информацията, и тя по-скоро важи за тежки случаи като напр. парализа без неврологична основна, слепота, постоянни главоболия и т.н.; Не искам да плаша авторката, или да я причислявам към тая група пациенти, но щом нищичко не й се открива на разнообразни изследвания, значи определено е нещо житейско, може и подсъзнателно. Мисля, че колкото и ЕКГ-а да си направи, пак нищо няма да й открият.

Ако направи определени промени в начина си на живот може би тези симптоми ще престанат или ще се смекчат.
Психотерапия също е Ок