.
Отговор в тема
Страница 5 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 145
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    а ти като мислиш защо все си изобличаван от истинското Божие Слово?!, не помниш ли колко много пъти бе изобличаван досега дори и просто от библейски цитати?!, понеже ето как пак пренебрегваш онова, което казахме за простотата:
    Кое пренебрегвам бе човек, ми добре, като толкова не можеш да положиш усилие, тогава заради Бог стой си лентяй и нищо не захващай, ама грам усилие, ми ти ще станеш дегенерат бе.

Ако искаш и спри да дишаш, то и това има малко усилие и желание да го правиш.
    Последно редактирано от defender : 05-30-2015 на 13:07

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Кое пренебрегвам бе човек, ми добре тогава заради Бог стой си лентяй и нищо не захващай, ама грам усилие, ми ти ще станеш дегенерат бе.

Ако искаш и спри да дишаш, то и това има малко усилие и желание да го правиш.
    не увъртай, много добре знаеш, че ти говорим за това дето пренебрегваш написаното в Новия Завет на Библията, което и ти цитирахме по-горе, а не ти говорим за това че не искаме да се трудим или че не искаме хората да се трудят във вярата, понеже след като ти пишем толкова много, значи че не сме от ленивите, докато ти пишеш само по няколко лекомислени реда, и то предимно за да ръсиш простотии и за да злоупотребяваш...

Мега фен
    Нищо не пренебрегвам, просто изглежда не можеш го асимилираш.

Мега фен
    Нищо не пренебрегвам, просто изглежда не можеш го асимилираш.
    просто си един фарисейски шикалкавелец, и никога не признаваш грешката си дори и ако истински Светии те изобличават

Мега фен
    Цялата ти вяра и "свидетелство" е едно скапано лицемерие дори към себе си.

Мега фен
    ето ти сам свидетелстваш за себе си, че си от по-нахалните, защото има хора, които просто не са нахални и не искат да нахалстват.
    Ми не съм съвършен, човек съм, правя грешки.

Ти някакъв супермен ли си? Небесен херувим?
    Поредното ти свидетелско лицемерие на Словото.

anonymous708973
    Guest
    за съжаление нещата са доста изпуснати дори и в християнството, няма значение дали е протестантизъм/евангелизъм, католицизъм или православие, първо, защото не учат вярващите да спазват Божиите Заповеди правилно, тъй като те не са просто заповеди а универсални принципи на вярата, например, вярващият не трябва да има никакви други богове освен само Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог (Отца+Исус), но ето как например в православието се кръстят пред икони на хиляди различни светии и ангели, в протестантизмът пък вярват на всеки, който се нарича пастор или проповедник или преподобен с насажданото им оттам убеждение, че всеки такъв със сигурност е богоизбран и поставен от Бога да бъде такъв, и следвайки тези традиции те не изпитват нещата обективно започвайки отначало, но просто следват сляпо онези традиции, така те нарушават не само първата Заповед, но и Втората, която е против ересите(погрешните духовни убеждения и дейности) като цяло, и Третата, с която се уточнява, че вярата не трябва да се ползва за нечисти, неправедни, зли, егоистични и користни цели, и въобще за цели противни на волята на истинския Господ Бог, така престъпваха и Четвъртата, която гласи, че Божието създание/творение не трябва да се осквернява, но дори е редно да бъде освещавано, досега имаше много вярващи, дори и християни, които сатанизирваха Божието създание/творение като го изкарваха/правиха нечисто от само себе си в различни аспекти/отношения противно на написаното в Римляни 14:14-20 и други пасажи, така те се заблуждаваха и вървяха по път на много заблуди, и като цяло им липсваше истинска/нелицемерна любов към ближния, но по-скоро бяха склонни да съдят/осъждат за щяло и нещяло, защото предпочитаха да се оправдават с нещо заради своето нежелание да носят Христовия кръст вместо да се стремят към истинско съвършенство като търсят онова, което е добро за всички човеци и пред истинския Господ Бог за изобилен и вечен живот на всички - дотам води користната и сляпата/фанатичната вяра...
    Мда, изпуснах да спомена как всички такива говорят в минало свидетелско.

Мега фен
    Цялата ти вяра и "свидетелство" е едно скапано лицемерие дори към себе си.
    Ми не съм съвършен, човек съм, правя грешки.

Ти някакъв супермен ли си? Небесен херувим?
    Поредното ти свидетелско лицемерие на Словото.
    лицемерът вика "дръжте лицемера"

ще ти се да ти повярват на това, ама нещо много често правиш(е) грешки, все едно че си супер малоумен, обаче как беше умен да намериш постовете на калоян дончев от бг мама и да го разконспирираш пред всички, а сега пак се правиш на голям дебил, като уж че си пропуснал да прочетеш дадения цитат в същия пост, който си цитирал, но си го редактирал/отрязал както направи и с предишния ми пост, в който ти бяхме извадили цитати от Библията?!, по-голям нахакан и нахален наглец от теб не съм срещал досега - опитваш се да се извиниш с едно: "еми аз дори не съм ти чел постовете"...
    Последно редактирано от npp : 05-30-2015 на 17:37

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Мда, изпуснах да спомена как всички такива говорят в минало свидетелско.
    който цени(уважава), цени дори и ако отруденият човек е допуснал граматични грешки, защото досега е имало и такива, които се трудят честно за да допринесат с нещо добро, ако ще и само с едно истинно свидетелство, понеже какво ако някой е перфектен граматически, но ръси лъжи на поразия?!, а праведният не заставя никого да го следва, но никак не нарушава светата неприкосновеност на другите, та дори и свободата им като цяло, на който не му харесва свидетелството на един или друг е свободен да не се води по него, но и няма как истинен свидетел да препоръча на някого да следва заблуда, или как си представяш например някой от Св. Апостоли, които са представени в Библията да лъжепроповядва или да препоръча на някого да следва заблуда?!, всеки, който наистина (така да се каже) се "бои" от Бога не би излъгал против Него/Неговата истина, няма такъв, който като разбира и приема тази истина да съгреши нарочно знаейки, че Бог би го наказал за лъжепророкуване(то), та как така някои все още си мислите, че аз ви лъжа?!...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    'Не ме превръщайте в идоли и икони' е едно от нещата, които пише в Библията.
    Само минавам да спомена. По- късно може да се разпиша, макар че не обичам религиозната тематика.

Бог забранява да правим изображение на птици, земни животни, риби и други подобни и да се кланяме, но Бог не забранява да имаме икони на свети неща - Христос, светци, ангели.
    Това се вижда ясно където Бог заповядал на Мойсей да постави в скинията златни свещени изображения на херувими, и то да ги постави в онази вътрешна част на скинията, към която народът се обръщал да се покланя на Бога, т.е. да ги постави в Святая Святих (Изх. 25:18-19).
    Също, в храма, изграден от Соломон, вътре на стените били изписани образи на херувими; такива имало и на вратите на храма (3 Цар. 6:23-29, 32, 35).
    Последно редактирано от defender : 05-30-2015 на 20:58

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Бог забранява да правим изображение на птици, земни животни, риби и други подобни и да се кланяме, но Бог не забранява да имаме икони на свети неща - Христос, светци, ангели.
    Не искам да споря, тъй като не съм 100% сигурна, но по спомен втората част на това, което съм написала, беше
    "не ме превръщайте в идоли и икони, аз съм само във вашите сърца"
    Може да го потърся да видя къде съм го чела

anonymous708973
    Guest
    който цени(уважава), цени дори и ако отруденият човек е допуснал граматични грешки.
    Не, не, изобщо не говоря за граматична грешка... макар че зависи от гледната точка, де, може и за такава да се възприеме.

Говоря за "те се заблуждаваХА... предпочитаХА... липсваШЕ", там ли си бил, защо го твърдиш със сигурност?

Супер фен Аватара на Corb1225
    ^
    затова и нямаме земно светилище, но нашето е "небесно", защото бяхме родени на "небето", живяхме там в продължение на около 5-6 хилядолетия, а сега сме родени тук в този свят по волята на Онзи
    За него и брат му става въпрос.
    Enough said.

