- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Първа среща?
Здравейте.
На 15год. момиче съм.
Преди 2 дена добавих момче, който познавам, но не сме си говорели никога. Почти нищо не знам за него. Просто знам къде живее и съм виждала семейството му (една година бях в един клас заедно с брат му). Каза, че би е искал да се срещнем и че работи в града, където аз живея. Изобщо досега не ми е минавало през ума, че някой ден с него заедно ще излезем на среща. Изненадах се, защото мислех че е на около 16-17год., а сега във фейса видях, че е на 19год.
Не съм му казала със сигурност, че ще се срещнем, но мисля да се съглася. Изобщо дали да се съглася? Притеснявам се, защото за първи път ще излизам с момче на среща. Какво изобщо мога да говоря с момче по-голямо от мен? Какво трябва да се прави? Как би е трябвало да съм облечена? Къде е подходящо да е първата среща(питам, защото той не познава добре града)? Не знам нищо. Притеснявам се от това да започна да говоря глупости и някакви несвързани неща или пък да стоя къто пън.
Помощ!
Всеки е имал такива притеснения от първите срещи. Хубавото на първите срещи всъщност е, че са вълнуващи.![]()
Общо взето няма какво толкова да объркаш, просто трябва да се отпуснеш. Приеми срещата, вижте се. Как да се облечеш? - Както по принцип. Не е нужно да слагаш специални дрехи или да променяш стила си. Според мен, най-добре е да отидете в някое по-тихо кафе, където ще можете да си говорите. Остави го той да предложи място, ако каже, че не знае, защото не познава добре града, тогава ти предложи (може да е измислил къде да те заведе).
Със сигурност, като по-голям, той има повече опит със срещите. Следователно, ако не е срамежлив, ще насочва разговора. На първа среща е нормално да не си говорите прекалено лични неща, можете да си задавате въпроси свързани с работа/училище/специалност в университета, музикални вкусове и пр. Важното е да не мълчиш като риба, нито пък да дрънкаш през цялото време. Изслушвай го като говори, задавай му въпроси и ти.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5