.
Отговор в тема
Страница 115 от 204 ПървиПърви ... 1565105111112113114115116117118119125165 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 851 до 2 875 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    - защо изпада в състояние на сънност(съненост) от седмия ден нататък, което може да продължи до 5-6 хилядолетия?
    защо?

- защо е трябвало да изминат толкова векове докато човечеството стане няколко милиарда, т.е. защо не ги е сътворил съвсем директно ами е трябвало да се раждат поколение след поколение докато достигнат тази численост?
    защо?

- ако от началото на вечността до сега са изминали едва около 5-6 хилядолетия, защо са били намерени различни доказателства за наличието на дълга(милиони/милиарди години) еволюция, например вкаменелости на праисторически животни, датировки на земни пластове, според които те са на милиони/милиарди години, свръхнова, според чиято теория засечените космически експлозии на звезди са станали преди милиони години, но са били видени чак за последните десетилетия, поради дългия път, който светлината е трябвало да измине, теория за наличието на биологична еволюция, ведически писания, според които т.нар. "бог" "брахма" е създал света преди милиарди години, и всяка душа се преражда милиони пъти, т.е. преминава през реинкарнационна еволюция в рамките на милиони години, и т.н.?
    защо?

- защо има и други богове, които могат да се окажат милиони, и дори и милиарди?
    защо?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нпп, че аз не те възприемам за учител, нито пък за свидетел (мисля, че това ясно съм го показал досега), а ти ме караш да полагам тест, какво съм научил от твоите лекции.

За какъв се имаш човек. За по преподавател-богослов ли?

А къде си казвал, че трябва да се учим от лекциите ти? А сега на изпит.
    най-малкото сега ви го казвам

Мега фен
    защо?

защо?

защо?

защо?
    ето и още:

- защо вечността има начало и край, и как?
    - кое е най-изначалното/първичното нещо на вселената, Словото или др.?
    - какво представлява Словото?
    - защо всички събития от настоящата вечност ще се повтарят 1:1 във всяка следваща?
    - ще има ли някаква разлика между положението на всяка една от душите сега и положението и в следващата вечност, защо?
    - защо истинският Господ Бог иска колкото се може по-скоро да осигури всяка душа с изобилен живот, дори чак до края на вечността?

Мега фен
    ето и още:

- защо вечността има начало и край, и как?
    - кое е най-изначалното/първичното нещо на вселената, Словото или др.?
    - какво представлява Словото?
    - защо всички събития от настоящата вечност ще се повтарят 1:1 във всяка следваща?
    - ще има ли някаква разлика между положението на всяка една от душите сега и положението и в следващата вечност, защо?
    - защо истинският Господ Бог иска колкото се може по-скоро да осигури всяка душа с изобилен живот, дори чак до края на вечността?
    Защо задаваш всички тези въпроси към нас и очакваш да ти отговаряме, след като тези въпроси се отнасят за твоето "свидетелство" и следователно засягат тебе.

Задавай тези въпроси към някой, който наистина те смята за "херувим-свидетел на Словото на Онзи", има ли такива................. а, май няма никой.
    Случайност, не мисля!
    Последно редактирано от defender : 08-30-2015 на 14:23

Супер фен Аватара на Meth
    Например, можеш ли да си изядеш жената или не можеш, как това го тълкува исляма догматично.

В Саудитска Арабия, ислямските мислители казват, че можеш.

Ти какво казваш и защо?
    Еми...майната им на ислямските мислители в Саудитска Арабия...Никъде в Корана не пише, че можеш да ядеш жена си...а ако го пише в хадис, най-вероятно той не е верен, понеже противоречи на начина на мислене и спрямо Корана и мюсюлманската етика(така да се каже).

Мега фен
    Нали в корана пише, че аллах е предпочел мъжа пред жената, следователно, когато мъжа е много гладен, жената като се жертва, така показва, че е готова на саможертва в името на мъжа, когото аллах е предпочел пред нея т.е. тя така тя показва, че съгласна с волята на аллах и се жертва за да може мъжа, като избран пред нея, да се чувства добре и нахранен.

И това е точно така, съдейки по корана, а ти май не зачиташ волята на аллах, пак скалъпваш нещо, да има нещо там оправдателно.
    Последно редактирано от defender : 08-30-2015 на 16:57

Мега фен
    Саудитските ислямски мислители са истинските коранджии.

Защо не искаш да ги слушаш Метх? Защо твоя ходжа да е по-умен от тях?

