.
Затворена тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Тема: Питбул

Питбул

Здравейте,от 2 дена си имам малко питбулче..бяло на 1 месец и 11 дена..искам да попитам собственици на питбули как са предпазили питбулите от озлобяване...с какво са го хранили като е било малко...от кога са започнали да го разкарват...ии дали е вярно това,че не зависии от стопаните дали са мили с него или го озлобяват за да стане злобно,имам предвид според вас породата злобна ли е ?

Голям фен
    Първо: какво прави едномесечно кученце при теб? Кученцата се взимат от втория месец. Второ: взимаш си куче без дори да знаеш с какво да го храниш? ГОСПОДИ! Както се вижда нямаш аболютно никакъв опит с кучета, но на всичко отгоре и си взимаш една много трудна порода-питбул. Това е за хора с опит и разбиране, не за такива, които даже не знаят с какво да го хранят. Закавай го на ветеринар, първо ще му дадат една паста за вътрешни паразити, после се почват ваксините, които са три, две седмици след третата ваксина можеш да го разхождаш, по-рано е много опасно, защото може да хване много лоши болести. При ветерианря ще ти кажат с какво да го храниш, препоръчвам ти Роял Канин Стартер, която е храна за отбиване, струва повече, но поне е качествено, а пък и като имаш предвид, че кученцето се предполага да е при майка си на тази възраст...те ще ти обяснят как се дават гранулите и по колко. Дали кучето ти стане злобно или не, това зависи много от възпитанието, но ако взема да ти обяснявам трябва да изпиша един роман, зависи много и от характера, по темата мога да говоря и пиша с часове за това или чети в нета или ми пиши ЛС да ти дам няколко съвета. Направил си голяма грешка, да си вземеп куче, за което нищо незнаеш, няма да говоря, че едва ли ти е от развъдник, защото ако беше от там, нямаше да го дадат на човек без никакъв опит и информация. Всяка порода си има характер, по който трябва да се съобразява възпитанието.
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Путбула се озлобява сам след време.

Отидох на ветеринар още първия ден...обезпаразитихго и тои ми каза сега в вторник да отида за първата ваксина..храня го с кисело мляко и хляб знам че е хубаво да яде кисело мляко..и знам стопаните на родителите на кученцето ми и двете са чистокръвни..

http://forum.zoomania.org/index.php - Приятно четене.
    Понеже ме съмнява да изчетеш всичко- Купуваш Гранули Роял Канин стартер (това е най- популярната премиум клас храна и би трябвало да я намериш лесно). Даваш колкото пише на опаковката и спираш с хляба и киселото мляко. Питбула е като всяко куче, но изисква малко по- специално обучение. Ако го обучиш праивлно няма да е злобно, но изтървеш ли шанса има голяма вероятност да имаш неконторлируемо куче.

П.п. Как може да взимаш куче без дори осовните неща да знаеш... Така или иначе захващай се да четеш и те съветвам да говориш със специалист за обучението.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Ебаси злобарите сте! Момичето пита. Иначе според мен не е вярно, че питбулите са зла порода, всичко си зависи от характера на кучетата. Питбулите са агресивни главно към други кучета, хора почти не нападат, на мен през живота ми питбул никога не ми е ръмжал дори. Просто имат малко по-страшен вид. И аз до скоро мислех, че са лоши, но не е така. До някъде е вярно, че се озлобяват след време, но в случай, че преди това са тормозени. Нямам аз много опит с кучета, но казвам, което знам. Може ли снимка на питбулчето?
    Everything changes, but beauty remains ...

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от rymito
    Отидох на ветеринар още първия ден...обезпаразитихго и тои ми каза сега в вторник да отида за първата ваксина..храня го с кисело мляко и хляб знам че е хубаво да яде кисело мляко..и знам стопаните на родителите на кученцето ми и двете са чистокръвни..

А ти какво очакваш да ти кажат??? ААа неее...много заблудени хора има на този свят...чистокръвно, нали не е мръснокръвно
    Породисти кученца с легални родословия могат да се купят само и единствено от развъдник, но и цената им не е като тези, които се продават по обяви...лесно може да се досети човек...хмм то и да информира малко преди да си вземе кученце също може...