Мега фен
    Това се вижда ясно където Бог заповядал на Мойсей да постави в скинията златни свещени изображения на херувими, и то да ги постави в онази вътрешна част на скинията, към която народът се обръщал да се покланя на Бога, т.е. да ги постави в Святая Святих (Изх. 25:18-19).
    Също, в храма, изграден от Соломон, вътре на стените били изписани образи на херувими; такива имало и на вратите на храма (3 Цар. 6:23-29, 32, 35).
    позоваваш се на написаното в стария завет, но пропускаш написаното в Новия:

"А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата, служител на светилището и на истинската скиния, която Господ е поставил, а не човек. Защото всеки първосвещеник се поставя да принася и дарове и жертви; затова, нужно е и Тоя първосвещеник да има нещо да принася. А ако беше на земята, Той не щеше нито да бъде свещеник, защото има такива, които принасят даровете според закона; (които служат на онова, което е само образ и сянка на небесните неща, както бе заповядано на Моисея, когато щеше да направи скинията; защото: "Внимавай", му каза Бог, "да направиш всичко по образеца, който ти бе показан на планината"), но на дело Христос е получил служение толкоз по-превъзходно, колкото и завета, на който Той е ходатай, е по-превъзходен, като узаконен върху по-превъзходни обещания. Защото, ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори. А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет; Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ. Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде; И няма вече да учат всеки съгражданина си И всеки брата си, като му казват: Познай Господа; Защото всички ще Ме познават, От малък до голям между тях. Защото ще покажа милост към(т.е. ще излича) неправдите им И греховете им (и беззаконията им) няма да помня вече(т.е. така щото няма да остане и помен от тях)". А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване." Евреи 8: 1-13

двата херувима на златното умилостивилище бяха за да напомнят (за това), че спазването на Божиите заповеди е от първостепенно значение, понеже именно поради духовното беззаконие станаха всички злини с човеците, защото всички, които го вършиха престъпваха Божиите заповеди и именно поради това се оказа, че го вършат, понеже Бог постави двата херувима и "пламенният меч" да пазят пътя към дървото, което дава живот(включително сила, свобода и власт) на човеците да вършат според волята си, тъй като Той не искаше те да вършат (духовно) беззаконие
    Последно редактирано от npp : 05-31-2015 на 10:12

Мега фен
    Не, не, изобщо не говоря за граматична грешка... макар че зависи от гледната точка, де, може и за такава да се възприеме.

Говоря за "те се заблуждаваХА... предпочитаХА... липсваШЕ", там ли си бил, защо го твърдиш със сигурност?
    в такъв случай трябва да си си обяснила защо Св. Апостоли са говорили в такова време за неща, които са се случвали и много преди да се родят в този свят от женски утроби:

"това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини." Римляни 1: 19-23
    Последно редактирано от npp : 05-31-2015 на 10:20

Мега фен
    позоваваш се на написаното в стария завет, но пропускаш написаното в Новия:

"А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата, служител на светилището и на истинската скиния, която Господ е поставил, а не човек. Защото всеки първосвещеник се поставя да принася и дарове и жертви; затова, нужно е и Тоя първосвещеник да има нещо да принася. А ако беше на земята, Той не щеше нито да бъде свещеник, защото има такива, които принасят даровете според закона; (които служат на онова, което е само образ и сянка на небесните неща, както бе заповядано на Моисея, когато щеше да направи скинията; защото: "Внимавай", му каза Бог, "да направиш всичко по образеца, който ти бе показан на планината"), но на дело Христос е получил служение толкоз по-превъзходно, колкото и завета, на който Той е ходатай, е по-превъзходен, като узаконен върху по-превъзходни обещания. Защото, ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори. А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет; Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ. Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде; И няма вече да учат всеки съгражданина си И всеки брата си, като му казват: Познай Господа; Защото всички ще Ме познават, От малък до голям между тях. Защото ще покажа милост към(т.е. ще излича) неправдите им И греховете им (и беззаконията им) няма да помня вече(т.е. така щото няма да остане и помен от тях)". А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване." Евреи 8: 1-13
    Какво точно искаш да кажеш с това?

Мега фен
    Какво точно искаш да кажеш с това?
    пак се правиш, че не разбираш

например, едно е да обикаляш ритуално около златно изображение на гълъб, ритуал сам по себе си символизиращ покорност към Св. Дух, друго е наистина да имаш Св. Дух съвсем директно без да трябва всеки ден да правиш онзи ритуал, който (ритуал) би бил възможен само в специално направен от човешки ръце храм - първото е само образ и сянка на същинското това небесно нещо, второто е самото то

Мега фен
    Ти си някакъв равен на Иисус ли?

