В моя край празненствата започват от днес. Може да наминеш насам и да се увериш.
На кого да се натягам?
P.S. Май вие с Meth грешите, току-що проверих. Ето: http://bnr.bg/sofia/post/100496451/m...nici-za-2015-g
Последно редактирано от inewton : 09-23-2015 на 16:19
Денят преди самия Байрям тук се нарича ''Арефе'' и също е специален - раздават се питки, мекици и т.н. Може би затова са го отбелязали като празник. Иначе Байрямът е утре.
При нас Арфа (тук така я наричат) беше вчера. Май има някакво несъответствие.
да питам каква е основната разлика между двата вида ислям, сунните и шиите (сори за глупавия въпрос, знам че мога да прочета и в интернет), и да питам Meth, ти постиш ли? А за молещите се в джамията, да кажа само, че по-принцип мъжете и жените трябва да се молят в отделни помещения, то жените да са зад мъжете за пръв път го чувам. И имам друг въпрос, какво казва исляма за обратните.
Стига с този ислям.
нали си толерантен, Твореца е един, колко религии ще създадат хората е техен избор
Дали твореца е един?
Ще видим. ... Но някоои крайни джихадитски учения са престъпления. Няма избор тук..
Сунните са тези които се водят най-вече по Корана и по Суната - животът и пътят на Мохаммед(МН).
А Шиитите, наричани още алиани (чувал съм и наименованието ''дервиши'') повече почитат Али, който е зет на Мохаммед(МН) и все са на вълната, че ако Мохаммед(МН) не беше станал пророк, то Али щеше да бъде. Шиитите не влизат в джамии, защото Али е бил убит по време на намаз в джамия (та това е голям чест, но те си знаят...).
Не е нужно да са в отделни помещения, не пречи жените да застанат отзад и така да се молят.
Хомосексуалността е забранена. В Корана е описан един народ - народът на Лут, които са били хомосексуалисти и Аллах ги е наказал заради това...дори има открити исторически останки на хора, за които се смята, че са от това племе.
Meth, разкажи малко за джихадистките наклонности на шиитите.