Първоначално написано от
today_was_a_charytale
Отначало ми харесваше в Златарски, записах се в клуб по драма и в училищния вестник, започнах да получавам и 6-ци по математика.
В клуба по драма трябваше тази година на играем пиеса. Преди коледната ваканция учителката, която водеше клуба беше започнала да раздава роли за пиесата и след коледната ваканция клубът не е имал нито едно събиране и няма никаква пиеса.
Почти същата история стана и с вестника. Клубът стартира началото на октомври, първи брой излезе в края на ноември. Втори брой излезе в края на февруари и трети брой няма.
В началото бях и много доволна от учителката по матемтика защото получавах 6-ци на изпитвания на дъската и работа в час. После започнаха тестовете по математика и едвам получавах 4-ки (искам да вметна, че съм учила за всички тестове). В час ни даваше много лесни задачи и не ги обясняваше много добре, а на контролни - материала от училище, но с много завишена трудност и типове задачи, които не ни беше обяснявала.
По история (учим история на света, но на английски) господинът ни каза, че ние не учим история, а английски и ще ни изпитва само на думи. След три месеца дойде и първият тест и всички учихме непознати думи от уроците, а се появиха и исторически факти. Също така в час по история само четем урока на глас и не ни обяснява много и не пишем нищо. А през повечето време не се занимавахме с история. Последния път четохме история за някаква котка на английски.
Освен това дисциплината в моя и в съседния клас е ужасна. Класната на съседния клас не е много добра и класът й не я харесва, даже едно от момичетата там се е преместило точно зареди нея. Класната ми също не е много добра, има моменти настроения и ако е ядосана ни се сърди на нас. Също на родителски срещи винаги прави интриги. Имаше една случка, когато майка ми се прибра бясна от родителска защото класната ми й казала, че не ми харесва в Златарски и искам да се местя. Не харесвам Златарски и още тогава исках да се махам, но никога не съм го казвала на класната ми и никога не съм го коментирала със съучениците си. На следващия ден попитах класната ми защо е казала това на майка ми, а тя отрече да е казвала подобно нещо. Не ми се вярва майка ми да си го е измислила защото беше доста ядосана.
Най-много се подразних от факта, че веднъж отидох на училище и ми беше много зле и цял ден лежах при сестрата. Заместник директорката ми каза, че съм си измисляла и ме изпрати до класната ми стая. След един час пак отидох при сестрата и просто лежах там до края на последния час. Следващата седмица бях болна от грип. Тази седмица пак имаше подобна случка. Много ме болеше корема и отидох при сестрата, пих хапче и лежах в кабинета после се върнах в час. След два часа коремът ми пак ме заболя, този път по-силно. Отидох пак до сестрата този път да попитам дали мога да се прибера вкъщи. Тя ми каза, че зам. директорката не разрешавала да освобождава повече хора и да съм се мобилизирала.
С други думи случиха се редица събития, които ме накараха да не харесвам Златарски.