.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 145
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Никак, даже съм в прекрасно настроение, нз защо така е прозвучало.Даже се опитах да смекча това, че ми се стори хаотично с обръщението
    Така ми се е сторило значи.
    има ли намеса на държавата, тя винаги бива скрепена с принуда, била тя замаскирана като друг подход
    Все пак виждам стабилна разлика между стимулирането на индивида към самоосъзнаване и достигане сам до изводите, и директната забрана, която няма възпитателна стойност в класическия смисъл.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Харесва ми идеята на ДокторСатан (дежа вю ;д), че държавата трябва да поеме изцяло грижата за децата и чрез индивидуален подход с оглед качествата им, да им се посочи пътя.
    Кой път да им се посочи от държавата, за кое, държавата да ти определя какво да работиш ли или за кого да се ожениш и т.н., а не ти сам?

Тва ми звучи все едно държавата взима пълна власт над тебе - взема те от родителите, възпитава те, тя ти определя индивидуалните качества и подход към тебе, и тя ти посочвала пътя, а ти къде си в цялата работа и твоето желание, после се жениш раждаш деца и държавата ти ги взима
    Последно редактирано от defender : 05-26-2015 на 21:47

Все пак е доста по-добре с теб да се занимава специалист, отколкото неадекватен родител. Но идеята ми е да им се покаже пътя към самоусъвършенстване и осъзнаване, а не да им се налага нещо.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Чел ли си 1984?
    ( или Brave new world)

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    дразни ме това че едва ли не давате напътсвия как да се развива човек до висша форма на съзнание (каквото и да значи това) след като вие видимо сте далеч от това ниво и се въздигате като едва ли не духовни водачи

дайте ми пример за човек който пасва на вашите описания поне да видим какви трябва да бъдем и да вървим по неговите стъпки
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Чел ли си 1984?
    ( или Brave new world)
    Не, нищо такова не съм чел, но преди имах намерение да прочета "Ние" на Замятин. И ще го сторя всъщност.

Мега фен
    Все пак е доста по-добре с теб да се занимава специалист, отколкото неадекватен родител. Но идеята ми е да им се покаже пътя към самоусъвършенстване и осъзнаване, а не да им се налага нещо.
    Ми в момента пазарния механизъм се справя по-добре с тази задача, вместо държавата, мисля.

Единственото лошо на пазарния механизъм (поне при нас) е че я няма държавата, която да защитава правата на малкия човек срещу корпорациите а сега с ТПТИ съвсем държавата ще бъде демонтирана.

ставаме точно като стадо от разединени една с друга мишки, срещу обединени котки.
    Последно редактирано от defender : 05-26-2015 на 22:04

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    дразни ме това че едва ли не давате напътсвия как да се развива човек до висша форма на съзнание (каквото и да значи това) след като вие видимо сте далеч от това ниво и се въздигате като едва ли не духовни водачи
    Това не са напътствия, а разсъждения. Аз си споделям просто моите концепции, не съм казал, че съм много велик и всезнаещ.

Дефенди, твърде много измести фокуса на темата с това последното.
    Последно редактирано от Corb1225 : 05-26-2015 на 22:08

Град
    Sofia
    Не, нищо такова не съм чел, но преди имах намерение да прочета "Ние" на Замятин. И ще го сторя всъщност.
    прочети им резюмето и ще разбереш защо те питам и какво ти казвам относно идеята ти за държавна намеса.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Това не са напътствия, а разсъждения. Аз си споделям просто моите концепции, не съм казал, че съм много велик и всезнаещ.
    очевидно не си разбрал какво казах но няма да си играя да повтарям

но както и да е

човек се учи от грешките си за да се развие трябва да греши или да види грешката на другия

и не забравяй че човешката глупост е безкрайна
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    Дефенди, твърде много измести фокуса на темата с това последното.
    Казах го, защото когато държавата ти защитава правата, тя всъщност така ти позволява да разкриеш сам твоите най-добри качества и да поемеш твоя път, но без да ти отнема да го правиш сам.

прочети им резюмето и ще разбереш защо те питам и какво ти казвам относно идеята ти за държавна намеса.
    Аз съм напълно наясно. Гледал съм "Еквилибриум", който е на такава тематика. Разликата между утопия и дистопия е доста тънка, баланса е трудно постижим, но вярвам, че може да бъде намерен.

