.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2

2 Въпроса за всички студенти, в България и извън

Здравейте, компания

Като ученик от 11ти клас, темата за университети и следвания е често срещана. Възложиха ми проект наскоро на тема университети, и трябва да задам 2 въпроса на някои студенти за техните мнения. Много бих бил благодарен, яко някои от тукашните студенти (независимо в БГ или извън) биха могли да ми отговорят.

1. Какво не харесвате в системата и как бихте я променили?
    2.А какво харесвате в нея?

Благодаря предварително за отговорите (тези които са конструктивни поне)

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Тук, в ТУ-София

Не харесвам:
    - остарялата материална база (макар че напоследък я подменят);
    - неадекватното преподаване по много предмети;
    - това, че се преподават неща, които на времето последно са използвани от вуйчото на Лили Иванова;
    - голяма част от ръководствата за лабораторни упражнения са дебилно написани и по - голямата част от информацията в тях се отнася ексклузивно за самите упражнения и тази информация се стоварва накрая едно към едно в някакви протоколи;
    - протоколите. Тъй като аз съм на мнение, че човек ако иска да научи, ще научи, не е нужно да се дават десетки левове за ксерокси, листи, да се хаби време в механическо преписване на някакви сто страници терия и пет таблици с измервания;

Харесвам:
    - все пак доста голяма част от преподавателите са свестни хора и няма да те върнат, ако искаш нещо помощ;
    - базата е сравнително достъпна за извънкласни дейности;
    - никой не те спира да посещаваш занятия и лекции в която и да било специалност, ако имаш интерес към някой конкретен предмет;
    - нашата спортна база е доста добра;
    - колегите са основно читави хора.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си