Ми дори и както казваш да имаш Св. Дух, то това, защо да означава, че не трябва да ходиш в храмове.
    Иисус също е ходил в храмове и вътре в тях е проповядвал и е изцерявал, но ти не, ти викаш си бил със Св. Дух, а Иисус не е със Светия Дух и затова е ходил, така ли?.

Хм, интересно.

Мега фен
    Че кой те кара да ходиш всеки ден, няма такова неща.

anonymous708973
    Guest
    в такъв случай трябва да си си обяснила защо Св. Апостоли ...
    О, ти се броиш към Светите Апостоли ли?
    Пардон, моя грешка.

Мега фен
    Ти си някакъв равен на Иисус ли?

Ми дори и както казваш да имаш Св. Дух, то това, защо да означава, че не трябва да ходиш в храмове.
    Иисус също е ходил в храмове и вътре в тях е проповядвал и е изцерявал, но ти не, ти викаш си бил със Св. Дух, а Иисус не е със Светия Дух и затова е ходил, така ли?.

Хм, интересно.
    фарисейски лецемере, нима не помниш, че винаги когато Исус влизаше в храмовете, направени от човешки ръце, все беше гонен от духовниците там и все трябваше да ги изобличава за тяхното беззаконие, което те вършат на светото място?!, нима такъв храм е по-скъп от самия истински Бог, Който го освещава?!

"не сте ли чели в закона, че в съботен ден свещениците в храма нарушават съботата, и пак не са виновни. Но казвам ви, че тук има повече от храма..... И като замина оттам, дойде в синагогата им. И ето човек с изсъхнала ръка; и, за да обвинят Исуса, попитаха Го казвайки: Позволено ли е човек да изцелява в събота? Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден. Тогава казва на човека: Простри ръката си. И той я простря; и тя стана здрава като другата. А фарисеите, като излязоха, наговориха се против Него, как да Го погубят." Матей 12: 5-14,

"И Исус влезе в Божия храм, и изпъди всички, които продаваха и купуваха в храма(т.е. онези, които обръщаха вярата в човешки бизнес), и прекатури масите на среброменителите(т.е. на онези, които извършваха "свещенослужения" само срещу заплащане), и столовете на ония, които продаваха гълъбите(т.е. на онези, които вършиха духовно беззаконие като омиротворяваха чрез средствата на окултизма/езотериката), и каза им: Писано е: "Домът ми ще се нарече молитвен дом" а вие го правите разбойнически вертеп..... И когато дойде в храма, главните свещеници и народните старейшини дойдоха при Него, като поучаваше, и казаха: С каква власт правиш тия неща? и кой Ти е дал тая власт? А Исус в отговор им каза: Ще ви задам и Аз един въпрос, на който, ако ми отговорите, то и Аз ще ви кажа с каква власт правя тия неща. Иоановото кръщение от къде беше? от небето или от човеците? И те разискваха помежду си, думайки: Ако речем: От небето, Той ще ни каже: Тогава защо не го повярвахте: Но ако речем: От човеците, боим се от народа; защото всички имат Иоана за пророк. И тъй, в отговор на Исуса, казаха: Не знаем. Рече им и Той: Нито Аз ви казвам с каква власт правя тия неща. Но как ви се вижда? Един човек имаше два сина; дойде при първия и му рече: Синко, иди работи днес на лозето. А той в отговор каза: Не искам; но после се разкая и отиде. Дойде и при втория, комуто каза същото. И той в отговор каза: Аз ще ида, господине! но не отиде. Кой от двамата изпълни бащината си воля? Казват: Първият. Исус им рече: Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство. Защото Иоан дойде при вас в пътя на правдата, и не го повярвахте; бирниците обаче и блудниците го повярваха; а вие, като видяхте това, даже не се разкаяхте отпосле да го вярвате." Матей 21: 12-32,

