.
Отговор в тема
Страница 173 от 204 ПървиПърви ... 73123163169170171172173174175176177183 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 301 до 4 325 от общо 5085

Тема: Ислям

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    ^ Това в каква връзка?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    ^ Това в каква връзка?

да спадне напрежението, че тая мрачна история с мохамед и ангела-мутра, от която история се е зародил исляма доста негативизъм лъха.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не само негативизъм, а и недостоверност.

Мега фен
    ^ Ти си в същото положение.
    кое е същото?!

Супер фен Аватара на DoctorSatan666

Exclamation

Имам въпроси към вярващите.
    1. Значи, в началото Господ създава света и хората, и понеже обича хората, им дава закони, които да спазват. Ако не ги спазват, то те не могат да бъдат спасени и отиват в ада. После, Господ слиза на земята, под формата на Иисус, и умира за греховете на човечеството? И тук е проблема, ако Господ обича хората толкова много и иска да предаде посланието си, защо трябва да е само чрез един избран пратеник и то преди 2000 години? Не може ли просто да го заяви на всеки, вместо да изисква всички бъдни поколения да вярват в този избранник? Не ми изглежда като любов това. По-скоро ми изглежда като игра на някой всемогъщ шегаджия или психопат.
    2. И като стана дума за това, значи господ създава законите, господ съди тези които не ги спазват - това не ви ли изглежда леко съмнително? Ако аз кажа че съм Бог и си измисля някакви правила и ви кажа че ако не ги спазвате ще горите в ада, и ако твърдя че съм възкръснал след като съм се изпратил на самоубийствена мисия за да ви спася (от това че нарушавате моите правила хахаха), ще ми повярвате ли? Каква е разликата между това да вярвате в мен и във вашия Бог в случая?
    3. И последен въпрос - всеки от вас, на всяка крачка от съществуването си търси истината за това какво се случва около него. И всеки път използвате практическия си разум за това - гледате причина-следствие, търсите доказателство преди да приемете за вярно каквото и да е. Но изведнъж, когато стане въпрос за тоталната, най-висшата истина (за сътворението на света, космоса, хората), си казвате - еми тук няма да гледам доказателствата и просто ще приема това на вяра? Как става това? Защо като излезнете сутрин на улицата не вярвате че ще ви блъсне кола? Или че ще ви уволнят от работа, без да сте направили нищо нередно? Как така, без никакво доказателство, без дори обосновани подозрения, вярвате в нещо?

ПП: А и още нещо, последно вече. Ако грехът е следствие от свободната воля, и ако в Рая няма грях, това значи ли че в рая няма свободна воля? И ако е така, защо искате да отидете в рая? Нали тъкмо свободната воля ни отличава от животинския свят? Значи искате да станете като животни в царството на бог?
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 00:49

Град
    Sedes Sancti Petri
    ^ Не си ли чел "Сума на теологията"?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    кое е същото?!
    И ти вярваш в Бог, в Когото ние не вярваме.

Мега фен
    Докторчето ни нападна с пияната тояга, задава супер изкъртващи въпроси и ни се подхилва с мазно самочувствие, представяйки как все едно настъпва хлебарки, "вярващи орки".

Кво,че праИм пичовИ?
    Докторчето е решил да разруши форумния Ерусалим и вече е пред стените с тежка артирелия, бойни катапулти и естествено сатанински знамена.

Как ли ще се справят задругата на вярващите с това предизвикателство?
    На мен лично много ми интересно какво ше стане ся.
    Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 10:41

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Как ли ще се справят задругата на вярващите с това предизвикателство?
    Нека позная, нпп е Гандалф, inewton е Фродо, а ти си неговия малък, хомосексуален приятел Сам. Предполагам че Сам и Фродо най-накрая ще се отдадат на хомо-еротика, както последната сцена от филма намекна.
    ПП: Meth ще е Ам-гъл
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 11:54

^ Не си ли чел "Сума на теологията"?
    Не съм, но след като ти си, може би ще отговориш на въпросите.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    inewton е Фродо, а ти си неговия малък, хомосексуален приятел Сам. Предполагам че Сам и Фродо най-накрая ще се отдадат на хомо-еротика, както последната сцена от филма намекна.
    Това може да се случи само в твоя свят. В нашия такива извратении са ясно забранени от Божите закони.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не съм, но след като ти си, може би ще отговориш на въпросите.
    Прочети я, ще намериш отговори и на други въпроси.

Прочети я, ще намериш отговори и на други въпроси.
    Значи ти не можеш да отговориш?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Значи ти не можеш да отговориш?
    В момента нямам достъп до книгите, а и да ги имах едва ли бих преровил 5000+ страници за да ти задоволя любопитството.

