.
Отговор в тема
Страница 123 от 204 ПървиПърви ... 2373113119120121122123124125126127133173 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 051 до 3 075 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    А Иблис им е нещо като началник на джиновете?

А вярно ли е че магьосниците ползват джинове и как?

Ти как правиш намаз за да се предпазиш от джиновете, как е правилно?
    Една част от джиновете се покланят на Иблис, тоест той е началник само на една част от тях - същото е и при хората, имам познати сатанисти.
    Да, вярно е, че ги ползват и съм чувал, че евреите са доста вещи в това начинание. Магията е сключване на договор с дявола/зли джинове (в случая ''дявол'' е названието на всичко зло ), като дават нещо в замяна на джиновете. Например чувал съм как откъсвали сурета от Корана, обвивали ги и са ги потапяли в кръв, призовавайки дявола(зъл джин) и са сключвали договор с него...после хвърляли тия листи някъде - в тоалетна и т.н. Такива листи от Корана обвити в кръв са били намерени в канализацията. Друг начин е да заколиш животно (какво животно ще е, зависи от магията)в името на дявола и с неговите части да ползнаш за магията (очи, крака, глава, органи)...редом с тези неща може да се направи и муска - пълна със загадъчни знаци, които те си знаят и символи...
    Намазът се изпълнява за благодарност и молитва към Аллах, а това че предпазва от разни неща са екстри..мисля, че бях обяснил как се прави.

Мохамед не е бил Дух, а човек от кръв и плът. Иисус тук говори за третото лице на Светата Троица.
    Всички сме духове с тела.

Мега фен
    Дух е едно, човек е друго. Човека е съчетание на душа в материално тяло, духа си е дух.

"А Утешителят, Дух Светий, Когото Отец ще изпрати в Мое име" (Иоан)

ясно се казва, че става въпрос за Дух Светий.

отделно Мохамед да не би да е пратен от Отец, вие на аллах нали не му викате Отец и това Мохамед ви го е казал, така да правите, още едно явно противоречие. Иисус е казвал на Бог, че е Отец, а утешителя, че ще дойде от Отец в името на Сина.

Мохамед не отговаря на това, дори проповядва различно от Иисус. Нито говори за Отец, нито за Син.
    Не говори за отец или за син, защото не му е предадено така. Защо ли ? Защото миналите поколения са разбрали погрешно термина ''Отец'', понеже са пренебрегнали това, което пише в Римляни - ''Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.''.
    Ако вие се водите по пътя на Бог, то и вие сте Божии синове. Ако кажем, че всички са Божии синове, уповавайки се на този стих, тогава няма да е грешно. Но ако кажем, че всички са Божии синове, но Исус е биологичен син на Бог, тогава ще сме замесили Бог в нещо доста извращаващо за някои монаси-християни - сексуален акт.

В Йоан също пише - ''И той, когато дойде, ще обвини света за грях, за правда и за съдба;''
    Питам те сега - дух без тяло може ли да говори ?
    ''ще обвини света за грях, за правда и за съдба'' - не е ли направил точно това Мохаммед ?

оп, намерих
    Какво е това ?

Мега фен
    Този Дух и бил пратен още на Апостолите веднага след възнесението на Иисус, а не 600 години по-късно.

Този Дух е даден и достъпен за всички християни (истински), а не е концентриран в един човек, например Мохамед.
    Последно редактирано от defender : 09-09-2015 на 15:17

Този Дух и бил пратен още на Апостолите веднага след възнесението на Иисус, а не 600 години по-късно.
    Как ? Покажи къде го пише в Библията.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Какво е това ?
    ми намаз за предпазване от джинове.

Мега фен
    Как ? Покажи къде го пише в Библията.
    "явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях. И те всички се изпълниха със Светия Дух" (Деян. 2:2-3).

сигурно всеки от Апостолите се е бил изпълнил с мохамед, викаш.

"явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях. И те всички се изпълниха със Светия Дух" (Деян. 2:2-3).

сигурно всеки от Апостолите се е бил изпълнил с мохамед, викаш.
    Говори се за Светия Дух, а не за Духа на Истината.

Мега фен
    Ми кой друг Дух може да бъде Дух на истина, освен Бог т.е. светия Дух, третото лице на Бог.
    Или ти казваш, че истината не е от Бог, а от някакъв друг дух.

Мега фен
    Утешителят, Дух Светий,(Иоана: 14:26)
    кога дойде Утешителят, Когото Аз ще ви пратя от Отца, Духът на истината (Иоана: 15:26)

явно Дух Светий и Духът на истината е едно и също нещо.

Ми кой друг Дух може да бъде Дух на истина, освен Бог т.е. светия Дух, третото лице на Бог.
    Или ти казваш, че истината не е от Бог, а от някакъв друг дух.
    Духът на Истината не може да е самият Бог, понеже в Йоан пише - ''защото няма да говори от себе си, но каквото чуе''
    и ''Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.''
    Значи ще взима от сина си а ? Семеен бизнес, викаш.

Мега фен
    Духът на Истината не може да е самият Бог, понеже в Йоан пише - ''защото няма да говори от себе си, но каквото чуе''
    и ''Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.''
    Значи ще взима от сина си а ? Семеен бизнес, викаш.
    Той е третото лице на Бог, ще говори каквото чуе от Отец и ще прослави Сина.

Мохамед, да не би да е прославил Сина или пък да говорил от Отец, той дори е отхвърлил Сина и също ви е казал да не наричате Бог Отец, а аллах и отхвърлил Троицата.

същински самозванец, точно е ударил в най-важните неща.
    Последно редактирано от defender : 09-09-2015 на 15:47

Той е третото лице на Бог, ще говори каквото чуе от Отец и ще прослави Сина.

Мохамед, да не би да е прославил Сина или пък да говорил от Отец, той дори е отхвърлил Сина и също ви е казал да не наричате Бог Отец, а аллах.

същински самозванец, точно е ударил в най-важните неща.
    Ако не си забелязал точно в тази глава не се споменава Син. А и Исус никъде в Библията не казва ''Аз съм биологичен Син на Бог'' или ''Почитайте ме/паднете на колене пред мен''

Мега фен
    Че тя Библията да не е разделена на глави откъснати една от друга, все едно във всяка се говори за различни иисусовци, религии или богове

''А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.''

''А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.''
    Съвет: Чети целите стихове и стиховете около тези стихове.
    - та така, ясно се разбира, че Утешителят и Духът на истината не са едно и също нещо, макар и да изхождат от Отца.
    *Според Библията всички ние изхождаме от Отца, следователно всеки един от нас може да е Утешителят или Духът на Истината.
    Последно редактирано от Meth : 09-09-2015 на 15:53

Че тя Библията да не е разделена на глави откъснати една от друга, все едно във всяка се говори за различни иисусовци, религии или богове
    Добре, за първата ми забележка може и да си прав, но какво ще кажеш за другото, което написах ?

Мега фен
    ''А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.''

''А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.''
    Съвет: Чети целите стихове и стиховете около тези стихове.
    - та така, ясно се разбира, че Утешителят и Духът на истината не са едно и също нещо, макар и да изхождат от Отца.
    *Според Библията всички ние изхождаме от Отца, следователно всеки един от нас може да е Утешителят или Духът на Истината.
    Значи ми казваш, че от тези цитати ти разбра, че тук не се говори за Дух Светии, а разбра, че се говорило за Мохамед.

страшна фантазия брат, близо си до нпп.
    може пък да се говори за малката русалка.

Значи ми казваш, че от тези цитати ти разбра, че тук не се говори за Дух Светии, а разбра, че се говорило за Мохамед.
    От тези цитати разбрах, че Утешителят, Светият Дух и Духът на Истината са различни неща.

близо си до нпп.
    Моля, без обиди.

Мега фен
    Супер ясно е какво са, ако вземеш да прочетеш 2 реда от Корана.
    Въпросът си остава - не виждаш джиновете - не вярваш в тях, не виждаш ангелите - но вярваш...защо ? Нали и ангелите не ги виждаш, тогава защо вярваш в тях ?

П.П. Акo беше толкова умен колкото defender, щеше да си замълчиш, вместо да шикалкавиш.
    и с целия коран пак не е ясно, но си остава доста мътно, и защо трябва да вярвам в сатанински ангели и някакви си странни, неясно какви (си), "джинове"/духове, след като вярата трябва да е в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, иначе трябва да е сатанизъм/демонизъм, а не истинска вяра в Бога - кое е по-важно да познаеш, истинският Бог или сатана?!

"Божият Син е дошъл за да ни даде разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, включително и в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 20-21,

"в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога" 1 Коринтяни 1: 21,

"какво ще правят тия, които се кръщават заради мъртвите? Ако мъртвите никак не се възкресяват, защо се и кръщават заради тях? Защо и ние се излагаме на бедствия всеки час? Братя, с похвалата, с която се гордея за вас в Христа Исуса нашия Господ, аз всеки ден умирам. Ако, по човешки казано, съм се борил със зверове в Ефес, какво ме ползува? Ако мъртвите не се възкресяват "нека ядем и пием, защото утре ще умрем". Не се мамете. "Лошите другари покварят добрите нрави". Отрезнейте към правдата, и не съгрешавайте, защото някои от вас не познават Бога. Това казвам, за да ви направя да се засрамите." 1 Коринтяни 15: 29-34,

