.
Отговор в тема
Страница 20 от 204 ПървиПърви ... 101617181920212223243070120 ... ПоследнаПърви
Резултати от 476 до 500 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Как правилно да бием жена си
    http://vbox7.com/play:c02c5b35&pos=vr

ПП: любов ли е да го опишеш

Ислямски мислител: "Аллах оказва чест на съпругите чрез наказание "побой".

Ислямски мислител: "Мъжа я бие за да я дисциплинира".

Жена на 20-30-40 години я дисциплинирате с бой, ясно.

Тва Аллах е голяма работа, да знаете.
    респект
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 11:58

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    няма съвсем разумно обяснение за разни неща, например, за т.нар. "обществена собственост"(“public property"), защо единственият начин жена да бъде спасена от греха трябва да е брак с вярващ(в случая мюсюлманин), след като така се губи ефективността за всеобщо спасение, тъй като (все)могъществото на истинския Господ Бог се явява един вид потулвано, когато (то) по такъв начин е един вид поставяно в граници по-тесни отколкото (то) е?!, също и за т.нар. "убийство на честта", един вид се вменява и втълпява огорчение и вгорчаване у мюсюлманското общество, което досега се е оказвало причина за много отмъщения/убийства, всъщност престъпления според закона на истинския Господ Бог, някак си мюсюлманите са по-назад дори и от християните в морално отношение именно поради едни такива остарели вярвания/убеждения за разни неща, които са предавани традиционно и следвани сляпо...
    +
    Точно затова, когато някой християнин реши да прочете няколко реда от Корана, трябва да има някой разумен (добър*) мюсюлманин до него за да му разяснява.
    Едно е да четеш направо и да изпълняваш сляпо, а друго е да го тълкуваш и да разсъждаваш.

Мега фен
    Как правилно да бием жена си

Ислямски мислител: "Ударите не може да са повече от 10"
    Аллах е милостив.

Ислямски мислител: "Не трябва да и се къртят зъби"

Ислямски мислител: "Всички тези неща са чест за жената",

уубре
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:05

дефендер, не възприемай буквално бе, боя може да е синоним на оргазъм, нека дриймъра да каже

Мега фен
    Как мъжа да налага жената с голи ръце или пръчка.

Ислямски мислител: "Да я налага с къса пръчка, да не и прави белези по лицето, да я загрозява."

Доста хуманно. Аллах е милостив

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    дефендер, не възприемай буквално бе, боя може да е синоним на оргазъм, нека дриймъра да каже
    Аллах е милостив

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
    А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.“ (Коран, 4:34)

В исляма обичат всички хора, но едни от тях трябва да са в покорство или могат да бъдат набити.
    Алах обичал всички хора еднакво, ама предпочел мъжете пред жените, защото жените ги създал по-нисши същества, ама иначе обичал и тях еднакво с мъжете.
    Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
    И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.

дефенди, знаеш ли, са виновни?

Мега фен
    Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:19

Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
    Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
    При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
    И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.
    „Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други" (4: 34).

Така пише на много места, твоя превод не го видях.

Щом мъжете стоят над жените и Аллах е предпочел едните пред другите, това не значи ли че жената е създадена по-нисша от мъжа? А какво значи тогава според тебе?

Мега фен
    Тва не го разбирам как така Аллах създава две същества и после предпочита едното. Това ли е любовта, която се лее от Корана към всички хора. Сега му викат дискриминация.

Мега фен
    Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
    При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.
    ами мислителя казва ако тя откаже.

Но като се замисля, то как е възможно жената да откаже на мъжа след като Аллах е предпочел мъже пред нея.
    Аллах е милостив и любвеобилен.

Разбираш ли, ако Аллах е любвеобилен той няма да предпочете някое от двете същества (по свой образ), които е създал.
    А ако Аллах е милостив, няма да иска жената да не може да откаже на мъжа секс когато не иска, камо ли да позволи да я принуждава с бой, защото е милостив, но явно май не е баш толко милостив към жената.

Не го разбирам това.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:48

Мега фен
    +
    Точно затова, когато някой християнин реши да прочете няколко реда от Корана, трябва да има някой разумен (добър*) мюсюлманин до него за да му разяснява.
    Едно е да четеш направо и да изпълняваш сляпо, а друго е да го тълкуваш и да разсъждаваш.
    не смятам, че истинският Бог е дал на човеците да решават ребуси, казвам това понеже според някои вярващи, писанията са дадени за да бъдат четени от всеки вярващ/поклонник и той да ги тълкува като разсъждава върху написаното, обаче това би означавало, че Бог (едва ли не) е дал на човеците да решават нещо като ребуси/логически задачи вместо да гледат как да допринасят за истинското спасение на ближните си(своите съжители), сиреч, едва ли не Бог е дал на вярващите да си губят времето с нещо, което не спасява човечеството за изобилен и вечен живот, но само може да развие техния интелект, затова в Библията е написано:

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. правя добро на всички във всяко отношение), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33

Мега фен
    а какво става ако нито иска или нито може да го задоволи по други начини?!

