- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Униформа в училище - за или против?
За
Против
С кви кутии се хвалите, ние с учителите в междучасията ходехме да пием, пиехме и в часовете, никви проблеми не са ни правили.
чичка, дефинирай ми зубър? щото има зубър и има и зубър. опитваш се да го прокараш като лошо качество. да, наизустявам понякога голямо количество материал за кратко време. имам си причини, които ми писна да преповтарям.
Аз ще ти го дефинирам от моя гледна точка, разбира се. Коментарът, който написах на предната страница, не беше апология на papugai и на това, че ви гледа сеира, а препратка именно към разбирането ми за зубър, а то за мен е малко по- широко.
- Не е многото учене.
- Не е наизустяването на мн материал (по география върховете какво да ги правя, има дисциплини, които го налагат и силната памет е хубав аксесоар). Бих го нарекла в определен контекст и ситуация механично зазубряне, но ако съм видяла и мисловна дейност от индивида, няма да си позволя да го нарека зубър само защото може да ми изпее законите.
Ама да ми седнеш като идиот да ми пререшаваш задачи по 100 пъти, белким запомниш начина, пък да отидеш да запалиш свещичка да ти се падне същата с различни цифри, защото на изпит не можело да се дават различни..
Или година преди това да се зомбираш с анализи с далечната химера да успееш на матурата да се изкажеш със същия стил и да блеснеш, след което ти убягва даден назубрен израз и залепяш в заключението своето сладко слово, което свети в медиите не като бисер, а като диамант
Много го къдрите ;д. Зубърите учат механично за оценката, без да осмислят. Това е цялата истина!
назубок
рускоговорящите да ме поправят, ако има интервал
Последно редактирано от therichbitch : 05-30-2015 на 20:32
Що зубренето да е проблем? Има тъпи хора, които не могат да учат по друг начин.
facepalm. зубря, когато ми се налага да говоря, щото иначе блокирам и почва едно 'ъъъ', 'ааа' и така всички гласни и съгласни. и не мога да си представя да назубриш нещо и да не знаеш за какво иде реч в него. никва логика.
Рафа, ти си мастърмайнда на тази колизия, засрами се!
;д