- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- родители
Здравейте, искам да споделя нещо и да помоля за съвет или мнение.
От месец имам приятел, така да се каже, от един град сме но учи в друг. Връща се от петък до понеделник и понякога и през другите дни. И мислехме утре да отида след училище при него в града в който учи (40 мин път) с автобус и после след обяд да се прибера(ще ме посрещне и изпрати естествено). Но когато питах мама тя не се съгласи, защото съм била на училище, имало още един месец и като съм свършела тогава можело да ходя. Трудно я убедих поне да си помисли и каза, че ще говори с тати довечера. Те са разделени и той работи в чужбина. И сега не мога да си намеря място, непрекъснато мисля за довечера и дали ще ме пуснат. А аз много искам. Някакви съвети как да ги убедя да ме пуснат? П.С. Аз сън на 16, а той на 17.
Нормално е да ни ти пускат просто ги е страх как ще пътуваш 40 мин
Кажи му той да дойде а не ти
За него не е проблем да дойде, просто за разнообразие да се поразходя малко :д
Е, четиридесет минути са нищо. Кажи на майка си, че нямаш много за учене за другия ден или се подготви с урок напред от днес, за да не се притеснява. Пък и дори да не те пуснат, не се садвай и не се карай с майка си. Така или иначе ще се видите.
А моят приятел живее в друг град. На 40тина минути от моя, но понеже работи няма как да идва всеки ден. Виждам го само събота или неделя, това направо ме побърква...
Ей, голям зор, струва ли си да се караш с майка си и да си правите фасони, защото не можеш да изчакаш 1 месец? Ще се разнообразиш тогава. Майка ти явно се притеснява за теб, баща ти е в чужбина, ми постави се на нейно място, едва ли й е леко. Казала ти е, че след месец , като свършиш училище ще идеш, приеми го, покажи й , че си отговорна, не се тръшкаш като малко дете, приемаш отказ... По този начин ще й докажеш, че си пораснала и в бъдеще ще имаш по-голяма свобода. Вместо да мрънкаш и настояваш - преглътни, кажи "добре, разбирам те и ще бъда търпелива" и ще видиш , че ще подейства доста по-добре от "Ама айде де, ама аз за малко, ама, ама...." - като някое 7 годишно хлапе...
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Седя и се чудя Ти на сериозно ли я пишеш тази тема? Кажи честно?
"Ще си помисля" е деликатния начин за това да се каже че в никакъв случай няма да стане.
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .