.
Отговор в тема
Страница 172 от 204 ПървиПърви ... 72122162168169170171172173174175176182 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 276 до 4 300 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Нали осъзнаваш че мюсюлманските общности през този период (7-8 в.) са били много по-развити в културно отношение от християнския свят през това време? Имам предвид като държавност, социално устройство, литература, наука, архитектура, и т.н.
    а преди исляма на какво ниво са били, били са на езическо ниво. Нали това казах, че езическите арабски общности примат исляма, защото може би исляма философски е превъзхождал техните езически култове, на не и християнството, никоя християнска общност не вижда в Мохамед нищо съществено, затова християнските общности не го приемат исляма, въпреки че исляма използва неща от Библията, но това е просто за примамка на християни, че видиш ли са били почитали един и същ Бог.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2015 на 12:41

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    а преди исляма на какво ниво са били, били са на езическо ниво. Нали това казах, че езическите арабски общности примат исляма, защото може би исляма философски е превъзхождал техните езически култове, на не и християнството, никоя християнска общност не вижда в Мохамед нищо съществено, затова християнските общности не го приемат исляма, въпреки че исляма използва нещата от Библията.
    Но ти казваш че тези езически народи са приели исляма а не християнството, защото не са познавали християнството, а това е малоумно, защото териториите на които възниква исляма са съседни на тези на християнски Рим, а по-късно на християнска Византия. Така че били са запознати, бих казал твърде добре запознати. Ама естествено че християните няма да приемат исляма, след като народите които приемат исляма по-късно, дълго време са били противници на Римската и Византийската империя, много преди изобщо да е имало ислям. Това няма нищо общо с това коя религия е по-добра.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-02-2015 на 12:53

Мега фен
    Нали осъзнаваш че мюсюлманските общности през този период (8-9 в.) са били много по-развити в културно отношение от християнския свят през това време? Имам предвид като държавност, социално устройство, литература, наука, архитектура, и т.н.

Също така, нали осъзнаваш че християнството е наложено с насилие в Европа, и нито един европейски монарх не е приел християнството защото му се е струвало по-добро от езическите вярвания. Приемането на християнската религия като официална за Римската империя е било чисто политически ход, за да се обединят множеството различни културни и религиозни различия, на покорените от Рим територии. Дори ако погледнеш един Борис I, и той не е покръстил българите заради друго освен политика. Ами варварските северни народи, които също са били немалко развити в културно и технологично отношение, те защо не са приели християнството доброволно, ами в продължение на векове се борят с Рим докато накрая Рим пада?
    Аз не знам по това време да е имало по-велика империя от Рим (може ислямския свят по това време да го е превъзхождал в някои неща, но като цяло едва ли).
    Рим пада, защото всяка империя си има упадък (а пък за нещастие точно по това време арабите са били в епогея си). А и пада само Източната римска империя, западната римска империя остава.
    И познай кога Рим пада, ами след като се разцепва християнството на два лагера и в самата римска империя е имало разделение.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2015 на 12:55

Как е възможно да си толкова малоумен?

А и пада само Източната римска империя, западната римска империя остава.
    Буахахаххаха, май не си внимавал много в часовете по история. Идиот.

Мега фен
    Но ти казваш че тези езически народи са приели исляма а не християнството, защото не са познавали християнството, а това е малоумно, защото териториите на които възниква исляма са съседни на тези на християнски Рим, а по-късно на християнска Византия.
    Не знам човек, но виж какво пише:
    "Макар в основата на исляма да са залегнали главно чужди вярвания, предимно еврейски и християнски, то за изходна точка за неговото развитие е послужила тази примитивна религия, която са изповядвали арабите в течение на много предшестващи векове.
    Тази религия е носила племенен характер, тъй като арабите не са съставлявали нация, а са живели на отделни племена, при които не е съществувало централизирано управление. Тъй като почвата на Арабия в по-голямата си част не е пригодена за земеделие, то повечето от племената водели номадски живот и се отнасяли към земеделския труд с пренебрежение. При това положение всяко племе е имало свой племенен Бог и е практикувало своеобразни обреди. Но тази груба религия е играла не особено важна роля в живота на общата народна маса. Особено това се отнася за Централна Арабия, която е била поселена със скитащи бедуини. "

Не знам човек, но виж какво пише:
    "Макар в основата на исляма да са залегнали главно чужди вярвания, предимно еврейски и християнски, то за изходна точка за неговото развитие е послужила тази примитивна религия, която са изповядвали арабите в течение на много предшестващи векове.
    Тази религия е носила племенен характер, тъй като арабите не са съставлявали нация, а са живели на отделни племена, при които не е съществувало централизирано управление. Тъй като почвата на Арабия в по-голямата си част не е пригодена за земеделие, то повечето от племената водели номадски живот и се отнасяли към земеделския труд с пренебрежение. При това положение всяко племе е имало свой племенен Бог и е практикувало своеобразни обреди. Но тази груба религия е играла не особено важна роля в живота на общата народна маса. Особено това се отнася за Централна Арабия, която е била поселена със скитащи бедуини. "
    Това е може би вярно, не знам откъде си го взел, но така или иначе няма нищо общо с моя (контра) аргумент.

Какво значение има какви са корените на исляма в случая? То и християнството се корени във вярванията на семитските народи, които също са били доста примитивни, заради което и бързо са попаднали под контрола на Римската империя.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-02-2015 на 13:14

Мега фен
    ето отговора:
    "Религиозното влияние на иудеите върху туземното население не е било дълбоко. Съвсем малко влияние е имало тук и християнството. Неговата мистическа страна съвсем не съответства на практичния и привързан към земното арабин. Затова, ако християнството е имало в Арабия последователи, те в по-голямата си част са го приемали външно, даже в неговите еретически форми - несторианство и монофизитство."

"О виж, цитат от интернет, със сигурност трябва да е истина."

Олигофрен си, не ме занимавай повече с глупости.

Мега фен
    "О виж, цитат от интернет, със сигурност трябва да е истина."

Олигофрен си, не ме занимавай повече с глупости.
    Къде съм казал, че със сигурност трябва да истина. Кажи ми тогава някаква по-добра и подплатена с нещо истина, умник.

Къде съм казал, че със сигурност трябва да истина.
    ето отговора:......

Супер фен Аватара на Meth
    Метх, обясни сега, ако реша да стана мюсюлманин (да не бъде, да пази Господ), каква е гаранцията, че аллях няма да ми причини това което е изпитал бедния Мохамед, няма гаранция, аз не искам да изпитвам такъв ужас, който изживял Мохамед, а вижда се любящия аллях е способен да го направи.

Някакъв "ангел" да ме стиска зловещо почти до смърт, докато пропея.
    Това за страданието и припадъците на Мохаммед не е вярно. Той не е бил управляван от Аллах и не е бил само един робот. Бил е здравомислещ и супер честен човек, заради това и всички около него са му повярвали.
    Това стискане на ангела в Корана е обяснено като "О, Мохаммед, Ние не ти ли разтворихме и разширихме гръдта?", от което се подразбира, че той е претърпял "операция" чрез която е придобил нови знания. Уф, много сложни неща, нали ?
    Уверявам те, че няма да изпиташ незаслужена болка, ако влезеш в правия път.

Мега фен
    Ами не е ли отговор?

Или специално за тебе трябваше да напиша "ето отговора, но за да не се заяде Доктор Сатан, може и това да не е 100% верния отговор, но е най-възможен".

Аз откъде да знам, че в следващия момент ще ми се заядеш за това, че да го напиша предварително?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Това за страданието и припадъците на Мохаммед не е вярно. Той не е бил управляван от Аллах и не е бил само един робот. Бил е здравомислещ и супер честен човек, заради това и всички около него са му повярвали.
    Това стискане на ангела в Корана е обяснено като "О, Мохаммед, Ние не ти ли разтворихме и разширихме гръдта?", от което се подразбира, че той е претърпял "операция" чрез която е придобил нови знания. Уф, много сложни неща, нали ?
    Уверявам те, че няма да изпиташ незаслужена болка, ако влезеш в правия път.

Мохамед сам си е казал, че ангела го задушавал в зловеща прегръдка, сам си казва, че е обладан, сам си казва, че ще се хвърли от скалата за да намери покой, ислямисти казват, че е бил с отнето съзнание като химикалка.

И изведнъж идва Метх и казва "абе не е така бе".

