Първоначално написано от
npp
и с целия коран пак не е ясно, но си остава доста мътно, и защо трябва да вярвам в сатанински ангели и някакви си странни, неясно какви (си), "джинове"/духове, след като вярата трябва да е в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, иначе трябва да е сатанизъм/демонизъм, а не истинска вяра в Бога - кое е по-важно да познаеш, истинският Бог или сатана?!
"Божият Син е дошъл за да ни даде разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, включително и в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 20-21,
"в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога" 1 Коринтяни 1: 21,
"какво ще правят тия, които се кръщават заради мъртвите? Ако мъртвите никак не се възкресяват, защо се и кръщават заради тях? Защо и ние се излагаме на бедствия всеки час? Братя, с похвалата, с която се гордея за вас в Христа Исуса нашия Господ, аз всеки ден умирам. Ако, по човешки казано, съм се борил със зверове в Ефес, какво ме ползува? Ако мъртвите не се възкресяват "нека ядем и пием, защото утре ще умрем". Не се мамете. "Лошите другари покварят добрите нрави". Отрезнейте към правдата, и не съгрешавайте, защото някои от вас не познават Бога. Това казвам, за да ви направя да се засрамите." 1 Коринтяни 15: 29-34,
"когато бяхме малолетни, бяхме поробени под човешките вероучения на света; а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението. И понеже по принцип сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който ни дава да Го наричаме мой/наш Татко! Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа. Но тогава, когато не познавахте истинският Бог, вие робувахте на ония богове, които по естество не са (истински) богове; а сега, когато познахте Бога, или по-добре, като станахте познати от Бога, как се връщате надире към слабите и примитивни човешки вероучения, на които изново желаете да робувате?" Галатяни 4: 3-9,
"За чистите всичко е чисто; а за оскверняващите и неправедните духовни човеци нищо няма чисто, но и умът им и съвестта им са осквернени. Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са нечестиви и непокорни, неспособни за какво и да било добро дело." Тит 1: 15-16
както виждаш истинските Светии говорят за всеобщо спасение, при това не в кой да е, но в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а ти какво засвидетелствува досега, освен някакви си неща за "джинове" и други безполезни неща?!, подобно на дефендър и ти не прояви истинска любов към човеците, нито съзнание за тяхното спасение в истинския Господ Бог, т.е. вдигна много шум и пушек за нищо, а в същото време освен лекарите и хирурзите още много други ви изпреварват в Божието Царство, защото допринасят за всеобщото спасение в Него (много) повече отколкото целите ви онези секти на куп, например един хирург спасява средно около десетки хиляди човешки живота за цялата си практика като хирург, а вие спасявате само себе си, при все това пак не можете да се спасите, затова и погивате и няма и следа от истинско спасение, след като например не се вижда да има възкресение в истинския Господ Бог за когото и да е от вас, а Исус Христос и останалите истински Светии са ги видели възкръснали в Отца:
"Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха, гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56
виждаш ли само как е спасил толкова много светии дори само чрез смъртта си
"А като се мина съботата, на първия ден от седмицата, дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба. А, ето, стана голям трус; защото ангел от Господа слезе от небето и пристъпи, отвали камъка, и седна на него. Изгледът му беше като блескавица, и облеклото му бяло като сняг. И в страха си от него стражарите трепереха, и станаха като мъртви. А ангелът проговори, като каза на жените: Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпнатия Исус. Няма Го тук; защото възкръсна, както и рече: дойдете и вижте мястото, гдето е лежал Господ. Идете скоро да кажете на учениците Му, че е възкръснал от мъртвите; и, ето, Той отива преди вас в Галилея; там ще Го видите; ето казах ви. И те излязоха бързо от гроба със страх и голяма радост, и завтекоха се да известят на учениците Му. И ето Исус ги срещна и рече: Здравейте! А те се приближиха и се хванаха за нозете Му и Му се поклониха. Тогава Исус им рече: Не бойте се; идете кажете на братята Ми да идат в Галилея, и там ще Ме видят. Когато те отидоха, ето, някои от стражата дойдоха в града и известиха на главните свещеници всичко що бе станало. И те, като се събраха със старейшините и се съвещаваха, дадоха на войниците доволно пари, и рекоха: Кажете, че учениците Му дойдоха през нощта и Го откраднаха, когато ние спяхме. И ако слух за това стигне до управителя, ние ще го убедим, а вас ще направим да нямате грижа. Те, прочее, взеха парите, и постъпиха както бяха научени. И това що те казаха се разнесе между юдеите, и продължава даже и до днес. А единадесетте ученика отидоха в Галилея, на бърдото, гдето Исус им определи. И като Го видяха, поклониха Му се; а някои се усъмниха. Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]." Матей 28: 1-20
обаче въпреки че виждате, че чрез онази ваша "вяра"/религия няма истинско спасение, нито за вас, нито за други човеци, пак си продължавате да я следвате?!, наистина сте неразумни...