Не, дори не мога да повярвам, как така семейството ми не е толкова религиозно, а аз съм.
Допреди година бях супер атеист и вярвах, че това което наричат ''Бог'' е самата Вселена.
Веднъж гледах един турски филм на ужасите - ''Dabbe 3 - Случай с джин '' Тогава ме заинтригува, как така хората се обсебват от такива работи, дали това е психическа болест и т.н...След това почнах да проучвам за тези джинове и стигнах до извода, че няма как да е психична болест, понеже ''болният'' знае много за разни работи, без да ги е чувал или виждал (като например да каже някоя твоя тайна или да каже точно времето на някои твои действия, без болният да ги е виждал или да знае къде какво скрито има из къщата или да разкаже за неща, които се случват в техния свят)
Тогава почнах да разучавам Корана, да ходя на джамия, да изпълнявам намаз и за месец, вече знаех повече неща от обикновените ходжи...също така и меко казано станах специалист по джиновете.
Искаше да стана мюсюлманка, аз го питах защо и той ми отговори, че така като умрем ще сме заедно в рая. Колко сладко.
Просто сме много различни. Семейството му не знаеше за мен пък и да знаеха вероятно щяха да ме мразят.
И ми обещаваше разни неща, но естествено не му повярвах. Нямаше как да се получи.
Нашите щяха да ме изгонят от нас и без това. Не им се нравят араби особено.
Естествено много се зарадвах като заговаряше за деца, явно се е опитал да ме залъже някак. Плюс това е много трудно саудитец да се ожени за чужденка.
Да, не всеки ги схваща тия работи.
''...И създадохме Джанн(джиновете) от бездимната част на огъня''
Ако почнем да тълкуваме, ще се окаже, че джиновете са създадени от топлина - огън. Вероятно Джанн (първият джин) е създаден много преди хората, още когато планетата е била гореща.
''Аз създадох джиновете и хората, само за да ми служат.'' - Тоест и те са като нас.
''Иблис(дяволът) беше от рода на джиновете.''
''Дяволът тече във вените на човека, като кръв.'' - Този айет пък показва, че джиновете могат да обсебват хората.
Ако искате да научите повече, прочетете Сура Джинн.
И те са като нас - хората. Раждат, раждат се, растат, ядат, пият, женят се (разказвали са ми как са чували да правят сватба в най-тъмните часове на нощта, когато няма и душичка по улиците - а кучетата ги следели и колкото повече са се отдалечавали, толкова по тиха е ставала музиката, тоест кучетата наистина са ги преследвали и са тръгнали по пътя към гората - все пак някой друг ми го разказа, не съм чувал джинове) умират. Те са невидими за хората в Земния живот, пък във Вечността ние хората, ще сме невидими за тях. Движат се много бързо и сравнително живеят много по-дълго от нас. Повече са от хората и се намират навсякъде. Най - много в баните, тоалетните, на забутани места, в стари къщи, на таваните, а и могат да са и в стаята ти. И те си имат религии, също като нашите - Християнство, Ислям, Юдеизъм и др..., има и атеисти. Могат да наранят хората в определени случаи и има начини да се защитиш от тях, но тука няма да се задълбочавам...използват се при направа на магии.
Последно редактирано от defender : 08-15-2015 на 13:38
шериата им ограничава свободата, като ги заплашва с наказания за елементарни неща, а после ходжата им пее да им изкарвал джиновете.
джиновски кръговрат
това, което казваш тук е (по-)типично за моавската духовна/религиозна традиция, отколкото за юдейската, която е най-вече от Моисей нататък, а мъдростта на моавците(някогашните персийци) е доста заплетена, т.е. подвеждаща, защото нищо в нея не е съвсем ясно, но всичко е заплетено, а истината относно "бесовете" според преданието от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог и истинските Светии е, че най-напред има неодушевени духове на "тъмнината", такива като: самия сатана, самия "звяр"(666), другия звяр("лъжепророкът"), "смъртта", "ада", и останалите духове от този род, след това има и ангели на сатана, които са одушевени(човешки) същества, и относно които вече дадохме обяснения, като даже (ако си спомняте) направихме и един пост с прости думи и илюстрации, след това има и царе на "звяра", те са (така да се каже/един вид) ненапълно завършените ангели на сатана, след това има и по-обикновени служители на "звяра", типичен пример за такива са разни брахмини и въобще по-напреднали индуски поклонници - в общи линии е това, но както се вижда има разлика в сравнение с ислямските предания, защото понятието "джинове" е някак си объркано, тъй като в него липсва фундаменталната истина за нещата в това отношение, която е представена в библейските писания, поради което това с "джиновете" прилича на типични ориенталски митове от рода на 1001 нощи на шехерезада, например ако се запознаеш със зороастризма ще видиш, че там (също) има подобни неща, каквито всъщност са представени и във ведите, според чието учение всички духове, било то добри, или зли, са представени като одушевени същества, т.