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser
    Ебаси злобарите сте! Момичето пита. Иначе според мен не е вярно, че питбулите са зла порода, всичко си зависи от характера на кучетата. Питбулите са агресивни главно към други кучета, хора почти не нападат, на мен през живота ми питбул никога не ми е ръмжал дори. Просто имат малко по-страшен вид. И аз до скоро мислех, че са лоши, но не е така. До някъде е вярно, че се озлобяват след време, но в случай, че преди това са тормозени. Нямам аз много опит с кучета, но казвам, което знам. Може ли снимка на питбулчето?
    Защо да сме злобари, просто се опитваме да помогнем...Питбули никога не нападали, ами да те направо с голдъните и лабрадорите водачи могат да стават...Наши съседи на вилата имат 5 путбула, единия беше дошъл у нас...незнам как и беше нападнал едната ми овчарка, която тогава да е била на 5 месеца, същото това куче след година и половина захапа стопанката си! Правете си сами сметката...иии още един съвет: научи го от малко да ходи с намордник, ще гледа сърдито и тъжно, но ще свикне!

Цитирай Първоначално написано от malkasladka
    Защо да сме злобари, просто се опитваме да помогнем...Питбули никога не нападали, ами да те направо с голдъните и лабрадорите водачи могат да стават...Наши съседи на вилата имат 5 путбула, единия беше дошъл у нас...незнам как и беше нападнал едната ми овчарка, която тогава да е била на 5 месеца, същото това куче след година и половина захапа стопанката си! Правете си сами сметката...иии още един съвет: научи го от малко да ходи с намордник, ще гледа сърдито и тъжно, но ще свикне!
    За всезнаеща ли се мислиш?

Изрично подчертах, че са агресивни към кучета. Питбулите се привързват адски силно към стопаните си и никога не биха ги наранили, освен обясних в кои случаи.
    От този начин на живот в питбула са се оформили двете му отличителни черти – изключително добро отношение към хора, били те и непознати и непоносимост към себеподобни, особено от същия пол.
    източник: http://pitbull-bg.org/

„Основният проблем при спасяването точно на тази порода е погрешното схващане, че питбулите са опасни кучета. Те могат да бъдат превърнати в опасни, ако собственикът им прилага силови методи и ги възпита неподходящо”,
    „Питбулите са добри кучета, които обичат да изпълняват команди и на моменти са доста лигави, но в България много хора не ги обичат заради отделните представители на породата, които са превърнати в машини за боеве”
    източник:http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...&if_height=307

Не защитавам нищо, просто информирам. Да, има случаи на питбули, които са убивали бебета, големи хора и тн, които хапят, но всичко зависи от възпитанието на кучето. Ако се възпитава с бой, ще се озлоби. Пределно ясно е. Може би са по- особена порода, да, но това не ги прави лоши. Всички сте виждали предполагам как някои тъпак е решил да се прави на як и си насъсква питбула, дразни го. И те нападат. Ами, как няма. Това и всяко друго куче ще го направи, не само питбул. И само да добавя, че знам много повече случаи на нападане от немска овчарка например, от колкото от питбул. Да не реши някой, че съм луда по питбули или кучета изобщо- не,мен ме е страх от всякакви кучета, хапали са ме (и то не питбули,каква изненада) и избягвам да ги пипам, но казвам личните впечатления от самата порода и това, което съм чела и са ми казвали.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от malkasladka
    За всезнаеща ли се мислиш?

Изрично подчертах, че са агресивни към кучета. Питбулите се привързват адски силно към стопаните си и никога не биха ги наранили, освен обясних в кои случаи.
    От този начин на живот в питбула са се оформили двете му отличителни черти – изключително добро отношение към хора, били те и непознати и непоносимост към себеподобни, особено от същия пол.
    източник: http://pitbull-bg.org/

„Основният проблем при спасяването точно на тази порода е погрешното схващане, че питбулите са опасни кучета. Те могат да бъдат превърнати в опасни, ако собственикът им прилага силови методи и ги възпита неподходящо”,
    „Питбулите са добри кучета, които обичат да изпълняват команди и на моменти са доста лигави, но в България много хора не ги обичат заради отделните представители на породата, които са превърнати в машини за боеве”
    източник:http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...&if_height=307

Не защитавам нищо, просто информирам. Да, има случаи на питбули, които са убивали бебета, големи хора и тн, които хапят, но всичко зависи от възпитанието на кучето. Ако се възпитава с бой, ще се озлоби. Пределно ясно е. Може би са по- особена порода, да, но това не ги прави лоши. Всички сте виждали предполагам как някои тъпак е решил да се прави на як и си насъсква питбула, дразни го. И те нападат. Ами, как няма. Това и всяко друго куче ще го направи, не само питбул. И само да добавя, че знам много повече случаи на нападане от немска овчарка например, от колкото от питбул. Да не реши някой, че съм луда по питбули или кучета изобщо- не,мен ме е страх от всякакви кучета, хапали са ме (и то не питбули,каква изненада) и избягвам да ги пипам, но казвам личните впечатления от самата порода и това, което съм чела и са ми казвали.

