- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Престъпление и наказание
Кой път да им се посочи от държавата, за кое, държавата да ти определя какво да работиш ли или за кого да се ожениш и т.н., а не ти сам?
Тва ми звучи все едно държавата взима пълна власт над тебе - взема те от родителите, възпитава те, тя ти определя индивидуалните качества и подход към тебе, и тя ти посочвала пътя, а ти къде си в цялата работа и твоето желание, после се жениш раждаш деца и държавата ти ги взима
Последно редактирано от defender : 05-26-2015 на 21:47
Все пак е доста по-добре с теб да се занимава специалист, отколкото неадекватен родител. Но идеята ми е да им се покаже пътя към самоусъвършенстване и осъзнаване, а не да им се налага нещо.
дразни ме това че едва ли не давате напътсвия как да се развива човек до висша форма на съзнание (каквото и да значи това) след като вие видимо сте далеч от това ниво и се въздигате като едва ли не духовни водачи
дайте ми пример за човек който пасва на вашите описания поне да видим какви трябва да бъдем и да вървим по неговите стъпки
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ми в момента пазарния механизъм се справя по-добре с тази задача, вместо държавата, мисля.
Единственото лошо на пазарния механизъм (поне при нас) е че я няма държавата, която да защитава правата на малкия човек срещу корпорациите а сега с ТПТИ съвсем държавата ще бъде демонтирана.
ставаме точно като стадо от разединени една с друга мишки, срещу обединени котки.
Последно редактирано от defender : 05-26-2015 на 22:04
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
ах, дистопия ми е любима дума, обичам околните да знаят какво се крие зад нея
Не че е пряко по темата, само казвам като за лека нощ
^ Лека нощ.
Разбирам те, дефенди, но го няма стимула за личностно развитие на едно по-високо ниво. Идеалният вариант е той да дойде сам, но това минава през смяна на системата, защото сегашната е очевидно, че няма да позволи да се случи. Ставаме свидетели на вкарването на хората в определена ниша и експлоатирането им. Видиш ли, за да работи системата, трябва да изпълняваме точно определени функции, да се подчиняваме на точно определени правила и норми. По този начин я подхранваме, когато трябва просто да се отърсим от нея.
Последно редактирано от Corb1225 : 05-26-2015 на 22:43
Ето в блока никой не ни защитава от Топлофикация, правят си каквото си знаят, то тва направо ти разваля настроението, човек едва ли не се чувства почти като обречен. Ходи си разкривай най-добрите качествата или пък когато знаеш, че трябва се пенсионираш на 65 години пенсия 160-240 лв. или пък, че дори може и пенсия да не получаваш кака е тръгнало.
Или водата ти гори щото някой добива шистов газ в съседната нива или ядеш гмо.
Кажи как да си разкриеш качествата, то на човек направо спира му се живее.
Последно редактирано от defender : 05-26-2015 на 22:45
Е, в крайна сметка заговорихме на един език. От раждането ни, системата ни консумира, използва ни в неин интерес и ние съществуваме за нея, вместо тя за нас. Че ние (човечеството) в момента живеем в една добре прикрита дистопия. Хитрината е там, че ни е създадено измамното чувство за свободна воля и избор, но за да успеем в този свят, ние трябва да следваме безропотно всяко едно от изискванията на системата.
edit: Това ми мнение се получи като допълнение към предишното.
Последно редактирано от Corb1225 : 05-26-2015 на 23:27
в същото време твърдиш, че осъзнатата в твоите очи личност се придържа към тях и съжалява, че е извършила някоя от забраните, свързани с добруването на останалите
е, не може ли въпросната да стигне до тези изводи, без да бие хора, в най-лошия случай просто проектирайки ситуацията в съзнанието си и обмисляйки последствията (ако се вкараш във филма достатъчно, вегетативната ти система ще реагира така, сякаш всичко се е случило в "реалността")
много мазен емпиризъм вкарваш
много
а в случая затворите са просто неефективна (заради престъпниците, които също трябва да са там(!)), но задължителна институция, без която правото на силния на деня щеше да бъде водещо наистина навсякъде
колкото и да не ти се вярва, не навсякъде е като в българия, а бил гейтс не е зъл ваксинатор-експлоататор, когото закон не го лови
можеше да бъде в пъти по-зле
Или може би затвора е направен за престъпници действащи от груба сила (а те повечето са подтикнати от глад и мизерия, тук-там невменяем), а те такива са най-вече от простолюдието.
Абе не знам, има нещо объркано в цялата работа.
не отричам, че не се използва по предназначение