Здравейте,

Наближава края на срока, та дойде време за неприятните нормативи по физическо в училище. След около месец ще започнем да ги покриваме, така, че през май е времето да се подготвя специално за лекоатлетическите дисциплини и най-вече крака. Имам проблем най-вече със скок на дължина, 50, 600 метра. За тези които ще ме хейтнат че не съм правил крака, искам да спомена, че имах и все още имам проблем със коляното което ми пречи доста на физическата подготовка.

Ето и какви планове правя

Освен стандартните тренировки 4 пъти седмично, (които вече преминават от сила към интензивност и чистене) ще вкарам и една допълнителна, която ще е съсредоточена от кръста на долу. Възнамерявам да заложа на следните упражнения:
-бягане по линии, още познато като совалки
-2 30 метрови спринта с 2 15 ходом между тях с тразтръскване=1 обиколка на игрището (надявам се да постигна 20-30 обиколки)
-спринт на място, 30 секундни серии
-клек с тежест пред врат с отскок. в случая смятам че е добре повторенията>тежестта
-ножица

разбира се, ще упражня и и точните изисквания на норматива

Друга част от нормативите, за която искам да съм подготвен, е хвърлянето на топка с две ръце и гюллето. И двете изискват голяма мобилност на ставите, и смятам да заложа на максималната сила в разгъвачите на ръцете. Ако някой се сеща за нещо по различно от обичайните упражнения във фитнеса, моля да сподели.

Освен на физическата, знам че ще трябва и да подобря техниката във всичко.

Моля, ако се сещате, за каквито и да е упражнения и методи които ще са ми в полза, моля коментирайте
Благодаря Ви за вниманието