Абсолютно не се мисля за всезнаеща, да речем просто имам малко повече опит с кучета от голяма част от вас. Също така съм съгласна с някои неща, които каза, всяко куче възпитавано по неправилния начин би могло да стане агресивно, лично моята голдънка беше доста доминантна още от бебешка възраст, но с желание и правилно възпитание всичко се оправи и съм страшно горда с нея, просто пак казвам и съм съгласна с теб, че питбулите са особена порода, точно заради това, те не са кучета за хора без опит!

Трябва да го социализираш правилно.Още от малко трябва да го запознаеш с други кучета,хора и малки деца.Аз самата имах питбул който почина преди време и въпреки че баща ми,дядо ми и вуйчо ми имат доста богат опит им беше трудно да дресират такова куче.Не казвам че е невъзможно но ако нямаш опит с кучетата по добре се откажи.Намери нов дом на кученцето и си вземи ново.И ако толкова държиш кучето ти да е от големите,силни и всяващи респект породи може да си вземеш ротвайлер , защото те се обучават по-лесно.И още нещо ако живееш в апартамент напълно се откажи от питбула , защото това са кучета с изключително много енергия.

Е защо си взимаш като не знаеш как се гледа влезни в pitbull-bg.org и dog.bg и прочети МНОГОООООООООООООО! Питбулите не са злобни към хора и това ''озлобяване'' ме шокира .. питбулите обичат хората много ! Само ,че преди са били използвани за гладиаторски битки и не обичат себеподобните си. Ако го социализираш от малко след като му биете 3 тата ваксина и почнете да го изкарвате го запознайте с други кучета извеждайте го всеки ден на разходка за да може да се социализира в тази среда. Те имат нужда от дългааа разходка. Като го социализираш няма да имаш проблем с другите кучета , може да проявява доминантна агресия , но винаги ще има причина наблюдавай го от малко и вникни в характера му. Винаги имай едно на ум ,че може да се сбие с друго куче и като го разкарваш , носи КЛИН (инструмента) в себе си.Защото ако заключи мъртва захапка като се сбие с някое животно слагаш му го в устата или 'душиш' ,но за това се иска много сила.Влез в дог.бг и виж как се приучава към команди от малко! Не знаеш с какво се захващаш просто .. това не е обикновено куче! Много е обичливо и всичко би направило за стопанина му обича стопанина да е доволен.И не е агресивно към хора.Не му давай от собствената си храна , нали трябва да си водача на така наречената '' глутница'' семейството ти.Направи му колиба на двора задължително и просто прочети доста 'всичко' за тази порода! Дано не си поредния стопанин на тази уникална порода ,които ще се провали в отглеждането .. и пак ще има един убит питбул или изоставен .. прочети тези 2 сайта , моля те наистина .. даже се регистрирай и питай за ВСИЧКО никои няма да ти се скара . Аз съм ги изчела и 2 та и съм запозната с тази порода и преди имах питбул.Ако има нещо в отглеждането което искаш да питаш ми пиши на личен и винаги ще ти отговоря ако трябва щи 'помогна' един вид за всичко ,което питаш.

И ПОРОДАТА НЕ Е ЗЛОБНА! ЗАЛАГАМ СИ ГЛАВАТА ЗАД ТОВА ИЗКАЗВАНЕ! ВСИЧКО ЗАВИСИ КАК СЕ ОТГЛЕДА. ТОВА ,ЧЕ ПО ТЪПИТЕ НОВИНИ НАСТРОЙВАТ ХОРАТА .. ПОРОДАТА Е МНОГО ОБИЧЛИВА .. МНОГО! НАЙ-ДОБРИТЕ КУЧЕТА!
    Най-важните причини да НЕ си взимате питбул

Нямате достатъчно време да се посветите на социализацията му от кученце
    * Търсите куче с внушителен вид, за да подсилвате егото си
    * Само гледката на куче с високо ниво на енергия Ви уморява
    * Искате "Пухчо" да бъде добър приятел с всички останали кученца в града
    * Не искате куче, което да се разбира с хората по-добре от Вас
    * Нямате намерение да издигате висока ограда или да изградите стабилна голяма колиба за безопасност, когато кучето е навън
    * Обучение в послушание? Какво е това?
    * Искате куче, което да гледате навън
    * Искате куче-пазач или "attack dog"

http://www.pitbull-bg.org/forum/view...3e984a257214c0 прочети!
    http://www.pitbull-bg.org/forum/view...3e984a257214c0 и другите теми. + всичко свързано в дог.бг. Ако има нещо пиши на лично и ще ти обясня.

