- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Полицай
Някой може ли да ме информира повече за професията полицай. Благодаря предварително.
Ето тази песен ще ти даде нужната информация https://www.youtube.com/watch?v=ut6s45VaQBk
освен, че разбира се ще си достоен за уважение, някога, ако имаш дъщеря и тя стане кифла, ще се гордее с теб и ще се снима за фейсбук с униформата ти...
Последно редактирано от galaxy29 : 06-07-2015 на 10:32
Папагала и рпЕра... Интересно ми е към кого ще се обърнете, ако някой отвлече детето ви или ви ограби?
"badass"-льольовци
Към куките бих се обърнал, плащам си и си го взимам от тях. Да не мислиш, че те не биха го направили.
Ако ще единия бъбрек да ми вземат, пак не бих помислил даже да се обадя на тия пумияри.
Ти сега нали живееш в студентски град, май вечер не си излизал, щом пишеш такива тъпотии.
Пък не знам и Бургас да е на някоя друга планета, за да живееш в тая фантазия.
И таз добра. Нали това им е работата на полицаите? Пощальонът очаква ли благодарност, когато достави писмо? Не, защото му е в задълженията.
Папагал, в студентски нощем и денем има горе долу един и същ брой и тип хора навън. Всъщност, не очаквах повечето митове и легенди около студентски град да са грешни... Единственият потвърден е относно многото хора навън нощем, което е нормално предвид големия брой дискотеки. Във всеки град и квартал е оживено край дискотеките нощем - нищо необичайно. До сега не съм попадал на никакви надъхани батки, дето да налитат или да се заяждат, а не е като да не съм се мотал нощем. А, в Бургас нямам идея как е... Ходил съм само няколко пъти.
корб, не се говори за благодарност, а най-малкото за някакво уважение. Както уважаваш пощальона, а не му викаш курва.
Ти беше от Варна, но си е същото село като Бургас.
Подозирам, че някой твой роднина е кука, не вярвам някой да е толкова зле, че да вярва без причина на тия нещастници.
Колко пъти си излизал след 20 часа в студентски, сигурно не повече от два и си стигнал да извода, че всичко е измислица.
Имаш ли представа, колко куки продават дрога, а колко куки се друсат, а да си чувал за поне един честен, защото за такива дори и измислени истории няма.
Варна е по-голямо село от Бургас!
Да.
7-8 пъти, ще те излъжа, не съм си записвал. Ти колко пъти си бил свидетел/жертва на престъпление в Студентски град? Не говорим за това какво си чул от някой си, дето го е чул от пейката пред блока.
Нямам представа, ама едва ли са повече от представителите на всяка друга професия. Явно съм "чувал", да.
И не споря, че една голяма част са продажници и пускат опасни за всички ни хора срещу 20лв. Казвам ти, че е тъпо да обобщаваш по този начин. Щото има и една друга част, която си върши работата съвестно. Друг е въпросът, че когато отгоре им се спускат разни работи, те нямат думата.
За куките няма смисъл да говоря повече. За 25 години не съм видял един свестен, може и да има единици, но аз гледам опита ми с тях и от него съдя.100% от катаджиите са подкупни, 100% от униформените на улицата също, има малко честни сред цивилните, а нагоре става толкова трагично, че сигурно има някво тайно правило, че честен не може да се издигне.
Ст. град е кенеф и е такъв от много време, няма как да се промени, една смяна селяни си тръгват и след тях идва новата. Наричам ги селяни, защото са селяни, а не провинциалисти, идват в София и изведнъж им нараства самочувствието, жалка работа.
А ти от къде знаеш, че са подкупни? Или си им пълнил и ти гушите, а сега мрънкаш? Щото тоя, който дава е също толкова лош, колкото и тоя, който взема.
Честен май никъде не може да се издигне, аз говоря за служителите най-долу.
Че е кенеф, кенеф е... Като цяла София.
И са селяндури, да, едно 50% са такива. Селянина си копае картофите, а не повръща от препиване на фона на Фики.
В студентски още в 9 вечерта почват побоищата по улиците.
Не става дума дали е оживено или не, лъха на дупка. За полицаи не знам, но като тръгнеш и през 3 крачки срещаш някой яко друсан. Ти го изкара няква приказка, където са се сбрали ученолюбивите дечица по седянки и литературни четения едва ли не.
Кво правиш тука, като е кенеф? Интересно ми е просто. Мазохист може би?
Последно редактирано от therichbitch : 06-08-2015 на 18:52
Ама как си личи, че имаш такъв роднина, ще въртиш, докато не ги изкараш чисти.
Моята работа не е да не да не ги подкупвам, да не би да ми плащат да го правя.
Дори да нямаш вина пак трябва да им дадеш, иначе ще те натоварят, виждал съм го много пъти, за пари и майките си ще изядат.
То и лекарите са същите, пак ли е моя вината, че им давам, дай да умираме тогава, защото така са научени всички държавни служители.
И твоя е вината, а относно моите роднини, като се запознаете, тогава можеш да говориш.
Казах ти, че съм съгласен, че голяма част са корумпирани.
И, да, ти си виновен, щото те не са се "научили" сами.
Ама разбира се, че аз ще съм виновен, даже нищо да не съм направил, а те да поискат, за да нямам проблем, пак аз съм виновен, че им давам.
Знаеш ли, че роднина кука не означава, че имаш представа как работи самата система.
http://www.blitz.bg/news/article/341288 а това е пресен пример за начина им на работа
Последно редактирано от papugai : 06-08-2015 на 19:39
Не твърдя, че знам как работи системата, ама и не вярвам, че всичко зависи от илюминатите и извънземните. Щото докато има кой да прави нарушения и после да бута под масата, вместо да си поиска акта, ще има и такива, които ще взимат. Не оневинявам вторите, както се мъчиш да ме изкараш. И те са точно толкова виновни, колкото и първите. Ти си бъди изряден, а да видим с какво ще се заядат.
Какви побоища, какви наркомани, какви 5лв?![]()
На колко си била свидетел? Като изключим в дискотеките, където почти не ходя и нямам наблюдения, ама то в такива заведения са едни и същи лайна навсякъде.
Айде, аз излизам, ако не се върна до 00 - 1ч значи съм заклан от наркоман.
Ако беше към мен въпросът, отговорът може и да те учуди... За да уча. А защо съм в студентски - не всички могат да си позволят квартира. Особено 1-ви курс.![]()
Какъв акт, без книжка няма актове, а затвор, но пък първо трябва и да ме хванат, което не е никак лесно нощем.
По филмите не си виждал истории, на които съм бил свидетел, човек остава с чувството, че се намира в друга реалност.
Представи си как намират използвано оръжие и те пускат срещу гнусно голяма цифра, която се увеличава по някви техни правила, сякаш и с математиката са скарани и вместо за трима им плащаш сякаш са петима.
Нали знаеш, че няма безплатен обяд? Като влезеш в частна клиника, първо те питат какъв е проблема от регистратура и после ти обясняват кое колко струва, макар администраторката да няма баш медицинско образование. След това ти казват по-евтините алтернативи за лечение. Решението дали ще легнеш под ножа веднага на безбожни цени или ще изтичкаш до държавна болница, където дечица с натъртен лакът са приоритет пред отрязани пръсти, е само твое.
Можеш да си чист единствено когато за инжекция си платиш 20 лева на личния и си вземеш касово бонче, а не буташ кутия Нескафе, бонбони Сезони и Пещерска ракийка на сестрата в квартала, щото не успяла да ти спука капилярче/веничка на гъза.
И за финал, щото не ми се спори повече, ще кажа, че не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който я дава.
Не, никого не защитавам. :д Полицаи не познавам и не съм на ти с тях и тяхното племе, даже си личи точно за кво говоря. Ама лекари познавам, зъболекари, медицински сестри. Шофьори на линейки. И никой не си прави труда да помогне на някого заради черните му очи. Да, кофти е ама като си лекар в държавна болница и там не ти достигат консумативи, кво остава за заплати, далеч не си даваш труда без нищо. Пък било то за почерпка, 20 лева или 200. Щото като си викнеш майстор да ти лепи плочките в банята, той не го прави даром, от жалост, че нямаш плочки или че нямаш баня.