"Горко вам слепи водители! които казвате: Ако някой се закълне в храма, не е нищо; но ако някой се закълне в златото на храма задължава се. Безумни и слепи! че кое е по-голямо, златото ли или храмът, който е осветил златото? Казвате още: Ако някой се закълне в олтара, не е нищо, но ако някой се закълне в дара, който е върху него, задължава се. [Безумни и] слепи! че кое е по-голямо, дарът ли, или олтарът, който освещава дара? Прочее, който се кълне в олтара, заклева се в него и във всичко що е върху него. И който се кълне в храма, заклева се в него и в Онзи, Който обитава в него. И който се кълне в небето, заклева се в Божия престол и в Онзи, Който седи на него." Матей 23: 16-22

Той е ходил в храма за да проповядва истинското Божие Слово, понеже книжниците и фарисеите проповядвали човешки предания/традиции вместо само истинската Божия правда, но разбира се, че и е изгонвал бесовете от обладаните и е изцелявал болните, които е намирал там - нали е Спасител

"И поучаваше всеки ден в храма." Лука 19: 47

не че въобще не можеш да посещаваш храмове, но само ако в храмовете се проповядва истинския Господ Бог и Неговото Слово, т.е. ако наистина е храм на истинския Господ Бог, иначе защо да посещаваш място, където се върши духовно беззаконие, освен ако не е за да проповядваш истинската Божия истина и да спасяваш, който можеш там, както е правил Исус?!, понеже и не забравяй как Исус е отричал славата на храма направен от човешки ръце:

"И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине. И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века? Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос(или: Господ ме праща), и ще заблудят мнозина. И ще чуете за войни и за военни слухове(т.е. и от тях ще чуете вероучения за проява на враждебност и увещания да воювате против плът и кръв т.е. против човешки и други одушевени същества - виж Ефесяни 6:12); но внимавайте да се не смущавате(т.е. но вие гледайте да не им вярвате); понеже тия неща трябва да станат(т.е. понеже тия неща е възможно да се случат); но това още не е(т.е. няма да бъде) свършекът. Защото ще се повдигне народ(т.е. вероизповедание/религия) против народ(т.е. против вероизповедание/религия), и царство против царство(т.е. и вяра против вяра); и на разни места ще има глад и трусове(т.е. кризи/недоимък/недостиг, разруха и шок/сътресения). Но всичко това ще бъде само начало на страдания, Тогава(т.е. тогава служителите на човешката(666) религия) ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи(т.е. от всички човешки религии) поради Моето име. И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят. И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. Но понеже ще се умножи беззаконието(т.е. духовното беззаконие), любовта на мнозинството ще охладнее. Но който устои до край, той ще бъде спасен. И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът. Затова, когато видите мерзостта, която(също: беззаконието, което) докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място(сиреч, духовното беззаконие), (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея(т.е. онези, които се намерят в пределите на царството/света на човешката религия), нека бягат по планините(т.е. нека да бягат оттам в посока към (така да се каже) "възвишенията" на светата неприкосновеност в истинския Господ Бог);" Матей 24: 1-16

разбра ли сега защо не трябва да се събират съкровища на земята(Матей 6:19-21) и защо не трябва да живееш на света със световното(Откр. 12:12)?!
    Последно редактирано от npp : 06-01-2015 на 15:14

Мега фен
    О, ти се броиш към Светите Апостоли ли?
    Пардон, моя грешка.
    не, не съм Апостол, но просто ти говоря относно нещо, което си чела или можеш да прочетеш от Библията, защото както си ти на света, така съм и аз, ето че аз също един вид чета Библията и дори я цитирам, понеже за нас са били написани всички тези Св. Писания, за да се поучим от Св. Пророците, Апостоли и въобще истински Светии, които са ги писали

"Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда." Римляни 15: 4

Мега фен
    фарисейски лецемере, нима не помниш, че винаги когато Исус влизаше в храмовете, направени от човешки ръце, все беше гонен от духовниците там и все трябваше да ги изобличава за тяхното беззаконие, което те вършат на светото място?!, нима такъв храм е по-скъп от самия истински Бог, Който го освещава?!
    Това, че Иисус и влизал вътре в храмовете и проповядвал и лекувал в тях, означава, че Той е благоволил към тях, а духовници, които са го гонели, това са старозаветни духовници, днешните духовници са християнски духовници т.е. в името на Христос - прави разлика, човек.

anonymous708973
    Guest
    фарисейски лецемере, нима не помниш

Мега фен

Помня, как да не помня. А ти помниш ли га одихме голи в райската градина.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си