Мега фен Аватара на sapphire5
    Град
    някъде там...
    Цитирай Първоначално написано от titinkaa
    +
    awerw

Цитирай Първоначално написано от sapphire5
    Цитирай Първоначално написано от titinkaa
    +

От каде знаете ? Гледали сте и го знаете от личен опит ли какво ? Или просто сте чули слух или съдите по питбулите ,които са били зле гледани и са ставали инциденти ,заради тъпите им стопани ,които не знаят как се гледа такова куче?

Питбулите се озлобяват след време само в случай, че са тормозени преди това!!!Както в боевете между кучета! Но ако се гледа с любов и тн, няма да се озлоби. Това се отнася и за всяко друго куче. И мисля, че за трети път пиша, че ПИТБУЛИТЕ НЕ СА ЗЛОБНИ към хора. И са изключително верни на стопаните си. Ама наистина много. Познавам семейство, което имат пинчер и дете. Детето си играе с пинчера, а пинчера го е хапал адски много пъти. Имам и приятелка с пинчер, която има белези от него, хапал я много, а тя никога не го е удряла, ритала, тормозила, дърпала и тн. Дори май и бяха шили пръста, защото много яко я беше съдрал. Имам и много познати с питбули, включително с деца. Е, нито веднъж от тях не съм чула питбулите им да са им изръмжали дори. Дори ми казват, че са адски големи лигльовци и много обичат да се гушкат. Мен самата ужасно много ме е страх от кучета, защото като малка са ме хапали няколко пъти, и то все от дребните породи. Просто наистина прекалявате с това, че питбулите били зли.

(горкото куче )

^ Е това е коментар! (bow) И аз познавам супер много познати около 20-30 ,които имат питбули и казват същото. Много са доминантни ако става въпрос за дома им , могат да ви защитят биха дали всичко ,за да го направят! Дори и живота си! И в същото време са перфектен домашен любимец !

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    "Питбулите се озлобяват след време"
    Вие малоумни ли сте?? Как само ще се озлоби??!! Гледате го първата година и след това отивате да си нахраните кучето и то ви изяжда айде стига глупости. Питбулите са много умни, верни кучета. Всяко куче, като се отнасяш зле с него или пък му даваш лош пример, става зло. Замислете се... Питбулът е перфектният приятел. Искам да имам питбул... мамка му, нямам...
    Изгледайте тези клипчета.... мале колко е злобно
    http://www.youtube.com/watch?v=pUV1oTciznE
    http://www.youtube.com/watch?v=GXLdGrmYfiY
    Даже на този клип котката го бие горкото
    http://www.youtube.com/watch?v=--FyndryTFo

mariya_89
    Guest
    Здравейте, искам да попитам дали някой има същия проблем с питбула си като мен. Когато я качим в кола (дори и да не е яла 12 часа преди това) моята Сара започва да се лигави и да повръща. По принцип ветеринаря каза, че имали слаби стомахчета,ама до сега не съм чула някой друг да има подобен проблем.В момента е на 4 мес. и половина.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Ако имаш питбул и след известно време заживееш с приятелката си или имаш гости, милото питибулче се превръща в истински звяр, готов да брани стопанина си, защото си мисли, че новото лице в дадени ситуации ще го нарани. Особено по време на караници или спорове.
    Вашите любимци как се държат в подобни ситуации? Имате ли наблюдения? Защото в Америка кучето, без значение породата, се подлага на тест и дори при най-малката агресия ги приспиват.

Била съм на гости за няколко дни и съм оставала сама с питбул. Точно, защото си бранел територията, а аз съм била чуждата, едва не ме изяде. Това беше при липсата на стопанина, като не съм ходила там, където е личната му територия.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на tori
    Ми мои приятели (брат и сестра) имат питбул. Разхождали сме се по центъра всички заедно и хората бягат от него, а той иска да се гушка, да лигави, да си играе... Със мъжки кучета се държи ужасно лошо, но с женски си играе толкова хубаво, че чак се учудих първия път. Не са чак толкова злобни. Аз лично искам хъски или боксер ама и на тези сладурковци няма да откажа.

Голям фен Аватара на D12Respect
    Град
    ин ди гето
    И моя е горе долу на 4 месеца и се радва на всяка движеща се твар. Истинския питбул е льльо към хората. Такова куче е задължително да се социализира със себеподобни и все пак никога да не забравя, че кръвта вода не става.
    Както си го възпиташ, просто са кучета с голям инат и енергия.

Моя пити като го качваме в кола не го храним преди това. Случва се да повръщат, а и твоето си е бебенце още. Кой знае кво е сладко. <3
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Голям фен Аватара на s40t4
    Питбул... куче убиец....

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си