е. един вид няма неодушевено начало, но сякаш душите са единствените виновни, а според това вярване/предание излиза, че едва ли не е невъзможно да има спасение за душата(която и да е тя), понеже ако душите са единствените виновни, тогава едва ли истинският Бог би могъл да ги спаси, тъй като причината в такъв случай би трябвало да е в самите тях и никъде другаде, или казано с други думи, те щяха да са константно грешни от самото начало на времевата безкрайност, която няма край, поради което дори и истинският Бог нямаше да може да ги спаси, но всички те щяха единствено да горят във вечен огън, и нито една от тях нямаше да види никакъв истински живот и никакъв Рай, виждаш ли сега как писания като ведите, авеста, корана, и пр. са ((дори) доста) по-подвеждащи от библейските, първо защото някакви "мътни" духове са представяни като създания на (едва ли не) истинския Бог, дори и самият сатана, който според Библията е неодушевено (про)явление на самата "тъмнина", докато според ислямското предание те са представяни така че изглеждат доста като одушевени същества, и ти дори казваш, че се женят и че въобще живеят като хората, което по-скоро изглежда като най-примитивни чергарски схващания - все едно като от някакво най-затънтено племе в обширните пустини или широките планински системи на третия свят, а идеята на истинския Господ Бог и Неговите истински Светии е неодушевените духове на "тъмнината" да бъдат отмахнати от човешките и другите одушевени същества, и така хората/душите да бъдат спасени за изобилен и вечен живот в Него, но разбира се това не означава, че онези, които продължават да се противят на Неговата правда, няма да бъдат санкционирани/наказани, второ, в исляма се твърди, че истинският Бог е създал дявола и останалите зли духове, но ако това беше така, тогава Бог щеше да е най-виновен за злото на света, направо - най-големият грешник на вселената, трето, казва се, че обитават бани, тоалетни, тавани, стари къщи, и пр., но ако вярващите започнат да вярват така, и научат и други хора да вярват в това, тогава няма ли да се окажат като цяла армия от работилници на сатана, която (по този начин) отваря такива "врати" на мътните духове за да (могат да) влизат в света?!
"Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото море и суша обикаляте за да направите един прозелит; и когато стане такъв, правите го рожба на пъкъла два пъти повече от вас." Матей 23: 15
и така традицията за джиновете изглежда мътна, така сякаш злите духове не са изгонвани, а положението се замазва, така щото бесовете да могат да действат в света повече
Последно редактирано от npp : 08-15-2015 на 15:44
Защо джиновете обладават хората, нямат ли си къщи до полегнат, ами се врат у хората?
С какво се хранят, работят ли?
Джиновете отиват ли в рая и защо?
Съдбата на жените и мъжете мюсюлмани в рая една и съща ли е, защото нали за мъжете 72 девици, а за жените?
Последно редактирано от defender : 08-15-2015 на 20:39
Ами нали Метх каза, че джиновете приличали на хората, затова му задавам тоя въпрос, а демоните не са като хората.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1471035
Този бисер го класирам на второ място, след шедьовъра за това как да бием жена си.
Може да има много причини. Може да си го подразнил или убил, без да искаш (особено ако сипваш вряла вода или горещо олио навън - нощем) и той да иска да си отмъсти за семейството или приятеля.
Доколкото се знае, хранят се основно с отпадъци и кости, но явно преди да са създадени хората и животните са се хранели с други неща. Могат да се хранят и с храни, с които хората се хранят. Не съм сигурен, но не мисля, че работят...ако някой ден ми се оттдаде възможност да изкарвам джин, ще го питам.![]()
Да, отиват - защото и те са като хората.
Не съм сигурен, но няма айет, който да потвърди или да намекне, че и жените ще имат мъже в Рая.
Като цяло, в Рая има всичко, което можеш да си пожелаеш - така че, може и да има.
за теб вселената може и да е пълна с гноми, феи, русалки, елфи, и пр., но в истинския Господ Бог няма шехерезади, джинове, и тям подобни, а гледам, че се готвиш за рай, ала едва ли така ще прибавиш нещо на милионите вярващи/поклонници, които залудо се опитваха да постигнат такъв рай досега - и за теб вярата е просто един супермаркет пълен с богове/духове и духовни/религиозни убеждения по избор заедно с милионите други такива вярващи/поклонници, които се втурват с пазарните си колички в тях за да си напазаруват за вкъщи, но правилната вяра в Онзи, Който наистина е истинският Бог е друго нещо...
просто не се сдържах
Ако хвърлям пластмасови бутилки от разстояние за да се пробвам да оцеля кофата за смет, все едно вкарвам в баскетболен кош и ако го улуча?
А ако улуча джина с бутилката, тя ще се отклони ли от полета си, аз се чудя що все не вкарвам, а то съм оцелил джинове
Последно редактирано от defender : 08-16-2015 на 19:35