Тва не го разбирам как така Аллах създава две същества и после предпочита едното. Това ли е любовта, която се лее от Корана към всички хора. Сега му викат дискриминация.
    Казах ти, че преводът е напълно грешен и горе ти го преведох както трябва.
    П.С. - Сайтовете си взаимстват, така че по-раличен от този който си намерил едва ли ще откриеш.

а какво става ако нито иска или нито може да го задоволи по други начини?!
    Това ''не иска'' просто отпада, защото му е жена.
    А ако не иска, мъжът е длъжен да уважи жена си и да се оправи сам. А жената така или иначе ще му пусне, за да не се оглежда мъжът за други жени.

Мега фен
    Това ''не иска'' просто отпада, защото му е жена.
    А ако не иска, мъжът е длъжен да уважи жена си и да се оправи сам. А жената така или иначе ще му пусне, за да не се оглежда мъжът за други жени.
    да ти кажа, имало е доста случаи на бракове против волята на жените, например в пакистан, където браковете по любов са считани за престъпление и жените, които са сключвали такива бракове дори са били наказвани, докато виж как е постъпил Авраам, когато е търсил жена за сина си:

"А когато Авраам беше стар, напреднал във възраст, и Господ беше благословил Авраама във всичко, рече Авраам на най-стария слуга в дома си, който беше настоятел на всичкия му имот: Тури, моля, ръката си под бедрото ми; и ще те закълна в Господа, Бог на небето и Бог на земята, че няма да вземеш жена за сина ми от дъщерите на ханаанците, между които живея; но да отидеш в отечеството ми, при рода ми, и от там да вземеш жена за сина ми Исаака. А слугата му рече: Може да не иска жената да дойде след мене в тая земя; трябва ли да заведа сина ти в оная земя, отгдето си излязъл? Но Авраам му каза: Пази се да не върнеш сина ми там. Господ, небесният Бог, Който ме изведе из бащиния ми дом и от родната ми земя, и Който ми говори, и Който ми се закле, казвайки: На твоето потомство ще дам тая земя, Той ще изпрати ангела Си пред тебе; и ще вземеш жена за сина ми от там. Но ако жената не иска да дойде след тебе, тогава ти ще бъдеш свободен от това мое заклеване; само да не върнеш сина ми там. Тогава слугата тури ръката си под бедрото на господаря си Авраама и му се закле за това нещо." Битие 24: 1-9

просто не си бил жена омъжена и живееща с мюсюлманин за да знаеш какво се случва, а може би не си и чел достатъчно отразени хроники по въпроса
    Последно редактирано от npp : 06-20-2015 на 14:29

не смятам, че истинският Бог е дал на човеците да решават ребуси, казвам това понеже според някои вярващи, писанията са дадени за да бъдат четени от всеки вярващ/поклонник и той да ги тълкува като разсъждава върху написаното, обаче това би означавало, че Бог (едва ли не) е дал на човеците да решават нещо като ребуси/логически задачи вместо да гледат как да допринасят за истинското спасение на ближните си(своите съжители), сиреч, едва ли не Бог е дал на вярващите да си губят времето с нещо, което не спасява човечеството за изобилен и вечен живот, но само може да развие техния интелект, затова в Библията е написано:

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. правя добро на всички във всяко отношение), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33
    Аллах ни е дал ум за да мислим. Дал ни е определено време живот за да размислим. Пращал ни е и пророци, които да тълкуват Корана...но ние хората все нещо не харесваме, все нещо не ни е наред...все нещо искаме да променим...и точно затова и другите свещенни книги пратени преди Корана са били променени...

''Не ви ли дадохме достатъчно време живот колкото мислещият да мисли и да размисли ? Не ви ли пратихме и предупредител (пророк, пратеник)? '' Сура Фатр - 37 айет.
    Докато хората винаги говорят на ''Аз'', Аллах винаги говори на ''Ние'', не защото има огромно уважение към себе си, а защото все пак той създава всичко познато заедно със своите помощници. Докато човекът винаги е такъв голям егоист, Аллах е винаги щедър, добър и милостив и мисли само за нас - неговите творения. И как да не му се отблагодариш ? И как да не поставиш глава на мръсния килим и да пророниш думите ''Аллах е велик'' ? Как така като Той ни е дал толкова време за живот, за веселие, ние не можем да отделим за него поне 30 минути та да му се помолим ? Как така като Той е изпратил толкова пророци, толкова книги ние пак не искаме да прогледнем, да се замислим над ония изкривени букви и да си кажем ''Абе да не би тия щуротии написани в тая книга да са верни?''...Братя, не казвам да повярвате в това, в което ние вярваме, вярвайте си в каквото щете, но просто искам да се замислите...да прочетете, да научите и да прогледнете...

