Имах предвид нещо като обяснението за змията в Библията (не знам дали в Корана го има), дали свинята също не се свързва със Сатаната.
Питал съм мюсюлмани защо не ядат свинско месо и те са ми казвали, че не го ядат защото е нечисто. Но не предполагах, че са го казали буквално.
Няма как да успееш драги, това не се научава, не го пише в никоя книга, няма да го чуеш по телевизията, нито пък аз мога да ти го предам - защото в крайна сметка зависи само и единствено от теб. Само ти имаш достъп до самия себе си, там, надълбокото, зад завесите, където се забърква всичко, излизащо на повърхността. На това никой не може да те научи, защото никой няма достъп. А и не е нещо което не знаеш, всичко което трябва да знаеш вече е в теб и чака да бъде преоткрито, ако и когато си готов за това. Аз не мога да предизвикам едно такова самоосъзнаване, мога само индиректно да го провокирам. Но оттам насетне нищо не зависи от мен. Dreamwalker ти даде добър съвет.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 06-16-2015 на 16:53
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ясно е, че не искаш да споделяш за себеси. Не одобравям този начин на бездействие. Ние сме социални животни, няма как да съществуваме напълно индивидуално. И не случайно се обединяваме в групи, за да споделяме идеите си. Не бива да слагаш в центъра само себе си, само своето съзнание. Но дори да бива, не мога да го разбера това отричане на действието.
Ако знаехме за съществуването на друга цивилизация, ок, но за сега ни е познато само това, на нашата планета и то толкова малко. И ако мислим само за свеото си съзнание, което е толкова неразвито, до никъде няма да стигнем
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
точно затова ти говоря, че не си наясно с контекста, защото според написаното в ал-маида (едва ли не) Бог е обещал да даде на израилтяните земята на исполините, което въобще не е така според написаното в Библията(Второзаконие 2:1-23)
посочи поне един случай от Новия Завет, в който Исус Христос или някой от Неговите Светии убива, осакатява, обезобразява или причинява трайни телесни повреди на някой човек?!, напомням фактът, че Исус можеше да се помоли да дойдат повече от дванадесет легиона ангели за да погубят Неговите врагове, но предпочете да изпълни написаните с Божия Пръст заповеди едни от които са "Не убивай." и "Не пожелавай."(Матей 26:53-54)
Последно редактирано от npp : 06-16-2015 на 18:19
Малкият ми братовчед (на 10 е) вика: "Как може толкова голяма държава като Турция, да позволи на едно прасе да унищожи гроба на Мохамед?". Трябва да му обясня някои неща. Иначе е много впечатлен от часовете по история и постоянно гледа исторически и/или патриотични клипчета в нета ;д. Сега е хванал някакъв канал на руски в ютуб и гледа за различните империи.
в Новия Завет свинското не е забранено да се яде, по принцип в едни по-примитивни условия свинското наистина може да бъде опасно за здравето на човека, обаче Светиите на Новия Завет, за разлика от положението преди, се стремят към съвършено освещаване за съвършено очистване, така щото нищо считано за вредно да не може да засегне неблагоприятно хората
"тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят; змии ще хващат; а ако погълнат нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват." Марк 16: 17-18
Последно редактирано от npp : 06-16-2015 на 18:34
Най-автентично писание друг път.
http://rationalwiki.org/wiki/Biblical_scientific_errors
http://infidels.org/library/modern/j...adictions.html
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Ето няколко доказателства за научната достоверност на Библията:
1. Загатване за еволюцията
"Казах в сърце си за синовете човешки - да ги изпита Бог, и да видят, че те сами по себе си са животни,
защото съдбата на синовете човешки и съдбата на животните е съдба една: както умират едните, тъй умират и другите, и едно е диханието у всички, и човек няма предимство пред добитъка, понеже - всичко е суета!" Екл. 3:18-19
2. Гравитация
“...Той окачва земята на нищо.” Йов 26:7
3. Вътрешния строеж на Земята
“ Колкото до земята, от нея произлиза хлябът. И под нея са разравя като че ли с огън.” Йов 28:5
4. Кръговрат на водата
“Той привлича водните капки, които се събират в дъжд от парите Му; които облаците изливат, и вали върху човеците.” Йов 36:28
5. Кълбовидната форма на Земята
“Той е Онзи, Който седи над кръга на земята.” Исая 40:22
6. Закон за запазване на масата и енергията
"Но чрез същото слово сегашните небеса и земя са съхранени за огън и са пазени до деня на съда и на унищожението на безбожните хора." 2 Петър 3:7
7. Закон за увеличаващата се ентропия
"Те ще изчезнат, а ти ще останеш,те ще се износят като дреха.Ще ги смениш като облекло и ще дойде техният край.Но ти оставаш същият и годините на живота ти няма да свършат." Псалм 102: 25-27
Е и какво? Да не би това да влияе на вкуса на месото или пък като не ядете свинско това да увеличава продължителността на живота ви повече от на свинеядците.
Поредната боза. Добре че Иисуската ни освободи от такива тъпи формалности.
Въобще религията ви е казармен тип, а жените слугинаж
Последно редактирано от defender : 06-16-2015 на 20:11
Какво можеш да очакваш от пророк-завоевател, логично.