.
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Threaded View

anonymous708973
    Guest
    Абсолютно извън контекста на темата, но достатъчно пъти си получавала оценка, която не си заслужавала, защото не си учила - по твои думи, а човек, който вероятно е учил всички теми, както трябва, е получил същата оценка. Това няма общо с пол, просто е въпрос на късмет. Иначе съм сигурна, че има преподаватели с явни предпочитания. И при моя класен в 9-ти клас момчетата бая повече трябваше да се напъват, че нямаше как да си изкарват оценките с деколтета и къси поли.

Нещо нямам муза, та ще споделя не много свързани помежду си идеи по темата, ще допълвам.
    Подкрепям първоначалния замисъл на феминизма за равенство в правата. Не подкрепям това, в което феминизмът се е изродил. Някакви такива побъркани да ми ходят голи по улиците с надписи по циците в името на някаква значима за човечеството идея като правото на жените да не си бръснат подмишниците... мне. Тва са жени, които няма кой да ги оправи - дали заради отвратителната външност, или отвратителния характер.

Не подкрепям и съвременните феминистични нагласи от обкръжението си, често споделяни под формата на кифленски статус във фейсбук - че едва ли не мъжът трябва винаги да прави първата крачка, да ти ходи по гъза Х време, че да благоволиш да му обърнеш внимание, един вид да докаже, че е достоен, бла-бла. На всички ни е ясно, че има игра, само че въпросните девойки я интерпретират като гоненица с константни роли. Като чуя изрази тип "да се мъчи малко, хаха", придружено от отмятане на коси и чупене на китки, много трудно си задържам езика зад зъбите. С една позната се дърлихме, защото окачестви един момък като "дрисльо", на въпроса защо получих отговор "ами, защото е дрисльо", ама то не било казано с лошо. Е, еби му майката, как това може да е с добро чувство казано?

Заради наличието на типично женски качества, които не само не притежавам, ами ме нервират ненормално много, нямам най-добра приятелка. Мога да се сетя за едно-единствено момиче, с което бяхме и все още сме суперблизки, въпреки че не сме се виждали от една година, която е човек на място и ги няма обичайните тъпотии. Имала съм 2 големи и едно суперголямо разочарование от други момичета.

С времето развих алергия към подмятания от типа на какво е мъжка работа и какво е женска. Ясно е, че има неща, които единият пол ги прави по-добре от другия, но това не е причина вторият да ги изостави съвсем, че и да има наглостта да очаква да ги вършиш, "щото си жена". Домакинска работа визирам тук.
    Същата неприязън изпитвам и към кифли, дето не правят разлика между два вида отвертки/смятат, че е голяма философия да си напомпат сами гумите на колелото/смятат, че годишните са женски празник и че трябва да получават подаръци.

и т.н., и т.н.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 06-06-2015 на 18:19

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си