Мега фен
    Аллах ни е дал ум за да мислим. Дал ни е определено време живот за да размислим. Пращал ни е и пророци, които да тълкуват Корана...но ние хората все нещо не харесваме, все нещо не ни е наред...все нещо искаме да променим...и точно затова и другите свещенни книги пратени преди Корана са били променени...

''Не ви ли дадохме достатъчно време живот колкото мислещият да мисли и да размисли ? Не ви ли пратихме и предупредител (пророк, пратеник)? '' Сура Фатр - 37 айет.
    Докато хората винаги говорят на ''Аз'', Аллах винаги говори на ''Ние'', не защото има огромно уважение към себе си, а защото все пак той създава всичко познато заедно със своите помощници. Докато човекът винаги е такъв голям егоист, Аллах е винаги щедър, добър и милостив и мисли само за нас - неговите творения. И как да не му се отблагодариш ? И как да не поставиш глава на мръсния килим и да пророниш думите ''Аллах е велик'' ? Как така като Той ни е дал толкова време за живот, за веселие, ние не можем да отделим за него поне 30 минути та да му се помолим ? Как така като Той е изпратил толкова пророци, толкова книги ние пак не искаме да прогледнем, да се замислим над ония изкривени букви и да си кажем ''Абе да не би тия щуротии написани в тая книга да са верни?''...Братя, не казвам да повярвате в това, в което ние вярваме, вярвайте си в каквото щете, но просто искам да се замислите...да прочетете, да научите и да прогледнете...
    и именно защото написаното в писанията е било изопачавано главоломно, затова и истинският Бог никога не е давал заповед човек да се заробва на четенето, но дори е написано:

"не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника. Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее"." Римляни 1: 16-17,

"не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 28-29,

"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6

плюс това как така просто да се кланяш на Аллах, Йехова, буда, кришна, брахма, вишну или шива, когато не знаеш на какъв бог се кланяш?!, така може да се окаже, че се кланяш на някакъв дух на "тъмнината", а не на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, затова в Библията се говори за търсене, а не просто за поклонение:

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12,

"Павел застана всред Ареопага и каза: Атиняни, по всичко виждам, че сте много набожни. Защото като минавах и разглеждах предметите, на които се кланяте, намерих и един жертвеник, на който бе написано: На непознатия Бог. Онова, прочее, на което се кланяте, без да го знаете, това ви проповядвам. Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове, нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко; направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им; за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас; защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са рекли: "Защото дори Негов род сме". И тъй, като сме Божий род, не бива да мислим, че Божеството е подобно на злато или на сребро, или на камък изработен с човешко изкуство и измишление. Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят, тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите. А като чуха за възкресението на мъртвите, едни се подиграваха, а други рекоха: За тоя предмет пак ще те слушаме. И така Павел си излезе измежду тях. А някои мъже се прилепиха при него и повярваха, между които беше и Дионисий Ареопагит, още и една жена на име Дамар и други с тях." Деяния 17: 22-34,

"Както е писано: - "Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога. Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха." Римляни 3: 10-20,

"И тъй, какво да кажем? Това, че езичниците, които не търсеха правда, получиха правда, и то правда, която е чрез вярване; а Израил, който търсеше закон за придобиване правда, не стигна до такъв закон. Защо? затова, че не го търси чрез вярване, а някак си чрез дела. Те се спънаха о камъка, о който хората се спъват; както е писано: - "Ето, полагам в Сион камък, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват; И който вярва в Него не ще се посрами"." Римляни 9: 30-33,

"А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят." Евреи 11: 6
    Последно редактирано от npp : 06-20-2015 на 18:44

Явно не си прочел какво точно съм написал...явно не си разбрал, че и аз съм се нахвърлил в изучаване на религии, но съм и вярващ в една книга и си имам стабилна вяра и ще е стабилна докато срещна по-правдоподобна книга от Корана.

П.С. И не съм казал, че всичко в Библията е променено, а само една част.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Официален саундтрак на темата:
    https://www.youtube.com/watch?v=c-9PlAF8p94

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението

Стига ве, тука няма нито един истински мюсюлманин, всичките сте тролове. Ти най-вече.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Стига ве, тука няма нито един истински мюсюлманин, всичките сте тролове. Ти най-вече.
    Откъде си толкова сигурен?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си