"когато бяхме малолетни, бяхме поробени под човешките вероучения на света; а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението. И понеже по принцип сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който ни дава да Го наричаме мой/наш Татко! Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа. Но тогава, когато не познавахте истинският Бог, вие робувахте на ония богове, които по естество не са (истински) богове; а сега, когато познахте Бога, или по-добре, като станахте познати от Бога, как се връщате надире към слабите и примитивни човешки вероучения, на които изново желаете да робувате?" Галатяни 4: 3-9,

"За чистите всичко е чисто; а за оскверняващите и неправедните духовни човеци нищо няма чисто, но и умът им и съвестта им са осквернени. Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са нечестиви и непокорни, неспособни за какво и да било добро дело." Тит 1: 15-16

както виждаш истинските Светии говорят за всеобщо спасение, при това не в кой да е, но в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а ти какво засвидетелствува досега, освен някакви си неща за "джинове" и други безполезни неща?!, подобно на дефендър и ти не прояви истинска любов към човеците, нито съзнание за тяхното спасение в истинския Господ Бог, т.е. вдигна много шум и пушек за нищо, а в същото време освен лекарите и хирурзите още много други ви изпреварват в Божието Царство, защото допринасят за всеобщото спасение в Него (много) повече отколкото целите ви онези секти на куп, например един хирург спасява средно около десетки хиляди човешки живота за цялата си практика като хирург, а вие спасявате само себе си, при все това пак не можете да се спасите, затова и погивате и няма и следа от истинско спасение, след като например не се вижда да има възкресение в истинския Господ Бог за когото и да е от вас, а Исус Христос и останалите истински Светии са ги видели възкръснали в Отца:

"Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха, гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56

виждаш ли само как е спасил толкова много светии дори само чрез смъртта си

"А като се мина съботата, на първия ден от седмицата, дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба. А, ето, стана голям трус; защото ангел от Господа слезе от небето и пристъпи, отвали камъка, и седна на него. Изгледът му беше като блескавица, и облеклото му бяло като сняг. И в страха си от него стражарите трепереха, и станаха като мъртви. А ангелът проговори, като каза на жените: Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпнатия Исус. Няма Го тук; защото възкръсна, както и рече: дойдете и вижте мястото, гдето е лежал Господ. Идете скоро да кажете на учениците Му, че е възкръснал от мъртвите; и, ето, Той отива преди вас в Галилея; там ще Го видите; ето казах ви. И те излязоха бързо от гроба със страх и голяма радост, и завтекоха се да известят на учениците Му. И ето Исус ги срещна и рече: Здравейте! А те се приближиха и се хванаха за нозете Му и Му се поклониха. Тогава Исус им рече: Не бойте се; идете кажете на братята Ми да идат в Галилея, и там ще Ме видят. Когато те отидоха, ето, някои от стражата дойдоха в града и известиха на главните свещеници всичко що бе станало. И те, като се събраха със старейшините и се съвещаваха, дадоха на войниците доволно пари, и рекоха: Кажете, че учениците Му дойдоха през нощта и Го откраднаха, когато ние спяхме. И ако слух за това стигне до управителя, ние ще го убедим, а вас ще направим да нямате грижа. Те, прочее, взеха парите, и постъпиха както бяха научени. И това що те казаха се разнесе между юдеите, и продължава даже и до днес. А единадесетте ученика отидоха в Галилея, на бърдото, гдето Исус им определи. И като Го видяха, поклониха Му се; а някои се усъмниха. Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]." Матей 28: 1-20

обаче въпреки че виждате, че чрез онази ваша "вяра"/религия няма истинско спасение, нито за вас, нито за други човеци, пак си продължавате да я следвате?!, наистина сте неразумни...
    Последно редактирано от npp : 09-10-2015 на 13:59

Мега фен
    Да, да...една моя приятелка беше казала, че чува Бог да й говори(протестантка е)...много ставате вие, на които им се явява ''Истинският Господ Бог''
    ....
    едно е да чуеш глас така както като от човек, а съвсем друго е да бъдеш познат от и да познаеш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, което е съпровождано от (явлението на) огромна Слава идваща от истинските "небеса", (и) за което само познаващият Го може да свидетелствува от опит, докато другите, които не са участници в това явление няма как да го познаят, затова и в Библията са посочени много такива случаи на човеци, при това дори и доста вярващи, които не са могли да повярват, но са се съмнявали, защото и не са упражнявали вярата в истинския Господ Бог достатъчно правилно, иначе немалко от тях са повярвали впоследствие...
    Последно редактирано от npp : 09-10-2015 на 14:11

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и с целия коран пак не е ясно, но си остава доста мътно, и защо трябва да вярвам в сатанински ангели и някакви си странни, неясно какви (си), "джинове"/духове, след като вярата трябва да е в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, иначе трябва да е сатанизъм/демонизъм, а не истинска вяра в Бога - кое е по-важно да познаеш, истинският Бог или сатана?!