В момента нямам достъп до книгите, а и да ги имах едва ли бих преровил 5000+ страници за да ти задоволя любопитството.
    Но това са въпроси от чисто логическо естество - не те карам да ми вадиш дати, години и събития.
    Не може ли просто да разсъждаваш сам, вместо да се опираш на чужди интерпретации. И то не се опираш, понеже не можеш да ги възпроизведеш, пък камо ли да съставиш свои. Така че какъв беше смисъла от коментара ти - да ми посочиш че някъде, в някоя книга може би има отговорите, които търся? Мерси, но ако ти, като християнин, не си готов да прелистиш 5000 страници християнска философия, как очакваш аз да го направя?
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 12:18

Град
    Sedes Sancti Petri
    Но това са въпроси от чисто логическо естество - не те карам да ми вадиш дати, години и събития.
    А защо да ти отговарям като ти така или иначе си тръгнал с някаква нагласа и каквото и да кажа няма да има смисъл? Ако някой друг иска- да отговаря. Аз мисля, че направих достатъчно като ти препоръчах четиво за поне половин година.

Мега фен
    доктора жадува отговори, почувствал жажда към Бог?

възможно ли е?

и аз така почнах, почувствах жажда.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Почувствал той жажда. Ама тръгва с отрицателна нагласа, това не е пътят към религията.

Мега фен
    еее, ся, защитна реакция. сега е като на подвижни пясъци, и се озърта за опасност.

също обича се прави на важен, докато се насира.

А защо да ти отговарям като ти така или иначе си тръгнал с някаква нагласа и каквото и да кажа няма да има смисъл? Ако някой друг иска- да отговаря. Аз мисля, че направих достатъчно като ти препоръчах четиво за поне половин година.
    Не може ли просто да си кажеш че нямаш отговори, вместо да увърташ, че нямало смисъл да отговаряш. Аз не вярвам в Бог, все ми е едно дали ще успееш да дадеш отговори или не. Но за теб самия би следвало да има смисъл. Все пак въпроса си е въпрос, без значение кой и защо го задава, щом се отнася до твоята религия и щом ти нямаш готов или съставен сега отговор, значи не можеш да отговориш. Тая липса на способност да ми отговориш, би трябвало теб да притеснява, не мен. Колкото до препоръката, мерси пак .
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-05-2015 на 12:36

Град
    Sedes Sancti Petri
    Докторе, аз отдавна не мисля да се занимавам професионално с религия, така че нямам нужда нито да помня твърденията на християнските философи, нито да размишлявам върху подобни въпроси. Иначе си прав, в момента нямам отговор.

Докторе, аз отдавна не мисля да се занимавам професионално с религия, така че нямам нужда нито да помня твърденията на християнските философи, нито да размишлявам върху подобни въпроси. Иначе си прав, в момента нямам отговор.
    Ок, добре. А върху какви въпроси смяташ да разсъждаваш?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Ок, добре. А върху какви въпроси смяташ да разсъждаваш?
    От областта на науката.

От областта на науката.
    Значи религията вече си я схванал и си повярвал достатъчно, за да не си задаваш въпроси?

Кажи ми, как точно идеята за Бог от Библията се вписва в научния метод и парадигма?

Мега фен
    Не може ли просто да го заяви на всеки, вместо да изисква всички бъдни поколения да вярват в този избранник? Не ми изглежда като любов това. По-скоро ми изглежда като игра на някой всемогъщ шегаджия или психопат.
    Накратко, щото въпросите са наистина сложни и яко ще задълбаем в люцерната, дет се вика мазало.

В Адам целия свят съгреши (защото всички хора произхождат от него), а чрез Иисус целия свят се спасява.
    Освен това чрез вярата няма отнемане на свободата на човека и принуда. Иначе религията щеше да е като диктатурата в Саудитска Арабия.

2. И като стана дума за това, значи господ създава законите, господ съди тези които не ги спазват - това не ви ли изглежда леко съмнително? Ако аз кажа че съм Бог и си измисля някакви правила и ви кажа че ако не ги спазвате ще горите в ада, и ако твърдя че съм възкръснал след като съм се изпратил на самоубийствена мисия за да ви спася (от това че нарушавате моите правила хахаха), ще ми повярвате ли? Каква е разликата между това да вярвате в мен и във вашия Бог в случая?
    Разликата е в това, че Бог е хем външен за мен, но и хем част от мен и отношението ни помежду си е на взаимотолерантност и любов, а ти си изцяло външен за мен, и искаш да се изсереш със заповедите си върху мен като убиеш личността ми и стана твой неосъзнат робот.

ПП: А и още нещо, последно вече. Ако грехът е следствие от свободната воля, и ако в Рая няма грях, това значи ли че в рая няма свободна воля?
    Ще имаме свободна воля, но тя изцяло ще е тъждествена с Бог, по лична осъзнатост, а не по насилие.
    Каквото сега е отношението в Троицата на трите ипостаса на Бог.
    Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 13:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си