.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20
    Супер фен Аватара на SlowDownBaby
    Град
    Бургас

L Карнитин - мнения

Здравейте,от около месец ходя на фитнес и съм свалила близо 3кг,но искам нещата да се задействат малко по-бързо ако е възможно ) Няколко мой приятелки ми споделиха ,че са пили Л карнитин,като при едната нямаше никакъв ефект.Все пак реших и аз да пробвам и ще започвам да пия Nutrim или нещо такова беше въпроса ми е - вреден ли е ? Приятеля ми е много против да го пия,но все пак съм си наумила и само се караме заради това.Та някой да ми каже,дали е толкова вреден,колкото примерно хапчетата за отслабване и тем подобните химии ???
    А и още нещо.Ако може някой да ми каже как и кога се пие.
    Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !

Мега фен Аватара на Rakshy
    Не е вреден. Гаджето ти е тапанар, зарежи го. На опаковката пише как се пие. Ако е течен обикновено е 15-20 мл или една капачка, мисля че така се падаше. Преди тренировка пиеш 1 или 2 капачки зависи дали искаш единична или двойна доза :Д.
    Не е нужно да е на гладно. Най-добре влиза преди кардио. Успех

А и, ако не си го купила вече, по-добре не взимай на таз фирма. Знам, че едно време са били големи, ама има и по-добри на пазара. Евърбилд са набиращи сила на пазара в момента и не са много скъпи, поръчай си от тях.

Супер фен Аватара на Pug_306
    Карнитина се усвоява в черния дроб, не е много полезен за него. По принцип може да го пиеш 1 месец, после 1 почивка , след това същата процедура отново. Аз бих ти препоръчал Ацетил Карнитин, по бързо ще постигнеш резултати с него.

Град
    Бургас
    Ами аз казах на моя приятелка да ми го вземе,понеже учи в друг град и там са по евтини и така или иначе вече го е взела.Тя нямаше никакъв резултат,но аз пък ще пробвам и да видим.И да,течен е,още не е при мен за това питах как се пие А някъде бях чела,че спортистите увеличават дозите си,за издръжливост май,не съм много сигурна,та за мен това дали ще има ефект ..смисъл ако пия по две капачки ? Аз по принцип си правя само кардио,понеже от него най-имам нужда И какво може да стане ако предозирам с ел карнитина..ако изобщо съществува такова нещо при него ?
    И Pug_306,благодаря,че ми каза,че е нужна почивка,че щях да го приемам без прекъсване.
    Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !

Пий го както е предписан, не е хубаво да се предозира. Щом правиш упражнения ще има ефект. Остава само да се приготвиш за голямото потене

Град
    Бургас
    Аз по принцип доста си се потя във фитнеса,а и нося от онея гумените колани на корема,дето изпотяват още повече Не мога да си представя колко повече ще се потя,чак взех да се притеснявам
    Аааа и още нещо ! Пие се само преди тренировка нали ? Не се пие ако няма да ходя на фитнес..

Пие се сутрин и преди тренировка, ако няма да тренираш пак го пий, той се усвоява в организма, няма никакъв проблем. За потенето - след 30 - 40 мин тренировка под теб ще има мини езерце

L-carnitin действа добре само със стриктна диета. Иначе няма файда. Друг недостатък му е, че организмът привиква към него и почва да го "изпикава". Той е добре да се ползва за финални щрихи, когато вече си в плато и организмът отказва да гори повече.
    Термогенните фетбърнъри действат по-добре, дори когато диетата не е стриктна, но те крият други рискове, за сърце, за психика ако щеш (имам една приятелка, дето получи параноялни пристъпи, щото т'ва ти пържи нервната с-ма).
    Каквото и да избереш, пий го по указания на опаковката начин, или още по-добре: консултирай се с някой активно трениращ, но не нацепена батка, а някой който чете и разбира.
    Каквото и да избереш, спазвай някакъв режим за хранене и на пиене на кафета и стимулиращи напитки (особено ако избереш термогенен фетбърнър, защото при тях е противопоказно да се смесват с кафета и пр.). Разчитай повече на себе си, на храната и на тренировките, и по-малко на добавките. И всичко ще се нареди.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Има голяма файда от него... Дори без диетата, а погледнато от гледна точка на енергия по време на тренировката. Тя не cut-ва за шоу или нещо такова, а за лятото. Тук няма финални щрихи и всичко е докато не се почувства по-красива Т.е. няма проблем да го пие.

Принципно L-carnitine действа добре когато имаш дефицит, т.е. недостиг в тялото си. Почти сигурен съм, че това е случая => би трябвало да видиш някакви резултати.

Най-добрата форма, която можеш да пиеш е L-Carnitine L-Tartrate (LCLT). Но не е голям проблем и да е някоя от другите 4 или 5, там колкото са. Разликата е, че между различните форми има различна препоръчителна доза. Затова виж на опаковката или в сайта на фирмата.

Fat burner-ите нямат НИКАКВА почва за сравнение с l-carnitine-a според мен поради простата причина, че едното е просто аминокиселина а другото е огромна бленда от кво ли не, главно кофеин и потискащи апетита билки и т.н. Силните бърнъри като Lipo 6 например имат голяма доза кофеин и ако човека не е свикнал с кофеин, просто казано не му се вярва.

Да, по-добре е да оправиш храната и спорта, отколкото веднага да се обръщаш към добавки.

А и няма проблем да го пиеш постоянно. Не е нужно да правиш цикли с него. Няма 1, дори 1 проучване, което да твърди, че трябва да го въртиш. И не, не се натрупва в дроба, т'ва не е тренболон или стромба, баси.

Всичко, което трябва да се пие на цикли е вредно. Запомни го.

Също така искам да се поправя: най-добрите варианти за прием са между хранения и след тренировка. Така работи по-добре. Изглежда това с пиенето преди трен. е масова заблуда :Д или по-скоро не заблуда, а незнание.

Ако нещо не е ясно, питай.

Град
    Бургас
    Значи първо ето това е Л карнитина - http://prikachi.com/images.php?images/276/8130276r.jpg
    http://prikachi.com/images.php?images/277/8130277G.jpg

Второ - да го пия дори когато не тренирам ? Това не значи ли,че ще си вървя по улиците и ще се потя постоянно някак си ми изглежда грозно ;д Иии това между храненията не съм много сигурна,че го разбрах..примерно между закуска и обяд,или между едно хранене ? Смисъл такъв докато се храня да си изпия л карнитина и да продължа да се храня ?

Баш на нутрим е ахахах

Има разлика между храненията и с храна Идеята е не на гладно и без храна, затова между храненията. Закусваш в 8, обядваш в 12, а тва го пиеш в 10 примерно. И ако го пиеш така няма нужда да го пиеш преди тренировка и без тва е 20 дози и бързо ще свърши.

Не, това не значи че ще ходиш и ще се потиш, god damn it people. От фат бърнърите се потиш без причина. Л-карнитина подпомага пренасянето на сложни маслени молекулки в клетките. Клетките имат неща наречени митохондрии - там отиват тези молекулки или по-скоро частици. Работата на митохондриите е да произвежда енергия за клетките. Т.е. така използваш мазнините си, за да се захранваш. Ако се потиш докато ядеш тогава да, ще се потиш и след като си го изпила, ако ли не - няма. Ок?

Знам, че може да разбърка менструацията. Не съм пила, нямам личен опит. Гугълни и ще видиш много мнения по този въпрос (специално за МЦ).
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Аз пък съм твърдо против L-а не ,че е вреден или какъвто и да е буллшит там, просто е безполезен .. не е ли термогенен =/= useful. Кофейн и йохамбин(или йохамбе или както там му викат наскоро ЛОЛ) = 300% пъти по добре от карнитин(както и от термо фет бърнарите,които напрактика са същото, ама 300 пъти по скъпи с изключение на Animal,че е наблъскан с още работи и ме кефи ).. anyway лично мое мнение , Rakshy може и да сме на различни мнения тоя път май , май , а..

От части. Л-карнитина щеш не щеш е една от най-полезните добавки, която може да се взима. Какъв резултат ще има човек е друг въпрос Да, за горенето на мазнини трябва някаква температура, която да се постигне /от там идва потенето главно/, но л-карнитина не може да я предостави. Както казах той просто вкарва мазнините в пещта

Затова др Jim Stoppani препоръчва взимането на л-карнитина да е с някакви други съставки за сваляне, т.е. кофеини, йохимбини и т.н. Просто за да има по-добра стойност приема.
    Разгледай въпросните съставки като катализатори на процеса, те практически са това /изключваме другите им ефекти касаещи апетита и т.н./

А и да, 9/10 случая да си сглобиш добавките излиза по-евтино отколкото да ги купиш готови + че така приемаш правилните дози, защото в купешките добавки дозата на активните съставки е далеч от препоръчителната дневна доза, за пример ако ти трябват 5 грама креатин за най-добри резултати, то в добавките "които имат необходимия креатин за деня" има 3 грама макс, тази разлика от 2г може да не изглежда голяма, но всъщност е огромна.

*end of rant*

Град
    Бургас
    Като се има предвид,че половината думи не съм ги чувала,това което разбрах от цялата работа е,че от ел карнитина не се отслабва,независимо дали с фитнес или не,а само е полезен в което пък жестоко се съмнявам... абе..пише да се пие 30мин преди тренировка или някаква активна дейност,така че не мисля да го пия всеки ден ако няма да тренирам пък да видим...

^ На нас с Ракшу не ни обръщай внимание ние сме по дийп ин дъ неща

П.П. поне го пий с кафе преди трен. trust me по добри резултати ще имаш.

:/ а аз го писах разбираемо :/ :/ :/ :/ (спокойно иначе и аз чета по 5 пъти, за да съм сигурен, че съм разбрал)

П.П. или зелен чай depending on what your cup of tea is. *британски акцент*

Град
    Бургас
    Ами аз пия зелено кафе,но го бях спряла понеже не бях сигурна дали мога да ги комбинирам,но благодаря,че ми казахте,утре го захващам пак

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си