Нали в корана пише, че аллах е предпочел мъжа пред жената, следователно, когато мъжа е много гладен, жената като се жертва, така показва, че е готова на саможертва в името на мъжа, когото аллах е предпочел пред нея т.е. тя така тя показва, че съгласна с волята на аллах и се жертва за да може мъжа, като избран пред нея, да се чувства добре и нахранен.

И това е точно така, съдейки по корана, а ти май не зачиташ волята на аллах, пак скалъпваш нещо, да има нещо там оправдателно.

Къде пше, че мъжът е предпочитан пред жената ?

Саудитските ислямски мислители са истинските коранджии.

Защо не искаш да ги слушаш Метх? Защо твоя ходжа да е по-умен от тях?
    Майната им...не съм като тях, че да изопачавм религията(халифата) с ненужни групости.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Майната им.........групости.
    "Майната им-майната им", "глупостииии-глупости".

Ами значи излиза, че сме на едно мнение.

„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други "
    4:34
    Последно редактирано от defender : 08-30-2015 на 17:37

"Майната им-майната им", "глупости-глупости".

Ами значи излиза, че сме на едно мнение.

„Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други "

4:34
    Помниш ли, че го коментирахме тоя айет ?
    И аз казах, че преводът е грешен и че трябва да бъде - ''Мъжете бдят над жените(пазят), защото Аллах е създал едни по-силни от други...''

П.С. Някои преводи на български са само bullshit и нищо друго.

Мега фен
    Помниш ли, че го коментирахме тоя айет ?
    И аз казах, че преводът е грешен и че трябва да бъде - ''Мъжете бдят над жените(пазят), защото Аллах е създал едни по-силни от други...''

П.С. Някои преводи на български са само bullshit и нищо друго.
    докажи го, дай текста на арабски, да го видим как е написан.

Мега фен
    “Проклет е онзи, който обладава жена си отзад.”
    Ебу Дауд 2162

да се знае, това добре ли е преведено.
    Последно редактирано от defender : 08-30-2015 на 20:23

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    къде го видя този?!, питам те това защото аз не намирам там такъв?!, току-що прегледах постовете от 2009-2010 до сега, лъжльо
    Заповядай, чадо, по мненията ще го познаеш.
    http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=17768

Град
    Sedes Sancti Petri
    Просто се уча да тълкувам Корана по различни начини.
    Сега имам една роднина у нас от Турция, който също е гушнал Исляма сериозно от скоро. Тя ми разказва как се събират един ден у тях, други ден у други и работят с Корана - четат го(определени айети) и го тълкуват по свой собствен начин и дискутират. Някои имат еднакви мнения, други различни...После гледат тефсирите, направени преди тях от мюсюлмански мислители и тя ми казва, че повечето техни тълкувания съвпадат с тълкуванията на мислителите. Така че не е никак трудно да тълкуваш правилно Корана, но се иска време да мислиш над него.
    Тя ми казва да чета едни и същи айети през месец, защото всеки път като прочета какъвто и да е айет, аз ще съм разбрал повече или напълно различно нещо от прочита преди един месец.
    Християните и евреите казват: ''Какво нещо е туй Коран ?! Разказва само митове и легенди и безсмислени истории!''
    Не...не разказва нито митове, нито легенди, нито безсмислени истории...просто Аллах ви ги дава за пример тия случки, за да си вземете поука.
    И мои приятели са ми казвали, че правят така. Те тези събирания дори мисля, че си имат специално име.

Идеята е добра, умните млади хора събеседват по дадена тема.

Град
    Sedes Sancti Petri
    inewton, религията ни не е никак враждебна, сам ще усетиш това, ако попрочетеш Корана.
    Разказаха ми една случка с един атеист. Чети внимателно, моля (всъщност нямам съмнения, че четеш постовете ми както трябва и се опитваш да ме разбереш...затова си от хората, които най-много уважавам в тоя форум)
    Имало е един атеист, който изучавал религиите. Изучил е Християнството...не намерил нищо...изучил е Юдаизма, пак не намерил нищо...после се е отправил към Будизма- пак същото...Един негов приятел мюсюлманин го поптал защо не изучава и Исляма. Атеистът отвърнал ''Защо пък да изучавам религията на терористите ?!'', но все пак се позаинтересовал и си взел Коран. Една вечер седнал да го чете. Прозорецът е бил отворен и се е виждала невероятна гледка - звездите блестели и Луната светела със изумителен блясък. Преди да разтвори Корана, той е отворил ръцете си към небето (както се прави при дуа - видял го е на клипчета, как мюсюлманите се молят)затворил си очите и почнал да се моли на Аллах - ''Моля те, ако си там, дай ми знак, покажи ми чудо, че да повярвам, че си там!''. След минути молитва нищо не станало. Човекът се разочаровал...почнал пак да гледа зваздите....но какво пък, разтворил е Корана...и на кое суре мислите, че е попаднал ? Почнал да чете...''И наистина Ние украсихме земното небе с украса от звезди.''...човекът се учудил...онемял е...ето го чудото, за което се е молил ! Представете си на вас да ви се случи такова нещо, как бихте постъпили ?! И...какво според вас е направил човекът след това ?
    Знам казах го на шега защото преди време defender словоблудстваше относно католиците, че променяли религия както им е изгодно (дори в днешно време, което е пълна измислица).

