ето и още:
- защо вечността има начало и край, и как?
- кое е най-изначалното/първичното нещо на вселената, Словото или др.?
- какво представлява Словото?
- защо всички събития от настоящата вечност ще се повтарят 1:1 във всяка следваща?
- ще има ли някаква разлика между положението на всяка една от душите сега и положението и в следващата вечност, защо?
- защо истинският Господ Бог иска колкото се може по-скоро да осигури всяка душа с изобилен живот, дори чак до края на вечността?
Защо задаваш всички тези въпроси към нас и очакваш да ти отговаряме, след като тези въпроси се отнасят за твоето "свидетелство" и следователно засягат тебе.
Задавай тези въпроси към някой, който наистина те смята за "херувим-свидетел на Словото на Онзи", има ли такива................. а, май няма никой.
Случайност, не мисля!
Последно редактирано от defender : 08-30-2015 на 14:23
Нали в корана пише, че аллах е предпочел мъжа пред жената, следователно, когато мъжа е много гладен, жената като се жертва, така показва, че е готова на саможертва в името на мъжа, когото аллах е предпочел пред нея т.е. тя така тя показва, че съгласна с волята на аллах и се жертва за да може мъжа, като избран пред нея, да се чувства добре и нахранен.
И това е точно така, съдейки по корана, а ти май не зачиташ волята на аллах, пак скалъпваш нещо, да има нещо там оправдателно.
Последно редактирано от defender : 08-30-2015 на 16:57
Саудитските ислямски мислители са истинските коранджии.
Защо не искаш да ги слушаш Метх? Защо твоя ходжа да е по-умен от тях?
“Проклет е онзи, който обладава жена си отзад.”
Ебу Дауд 2162
да се знае, това добре ли е преведено.
Последно редактирано от defender : 08-30-2015 на 20:23
Заповядай, чадо, по мненията ще го познаеш.
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=17768
Знам казах го на шега защото преди време defender словоблудстваше относно католиците, че променяли религия както им е изгодно (дори в днешно време, което е пълна измислица).
А иначе във всички свещени книги има истина (мъдрост), но в случая на атеиста, когате чете без да иска да открие истината няма как да го открие. В Корана съм забелязал, че има много научни факти, които лесно могат да се разберат (от Книгата). Може би затова му е допаднала най- много.
Само искай.
Арабски - ''ارخال قوامون على نساء''
Български - ''Мъжете бдят над жените си(предпазват ги)''
ارخال|erricalu|-мъжете
قوامون|kavvaamuune|-предпазват / قوامون على|kavvaamuune aela|-бдят над (това е словосъчетание )
نساء|nisaa(i)|-жените
Доволен ли си ? Ако искаш можеш да провериш значението на думите в Google translator.
Човек, това е някаква фрапантна разлика в превода, съмнявам се чак такава грешка да има.
Във всеки коран на български, които срещнах, го пиша по моя вариант, чак пък толкова много да са се объркали всички ислямски експерти в България.
Ти как познаваш, кое е добре преведено и кое не, чрез гугъла ли?
И ти сам видя как стоят нещата.
Не мисля, че е някаква грешка...остава да е умишлено. Много нации са искали да погубят Исляма...имало е шпионски игри..и т.н.
Ако искаш провери и други сайтове за превод. Гугъл не може да превежда изречения както трябва, но отделните думички ги превежда отлично. Все пак провери другаде ако искаш.
Ако все още не вярваш, провери и в Корана как е написано на арабски.
Последно редактирано от Meth : 08-30-2015 на 20:43
Аз все пак залагам на човешкия ум и логика, а не на машината за превод на гугъл.
аллях е направи корана за хората да го четат и превеждат, а не машини да го превеждат по машинен алгоритъм.
То по тая логика излиза, че добре, че се появил гугъл, че да поправи корана. То така утре гугъл може и изцяло нов коран да ви преведе.
може гугъл да е някакъв модерен, иновативен пророк на аллах
А имамите така ли се е*ават с вярващитеhttps://www.facebook.com/VitanCLub.n...5196568035607/ ?
Този поп ме кефи, очевидно взима нещо.
Последно редактирано от Liora : 08-30-2015 на 20:56