Град
    Sofia
    ах, дистопия ми е любима дума, обичам околните да знаят какво се крие зад нея
    Не че е пряко по темата, само казвам като за лека нощ

^ Лека нощ.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Казах го, защото когато държавата ти защитава правата, тя всъщност така ти позволява да разкриеш сам твоите най-добри качества и да поемеш твоя път, но без да ти отнема да го правиш сам.
    Разбирам те, дефенди, но го няма стимула за личностно развитие на едно по-високо ниво. Идеалният вариант е той да дойде сам, но това минава през смяна на системата, защото сегашната е очевидно, че няма да позволи да се случи. Ставаме свидетели на вкарването на хората в определена ниша и експлоатирането им. Видиш ли, за да работи системата, трябва да изпълняваме точно определени функции, да се подчиняваме на точно определени правила и норми. По този начин я подхранваме, когато трябва просто да се отърсим от нея.
    Последно редактирано от Corb1225 : 05-26-2015 на 22:43

Мега фен
    Ето в блока никой не ни защитава от Топлофикация, правят си каквото си знаят, то тва направо ти разваля настроението, човек едва ли не се чувства почти като обречен. Ходи си разкривай най-добрите качествата или пък когато знаеш, че трябва се пенсионираш на 65 години пенсия 160-240 лв. или пък, че дори може и пенсия да не получаваш кака е тръгнало.

Или водата ти гори щото някой добива шистов газ в съседната нива или ядеш гмо.

Кажи как да си разкриеш качествата, то на човек направо спира му се живее.
    Последно редактирано от defender : 05-26-2015 на 22:45

Е, в крайна сметка заговорихме на един език. От раждането ни, системата ни консумира, използва ни в неин интерес и ние съществуваме за нея, вместо тя за нас. Че ние (човечеството) в момента живеем в една добре прикрита дистопия. Хитрината е там, че ни е създадено измамното чувство за свободна воля и избор, но за да успеем в този свят, ние трябва да следваме безропотно всяко едно от изискванията на системата.
    edit: Това ми мнение се получи като допълнение към предишното.
    Последно редактирано от Corb1225 : 05-26-2015 на 23:27

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от aurissaa Виж мнението
    няма ли го на руски

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от aurissaa Виж мнението
    > 2015
    > Права

anonymous895156
    Guest
    Защото законът е ограничение, средство на държавата да контролира индивида, а не да способства за неговото израстване.
    в същото време твърдиш, че осъзнатата в твоите очи личност се придържа към тях и съжалява, че е извършила някоя от забраните, свързани с добруването на останалите
    е, не може ли въпросната да стигне до тези изводи, без да бие хора, в най-лошия случай просто проектирайки ситуацията в съзнанието си и обмисляйки последствията (ако се вкараш във филма достатъчно, вегетативната ти система ще реагира така, сякаш всичко се е случило в "реалността")

много мазен емпиризъм вкарваш
    много

а в случая затворите са просто неефективна (заради престъпниците, които също трябва да са там(!)), но задължителна институция, без която правото на силния на деня щеше да бъде водещо наистина навсякъде

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    но задължителна институция, без която правото на силния на деня щеше да бъде водещо наистина навсякъде
    Да си видял някой "силен на деня" в затвора, пълно е с кокошкари и тук там някой рецидивист.

anonymous895156
    Guest
    колкото и да не ти се вярва, не навсякъде е като в българия, а бил гейтс не е зъл ваксинатор-експлоататор, когото закон не го лови
    можеше да бъде в пъти по-зле

Мега фен
    Или може би затвора е направен за престъпници действащи от груба сила (а те повечето са подтикнати от глад и мизерия, тук-там невменяем), а те такива са най-вече от простолюдието.

Абе не знам, има нещо объркано в цялата работа.

anonymous895156
    Guest
    не отричам, че не се използва по предназначение

в същото време твърдиш, че осъзнатата в твоите очи личност се придържа към тях и съжалява, че е извършила някоя от забраните, свързани с добруването на останалите
    Не си разбрал тезата ми, прочети първия пост и се върни да коментираме.

е, не може ли въпросната да стигне до тези изводи, без да бие хора, в най-лошия случай просто проектирайки ситуацията в съзнанието си и обмисляйки последствията (ако се вкараш във филма достатъчно, вегетативната ти система ще реагира така, сякаш всичко се е случило в "реалността")
    Убийците проектират ситуациите, но това не ги спира да убиват.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си