А иначе във всички свещени книги има истина (мъдрост), но в случая на атеиста, когате чете без да иска да открие истината няма как да го открие. В Корана съм забелязал, че има много научни факти, които лесно могат да се разберат (от Книгата). Може би затова му е допаднала най- много.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Те значи са големи мръсници мюсюлманките, отдолу са като портмоненца.
    Много се съмнявам някой да им позволи да се обръснат, те даже мустаците не си махат.

докажи го, дай текста на арабски, да го видим как е написан.
    Само искай.
    Арабски - ''ارخال قوامون على نساء''
    Български - ''Мъжете бдят над жените си(предпазват ги)''
    ارخال|erricalu|-мъжете
    قوامون|kavvaamuune|-предпазват / قوامون على|kavvaamuune aela|-бдят над (това е словосъчетание )
    نساء|nisaa(i)|-жените
    Доволен ли си ? Ако искаш можеш да провериш значението на думите в Google translator.

Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    Много се съмнявам някой да им позволи да се обръснат, те даже мустаците не си махат.
    Ако иска може да ги си махне (в случай, че има вероятност да бъде оприличена на мъж).

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Знам казах го на шега защото преди време defender словоблудстваше относно католиците, че променяли религия както им е изгодно (дори в днешно време, което е пълна измислица).

А иначе във всички свещени книги има истина (мъдрост), но в случая на атеиста, когате чете без да иска да открие истината няма как да го открие. В Корана съм забелязал, че има много научни факти, които лесно могат да се разберат (от Книгата). Може би затова му е допаднала най- много.
    Щом така казваш.

Мега фен
    Доволен ли си ? Ако искаш можеш да провериш значението на думите в Google translator.
    Човек, това е някаква фрапантна разлика в превода, съмнявам се чак такава грешка да има.
    Във всеки коран на български, които срещнах, го пиша по моя вариант, чак пък толкова много да са се объркали всички ислямски експерти в България.

Ти как познаваш, кое е добре преведено и кое не, чрез гугъла ли?

Човек, това е някаква фрапантна разлика в превода, съмнявам се чак такава грешка да има.
    Във всеки коран на български, които срещнах, го пиша по моя вариант, чак пък толкова много да са се объркали всички ислямски експерти в България.

Ти как познаваш, кое е добре преведено и кое не, чрез гугъла ли?
    И ти сам видя как стоят нещата.
    Не мисля, че е някаква грешка...остава да е умишлено. Много нации са искали да погубят Исляма...имало е шпионски игри..и т.н.
    Ако искаш провери и други сайтове за превод. Гугъл не може да превежда изречения както трябва, но отделните думички ги превежда отлично. Все пак провери другаде ако искаш.
    Ако все още не вярваш, провери и в Корана как е написано на арабски.
    Последно редактирано от Meth : 08-30-2015 на 20:43

Мега фен
    Аз все пак залагам на човешкия ум и логика, а не на машината за превод на гугъл.
    аллях е направи корана за хората да го четат и превеждат, а не машини да го превеждат по машинен алгоритъм.

То по тая логика излиза, че добре, че се появил гугъл, че да поправи корана. То така утре гугъл може и изцяло нов коран да ви преведе.

може гугъл да е някакъв модерен, иновативен пророк на аллах

Аз все пак залагам на човешкия ум и логика, а не на машината за превод на гугъл.
    аллях е направи корана за хората да го четат и превеждат, а не машини да го превеждат по машинен алгоритъм.

То по тая логика излиза, че добре, че се появил гугъл, че да поправи корана. То така утре гугъл може и изцяло нов коран да ви преведе.

може гугъл да е някакъв модерен, иновативен пророк на аллах
    Какво не ти е ясно ? Виждаш как превежда думата قوامون ясно и виж алтеративните преводи...всички са синоними.

Голям фен Аватара на Liora
    А имамите така ли се е*ават с вярващите https://www.facebook.com/VitanCLub.n...5196568035607/ ?
    Този поп ме кефи, очевидно взима нещо.
    Последно редактирано от Liora : 08-30-2015 на 20:56

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си