- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- искам приятели :(
Защо не си намериш приятели в реалния живот? Не им позволявай да се държат грубо с теб, не им подсказвай на тестове и изобщо не им прави услуги, освен ако не са си заслужили. Вероятно проблемът е в това, че не си много общителна и другите виждат това и те мачкат. Казвай това, което мислиш. Когато някой иска да му подскажеш, кажи му да си е седнал на задника и да си е учил. Използват те, колкото да не изкарат 2-ка и след това пак те правят на парцал, защо си го причиняваш? ;д Сама си го правиш така. Ако си общителна, няма и да им направи впечатление, че имаш само хубави оценки, явно просто си с ниско самочувствие. Проблемът е в теб, не в другите.
Последно редактирано от jhgfdsa0 : 05-30-2015 на 22:12
Така, като чета изглежда сме в една лодка, само дето аз не съм добър в изкуството, май в нищо не съм добър. Да започнем с тестовете, край, завърташ кранчето, който от където и да се спасяват. Едно момиче от моя клас продаде душата си на дявола, образно казано, защото понеже постоянно я удумваха поради това, че в училище й върви, станаха някои разправии и решението за нея беше напълно да им се отдаде, за да има едно по-нормално ежедневие в училище, което е грешно според мен, но това съм си аз. Както чета и написаното от #jhgfdsa0 това е основната причина, имай вяра в себе си, постави себе си пред тези търтеи безобразни. Оглеждай се, виж за хора с интереси като твоите, излизай навън дори да си сама, просто се разкарвай да видят, че и ти знаеш що е белия свят(и от тук идва и моята ситуация). Като цяло аз съм в същото положение, имам някой друг приятел, с когото да си пиша от време на време и това е, нямам никой по-близък, с когото мога спокойно да споделям и да се отпусна напълно. И на мен основният проблем е самочувствието, но това е отделен, доста усложнен въпрос, та стига за мен обратно към твоя проблем. Това отнема много време и ако приемем, че си добро момиче, сравнително добре изглеждащо, поддържано и хигиенично(лошата хигиена отблъсква почти всички, ако не всички), имаш умения, значи можеш да бъдеш и по-уверена в себе си и да си имаш нормално ниво на самочувствие и да се цениш, хората забелязват това и са по-склонни да ти обръщат внимание и да те заговарят, никой не обича компанията на някой самосъжаляващ се песимист, навлезнах в общи приказки, но без да съм по-подробно запознат само това мога да направя. Видях нещо и за родителите, ако играят ролята на предпазващи фигури опитващи се да наложат контрол над живота ти, да ти държат сметка за всичко, макар и да не правиш нищо, постоянно да ти звънят, за да те проверяват, това може да се окаже проблем и трябва да поговориш с тях, с възрастта трябва да отпускат каиша иначе само по-зле ще стане за теб самата. Може и да измъдрим нещо, тъй като и аз съм със същия проблем. И като си пишеш с хора от интернет имай едно на ум, защото не всички са добронамерени и искрени.
Мисля, че всички имаме един такъв период от възрастта .. Аз също нямам приятели вече .. поне не и извън училище. Ако искаш ми пиши лично съобщение с радост ще се запозная с теб.![]()