"Божият Син е дошъл за да ни даде разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, включително и в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 20-21,

"в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога" 1 Коринтяни 1: 21,

"какво ще правят тия, които се кръщават заради мъртвите? Ако мъртвите никак не се възкресяват, защо се и кръщават заради тях? Защо и ние се излагаме на бедствия всеки час? Братя, с похвалата, с която се гордея за вас в Христа Исуса нашия Господ, аз всеки ден умирам. Ако, по човешки казано, съм се борил със зверове в Ефес, какво ме ползува? Ако мъртвите не се възкресяват "нека ядем и пием, защото утре ще умрем". Не се мамете. "Лошите другари покварят добрите нрави". Отрезнейте към правдата, и не съгрешавайте, защото някои от вас не познават Бога. Това казвам, за да ви направя да се засрамите." 1 Коринтяни 15: 29-34,

"когато бяхме малолетни, бяхме поробени под човешките вероучения на света; а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението. И понеже по принцип сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който ни дава да Го наричаме мой/наш Татко! Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа. Но тогава, когато не познавахте истинският Бог, вие робувахте на ония богове, които по естество не са (истински) богове; а сега, когато познахте Бога, или по-добре, като станахте познати от Бога, как се връщате надире към слабите и примитивни човешки вероучения, на които изново желаете да робувате?" Галатяни 4: 3-9,

"За чистите всичко е чисто; а за оскверняващите и неправедните духовни човеци нищо няма чисто, но и умът им и съвестта им са осквернени. Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са нечестиви и непокорни, неспособни за какво и да било добро дело." Тит 1: 15-16

както виждаш истинските Светии говорят за всеобщо спасение, при това не в кой да е, но в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а ти какво засвидетелствува досега, освен някакви си неща за "джинове" и други безполезни неща?!, подобно на дефендър и ти не прояви истинска любов към човеците, нито съзнание за тяхното спасение в истинския Господ Бог, т.е. вдигна много шум и пушек за нищо, а в същото време освен лекарите и хирурзите още много други ви изпреварват в Божието Царство, защото допринасят за всеобщото спасение в Него (много) повече отколкото целите ви онези секти на куп, например един хирург спасява средно около десетки хиляди човешки живота за цялата си практика като хирург, а вие спасявате само себе си, при все това пак не можете да се спасите, затова и погивате и няма и следа от истинско спасение, след като например не се вижда да има възкресение в истинския Господ Бог за когото и да е от вас, а Исус Христос и останалите истински Светии са ги видели възкръснали в Отца:

"Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха, гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56

виждаш ли само как е спасил толкова много светии дори само чрез смъртта си

"А като се мина съботата, на първия ден от седмицата, дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба. А, ето, стана голям трус; защото ангел от Господа слезе от небето и пристъпи, отвали камъка, и седна на него. Изгледът му беше като блескавица, и облеклото му бяло като сняг. И в страха си от него стражарите трепереха, и станаха като мъртви. А ангелът проговори, като каза на жените: Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпнатия Исус. Няма Го тук; защото възкръсна, както и рече: дойдете и вижте мястото, гдето е лежал Господ. Идете скоро да кажете на учениците Му, че е възкръснал от мъртвите; и, ето, Той отива преди вас в Галилея; там ще Го видите; ето казах ви. И те излязоха бързо от гроба със страх и голяма радост, и завтекоха се да известят на учениците Му. И ето Исус ги срещна и рече: Здравейте! А те се приближиха и се хванаха за нозете Му и Му се поклониха. Тогава Исус им рече: Не бойте се; идете кажете на братята Ми да идат в Галилея, и там ще Ме видят. Когато те отидоха, ето, някои от стражата дойдоха в града и известиха на главните свещеници всичко що бе станало. И те, като се събраха със старейшините и се съвещаваха, дадоха на войниците доволно пари, и рекоха: Кажете, че учениците Му дойдоха през нощта и Го откраднаха, когато ние спяхме. И ако слух за това стигне до управителя, ние ще го убедим, а вас ще направим да нямате грижа. Те, прочее, взеха парите, и постъпиха както бяха научени. И това що те казаха се разнесе между юдеите, и продължава даже и до днес. А единадесетте ученика отидоха в Галилея, на бърдото, гдето Исус им определи. И като Го видяха, поклониха Му се; а някои се усъмниха. Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]." Матей 28: 1-20

обаче въпреки че виждате, че чрез онази ваша "вяра"/религия няма истинско спасение, нито за вас, нито за други човеци, пак си продължавате да я следвате?!, наистина сте неразумни...
    давай куме, давай, още може

изплющи го

ПП: ама трябваше да копираш и Матей 3, Битие 5 и 6, и Изход 7
    Последно редактирано от defender : 09-10-2015 на 14:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си