- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Престъпление и наказание
Половината от църковните попове днес са дебели свини.
deam i mafiotite
илюминати
Ходжи четат молитва за проклятие пред ВСС (видео)
http://www.novini.bg/video/8512-%D1%...%81%D1%81.html
Последно редактирано от defender : 06-01-2015 на 20:35
проповядвал е в храмовете, обаче е имало немалко юдеи, които не са го (по)слушали, и е изцелявал болните, докато книжниците и фарисеите (т.е. тогавашните духовници) са Му се противели, казваш, че днешните духовници са новозаветни, тогава защо толкова много от тях се основават на старозаветни неща, които вече са официално посочени и анулирани от Бог чрез Христос, поради това че са несъвършени и не се вписват в учението на Новия Завет?!, лично аз съм срещал/виждал хиляди такива християнски духовници и духовни служители, които правят така, защото предпочитаха да угаждат на злото, и не държаха на доброто та си намериха измишления от старозаветните книги, тъй като се хванаха за и държаха на лошото, което изнамериха от Писанието...
Последно редактирано от npp : 06-02-2015 на 09:14
тва Иисуската го казва, не аз:
„Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня“ (Мат. 5:17).
"А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ, освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите. Казва Му: кои? А Иисус рече: не убивай, не прелюбодействувай, не кради, не лъжесвидетелствувай; (Мат. 19:17-18 ) и т.н
Последно редактирано от defender : 06-02-2015 на 11:38
а какво ще кажеш тогава за думите на Исус от рода на:
"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек(т.е. не отвръщайте на злото със зло); но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой се отнесе лошо с теб), обърни му и другата(т.е. ти се отнасяй добре с него). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха(т.е. гледай какво добро можеш да (на)правиш на/за онзи, който би искал да те съди). Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две(т.е. който би искал да вършиш/правиш добро заедно с него, иди с него като вложиш най-доброто на което си способен/което ти се отдаде да направиш). Дай(т.е. дай добри(те) неща) на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява(т.е. да има благодат в живота) на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. и прави да има ежедневно очистване) на праведните и на неправедните(т.е. не само за вярващите, но и за невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и неправедните? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и неправедните? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." Матей 5: 38-48
въобще ли не е променил законите?!
Последно редактирано от npp : 06-03-2015 на 22:39
Що не ми обадихте по- рано, че Господ е слязъл? Егоисти.
Да, Христос направи закона съвършен и ни изкупи от нашата неспособност, но не е казвал да го нарушаваме нарочно.
Тоест чрез закона ние не се спасяваме, а това само е израз на нашата вяра и любов.
Грехът не бива да господарува над вас, защото вие не сте под закона, а под благодатта.
Е, какво? да грешим ли, понеже не сме под закона, а под благодатта? Съвсем не. (Рим 6:14-15)
Последно редактирано от defender : 06-04-2015 на 12:42
а заповедите не са ли за да се спазват?!
"ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки." 1 Йоаново 5: 3
и може ли Онзи, Който е казал "не прелюбодействувай", да не е казал "не насилвай/не огорчавай", или като е казал "не кради", да не е казал "не отнемай/не лишавай", или като е казал "не убивай", да не е казал "не обезобразявай/не осакатявай", или казвайки "не лъжесвидетелствувай", да не е казал "не опозорявай/не очерняй", или пък като е казал "не пожелавай", да не е казал "не кълни/не проклинай"?!
"Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона." Яков 2: 11
По БНТ1 в момента дават много интересна дискусия "за" и "против" смъртната присъда, предаването е "Малки истории".
edit: И свърши. Нямам идея дали ги качват, за да дам линк после.
Последно редактирано от Corb1225 : 06-06-2015 на 12:09
Да, права си, осъзнах си грешката. Но така или иначе вече никой не пишеше.
Предаването го има:
http://bnt.bg/predavanyia/malki-isto...ibi-06-06-2015
Интервютата не са особено стойностни (повечето), но в студиото се казаха хубави неща.