- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Августин
Докторе, всъщност, аз не мога да разбера, човек като тебе, защо учи в някакъв университет, който после му лепва някакъв етикет, придружена с оценка за качество.
Под нивото ти е?
Не може ли у вас да си четеш, какъв е тоя напън за етикитиране.
Или пък учиш от лицемерие, на тебе май целия практически живот ти е едно лицемерие към философията ти.
Демек философията те не струва, илюзия е.
Последно редактирано от defender : 06-10-2015 на 11:51
Никога не съм учил за признание. Спрях да чета по задължение някъде към 6-ти клас - грам не ме интересуват оценки, дипломи и прочие. За мен те са просто организационни формалности на училищната и академичната система. След като са преминали индоктринацията в училище с втълпената идея за оценяване по различни критерии , то в университета студентите вече сами трябва да поискат да измерят това, за което се трудят и получават и това рефлектира и върху самата академична система. Това е защото повечето хора учат с мотива и нагласата че това което учат може и трябва да им послужи за нещо си. При философията това е малко по-различно - там мотивът пак е към някакво "израстване", но не само в социален и професионален план, но вече и в индивидуален. Което е някакво начало за развитие на философска мисъл, но не е достатъчно и е обречено, в най-добрия случай, на просто репликация на заучени фрази.Ефекта на тази нагласа виждам в доста, дори повечето, от преподаватели, които са се припознали една или друга концепция и картина за света и човека, и не могат да излезнат извън нейния контекст. Но пък има и немалко изключения.'
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 06-10-2015 на 12:51
Последно редактирано от defender : 06-10-2015 на 14:11