.
Отговор в тема
Страница 15 от 134 ПървиПърви ... 51112131415161718192565115 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от karambaS89 Виж мнението
    As milia za islam i se sestal za salam kato go cua.i togava mi se qde salm
    Ти ми приличаш на едно момче от общежитието. Дори сте почти еднакви, съдейки по коментарите ти във форума. Ще ви запозная! Може и да се ожените....

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от karambaS89 Виж мнението
    As milia za islam i se sestal za salam kato go cua.i togava mi se qde salm
    salam alaykum

Мега фен
    Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
    А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.“ (Коран, 4:34)

В исляма обичат всички хора, но едни от тях трябва да са в покорство или могат да бъдат набити.
    Алах обичал всички хора еднакво, ама предпочел мъжете пред жените, защото жените ги създал по-нисши същества, ама иначе обичал и тях еднакво с мъжете.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:37

Мега фен
    Как правилно да бием жена си

Ислямски мислител: "Ударите не може да са повече от 10"
    Аллах е милостив.

Ислямски мислител: "Не трябва да и се къртят зъби"

Ислямски мислител: "Всички тези неща са чест за жената",

уубре
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 13:05

Мега фен
    Как мъжа да налага жената с голи ръце или пръчка.

Ислямски мислител: "Да я налага с къса пръчка, да не и прави белези по лицето, да я загрозява."

Доста хуманно. Аллах е милостив

Мега фен
    Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 13:19

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
    Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
    При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
    При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.
    ами мислителя казва ако тя откаже.

Но като се замисля, то как е възможно жената да откаже на мъжа след като Аллах е предпочел мъже пред нея.
    Аллах е милостив и любвеобилен.

Разбираш ли, ако Аллах е любвеобилен той няма да предпочете някое от двете същества (по свой образ), които е създал.
    А ако Аллах е милостив, няма да иска жената да не може да откаже на мъжа секс когато не иска, камо ли да позволи да я принуждава с бой, защото е милостив, но явно май не е баш толко милостив към жената.

Не го разбирам това.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 13:48

Мега фен
    а какво става ако нито иска или нито може да го задоволи по други начини?!

Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
    А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.“ (Коран, 4:34)

В исляма обичат всички хора, но едни от тях трябва да са в покорство или могат да бъдат набити.
    Алах обичал всички хора еднакво, ама предпочел мъжете пред жените, защото жените ги създал по-нисши същества, ама иначе обичал и тях еднакво с мъжете.
    Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
    И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.

Мега фен
    Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
    И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.
    „Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други" (4: 34).

Така пише на много места, твоя превод не го видях.

Щом мъжете стоят над жените и Аллах е предпочел едните пред другите, това не значи ли че жената е създадена по-нисша от мъжа? А какво значи тогава според тебе?

Мега фен
    Как правилно да бием жена си
    http://vbox7.com/play:c02c5b35&pos=vr

ПП: любов ли е да го опишеш

Ислямски мислител: "Аллах оказва чест на съпругите чрез наказание "побой".

Ислямски мислител: "Мъжа я бие за да я дисциплинира".

Жена на 20-30-40 години я дисциплинирате с бой, ясно.

Тва Аллах е голяма работа, да знаете.
    респект
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:58

дефендер, не възприемай буквално бе, боя може да е синоним на оргазъм, нека дриймъра да каже

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    дефендер, не възприемай буквално бе, боя може да е синоним на оргазъм, нека дриймъра да каже
    Аллах е милостив

дефенди, знаеш ли, са виновни?

Мега фен
    Тва не го разбирам как така Аллах създава две същества и после предпочита едното. Това ли е любовта, която се лее от Корана към всички хора. Сега му викат дискриминация.

Тва не го разбирам как така Аллах създава две същества и после предпочита едното. Това ли е любовта, която се лее от Корана към всички хора. Сега му викат дискриминация.
    Казах ти, че преводът е напълно грешен и горе ти го преведох както трябва.
    П.С. - Сайтовете си взаимстват, така че по-раличен от този който си намерил едва ли ще откриеш.

Явно не си прочел какво точно съм написал...явно не си разбрал, че и аз съм се нахвърлил в изучаване на религии, но съм и вярващ в една книга и си имам стабилна вяра и ще е стабилна докато срещна по-правдоподобна книга от Корана.

П.С. И не съм казал, че всичко в Библията е променено, а само една част.

Мега фен
    Явно не си прочел какво точно съм написал...явно не си разбрал, че и аз съм се нахвърлил в изучаване на религии, но съм и вярващ в една книга и си имам стабилна вяра и ще е стабилна докато срещна по-правдоподобна книга от Корана.

П.С. И не съм казал, че всичко в Библията е променено, а само една част.
    май и ти не си внимавал какво ти бе обяснено в предишния ми пост...

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Официален саундтрак на темата:
    https://www.youtube.com/watch?v=c-9PlAF8p94

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението

Стига ве, тука няма нито един истински мюсюлманин, всичките сте тролове. Ти най-вече.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Стига ве, тука няма нито един истински мюсюлманин, всичките сте тролове. Ти най-вече.
    Откъде си толкова сигурен?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Откъде си толкова сигурен?
    А ако съм прав, ще си признаеш ли?

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    А ако съм прав, ще си признаеш ли?
    Конкретно в тази тема не троля.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си