добре

Мега фен
    След като изтребил трите юдейски рода - основатели на град Медина, и заграбил имотите им (което Аллах веднага благословил), "пратеникът на Аллах" се сдобил с пари и власт. Вече нямало смисъл да симулира транс или припадък, сякаш пак е обсебен от архангел Джибрил и говори под негова диктовка. Назначил си писари и когато се наложи, викал при себе си някой от тях и започвал да му диктува поредната инструкция към войската и жителите на града, които те били длъжни да наизустяват като "небесното слово на Аллах".
    "33:36. И когато Аллах и Неговият Пратеник, отсъди някакво дело, нито вярващ, нито вярваща имат право на избор в това дело.

ПП: кажи ми братко, каква изобщо е връзката между Иисус и Мохамед
    Последно редактирано от defender : 11-02-2015 на 13:56

Мега фен
    "О, Мохаммед, Ние не ти ли разтворихме и разширихме гръдта?", от което се подразбира, че той е претърпял "операция" чрез която е придобил нови знания.
    човек, аз не искам никой да ме оперира и да ми разширявал гръдта, зловещо е, няма да ставам муслим това е.

тоя религия е като касапница, после и пи*ката ще ми резнат.

много травматични събития се насабират.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2015 на 14:06

Мега фен
    великия пророк с великата операция в пещерата.

не звучи добре човек, камо ли божествено.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2015 на 14:12

Мега фен
    Те се отметнаха от него и казаха: „Подучен (от други), обладан човек!”
    Сура 44:14 (Юсуф Али).

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Светото писание вече е стара мода. Има ''нова'' религия, не чу ли ?
    Има и Инквизиция, не чу ли?

Мохамед сам си е казал, че ангела го задушавал в зловеща прегръдка, сам си казва, че е обладан, сам си казва, че ще се хвърли от скалата за да намери покой, ислямисти казват, че е бил с отнето съзнание като химикалка.

И изведнъж идва Метх и казва "абе не е така бе".

добре
    От къде четеш такива глупости "сам си е казал, че ще се хвърли от скалата" ? Майната им на ислямистите, питай ги от къде са стигнали до тоя извод !
    Да, бил е стреснат и на път към дома на него му била разкрита мисията му и Гаврил му казал, че е пратеник на Аллах. После той разправил това на жена си и също така и на един християнин. Християнинът (за чието име ще се сетя след малко, много вероятно) му казал, че той е тойзи за който Исус(мн) е известил, а ангелът който му проговорил е Гаврил, който преди на него е бил изпратен на Мойсей(мн).

Спри да четеш глупости от нета, а иди говори с някой ходжа. То така имаш ли си представа кви глупости мога да ти изкарам за християнството!?

Мега фен
    От къде четеш такива глупости "сам си е казал, че ще се хвърли от скалата" ?

ето, това причинява на мохамед срещата му с "ангела", ужас и опит за самоубийство.
    Кой лъже или не, аз не знам.

жена му го завежда при неин братовчед шейх, преписвал откъси от евангелието на иврит. Дали е бил християнин и дали го е разбирал не знам.
    Последно редактирано от defender : 11-02-2015 на 19:57

ето, това причинява на мохамед срещата му с "ангела", ужас и опит за самоубийство.
    Кой лъже или не, аз не знам.

жена му го завежда при неин братовчед шейх, преписвал откъси от евангелието на иврит. Дали е бил християнин и дали го е разбирал не знам.
    Опитът за самоубийството е измислен. Гаврил му язяснява работата преди той да се е прибрал у дома. Иначе другото си е вярно.

Мега фен
    нали знаете определението за лудост, когато човек повтаря една и съща грешка всеки следващ път без да се коригира/поправи трайно, а да следваш/проповядваш вероучение/вероизповедание, което никога не е било достатъчно ефективно за да осигури истинско спасение на човеците за изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, е голяма грешка...

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    ^ Ти си в същото положение.

Мега фен
    "Отива един при ходжата:
    - Жената се държи лошо с мене, не ме уважава, не ме слуша, прави ме за смях пред хората... Дай ми съвет как да постъпя.
    - Разведи се.
    - Ама, обичам я!
    - Ми тогава не се развеждай.
    - Ама не мога да живея повече така...
    - Тогава се разведи.
    - И без нея няма да мога да живея...
    - Смени си тогава вярата.
    - Това ще ми помогне ли?
    - Съмнявам се. Ама барем ще занимаваш попа, не мене..."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми