- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Ако отслабнеш бързо и с глад, задължително ли си връщаш килограмите
Здравейте,
По-принцип, ако някой е отслабнал бързо и с глад, как би могъл да задържи постигнатото тегло, смисъл да избегне йо-йо ефектът
В момента съм на диета - 90 ДД. От хора, които също я спазват научих, че за да се избегне този йо-йо ефект, е необходимо самият режим да ти стане навик за хранене, ако мога да се изразя така. Не е редно да спазваш диети, да свалиш 10-15 кг и после да започнеш да се храниш по същия начин, както преди диетата. Нормално е да си върнеш килограмите + бонус отгоре. Гладът също не е вариант, тъй като ако гладуваш, организма започва да се запасява сам откъм мазнини. Представи си, че си мечка (Боже какво определение давам), те се тъпчат, тъпчат, после лягат да спят през зимата, и организма им складира мазнинките. Е същото е. По-добре забрави за вафли, баници, газирано и тем подобни боклуци, наблегни на чистото месо, плодове, зеленчуци и спорт. Ама яко спорт. Ще получиш много по-добър ефект, от колкото драстични диети. Пък и тялото ти ще се стегне!
Не мога да проумея от къде идва това масово вярване, че когато отслабваш с глад до 5 дни след това едва ли не си с 2 кг по-тежък от първоначално... Do you even think brah?
Гладуваш, ок браво, тъп гъз, сваляш някви кг примерно 5 кг за 2 седмици. Така, след това се чувстваш добре, че си с 5 кг надолу за толкова малко време и си ядеш нормално, но забравяш факта, че преди това ядейки толкова не си мърдала на кг, т.е. връщаш се на старта и ти отнема няколко дни да се налееш пак, защото ядеш толкова колкото и преди. Надявам се схващаш схемата.
За да не се случва това трябва да спреш да си мислиш, че става само с глад. Да, става с воля и постоянство, но не и с глад. Трябва да мислиш в дългосрочен план, а не в близкото бъдеще от 2-3 седмици.
За да сваляш кг имаш 2 възможности: 1) намаляваш храната; 2) увеличаваш активността си, има и 3ти вариант, който е 1)+2). Тъй като ще ти отнеме време да сваляш по адекватния и правилен начин ти ще свикнеш постепенно и няма да бухаш по същия начин, по който преди това.
Искрено се надявам да разбираш кво лафя.
Не. Мечките трупат мазнини, които да ги изхранват през зимата, защото познай какво? Не можеш да си в летаргия и да ядеш...
Идеята е, че яде за да може да съхрани тялото си и да преживее оскъдната храна през зимата. Така става и с много хора само, че заради липсата на активност...
И тва, че организма си набира "мазниники" също е обогатена тор.
Кат' ш'е да'аш примери поне ги провери дали са така..
Съжалявам, но това ми беше изключително безполезно. Първо, ако ядеш си малко салата за два дена, и си отслабнал да кажем с 4 кг за една седмица, няма как да ти стане режим на хранене защото в един момент ще умреш от недохранване. И второ, ми се гади от вафли, чипсове... само като си помисля как са приготвени.
Не само си връщаш килограмите, а печелиш и стрии.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Чувала съм че се получават стрии от чипс. (само чувала)
Ти нали знаеш, че по голямата част от тези 4 кила не са телесна маса, а някаква чорба. На 3тия и 4тия ден ще си хапнеш и ще разбереш за какво ти говоря. Постижението не се измерва с измерителни уреди а с това как изглеждаш и как се чувстваш. Прави си снимки като мен и се сравнявай. А относно стриите - аз съм напълно объркан от какво се получават. Бях малко шопарче преди и ми се напука кожата. Сега един ден забелязах след тренировка, на гърба една малка линийка, която в последствие се увеличи, а гърбът ми не е широк или поне нямам рязък прогрес.
Всъщност стриите не може ли да са от разновидни неща? Най-добре се обърнете към спецялист.
Стриите са от разтягане на кожата, главно. Аз примерно имам доста поради редица причини. Но със сигурност мога да кажа, че не са от чипс или от рязко отслабване, поне при мен. (това с чипса е пълна тъпотия, най-малкото е напълно нелогично)
А ако си отслабнал за седмица и после напълнял, в следствие на йо-йо ефект, да знаете колко време отнема на тялото да ,,забрави глада"??
Тоя йо-йо ефект ви е като няква физична величина, баси![]()
Какво е било това отслабване за 1 седмица като начало..? И как така да забрави глада, смисл обясни ми какво значи цялото ти изречение, че наистина не мога да разбера след няколко прочита.
Ко речИ?
Стриите се появяват, защото кожата не е еластична и се нацепва. На много жени им се образуват по корема, когато забременеят, на някои мацки - по гърдите, когато растат. Рязкото отслабване кара кожата да се свие бързо, тя не може и се нацепва. Ако отслабваш бавно, има по-малка вероятност да се появят.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
ne qj kato svinq i gotowo![]()
Ракши тоя голям изруд е.. ама тея стрии.. много дразнят , ей.. че и мен взеха да ме налазват ;>
Баа луд ли си..? :Д :Д Как се радвах на първата не е истинаА беше буквално една лилава линия. Сега вече не им обръщам внимание, е, пак им се кефя от време на време, ама не е като преди.