В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Inewton, къде изчезна istorika?
добре че Айнщайн не се е доверил на логиката
иначе има логично обяснение и ти го знаеш
да не говорим че ако не виждаш аргументи в моите постове... както и да е
вярвай си
всъщност си играя с него без той да разбере
да съм честен макар и да съм признал този грях пред него той пак няма да разбере
лека от мен отивам да сънувам аргументи
не смятам, че човек трябва да става роб на религия, чийто кодекс продължава да поддържа убийството, без да е дадено поне някакво откровение, което да оправдае жертвата на Господ, Исус Христос, Който дойде чрез мъдрост от Бога изличаваща старите постановления, нещо, което Господ вече е направил, те все едно никога не са го имали (едва ли не) трябваше и все още трябва да направят отначало докрай, затова и бе написано:
"Благословението Господно обогатява; И трудът на човека не ще притури нищо." Притчи 10: 22,
"И обърнах се да разгледам Мъдростта, и лудостта, и безумието, Защото що може да стори човек, който е дошъл подир царя Относно това, което е вече сторено?" Еклесиаст 2: 12,
"Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него." Еклесиаст 3: 14
ти само казваш, че нещо е елементарно, но като си дошъл да разгръщаш това представяйки го нагледно, всъщност не разкриваш в какво точно се състоят неговите основни правила и как те не се различават от написаното в много по-старите писания, а именно библейските - все едно и ти като други си дошъл на лаф моабет, а не за да изявиш сериозността на религията, (с) която (се) хвалиш...
Винаги виждаме само тези, на които е познато, но не и останалите. Има едно нещо наречено процент на случайността, т.е. от дадено число (в случая количество хора) може да се изчисли на какъв процент от тях Ванга ще познае на база случайност. Преди някой да попита "как?": има математически формули, по които се изчислява, но аз не съм математик.
Също виж тези линкове:
Последно редактирано от Corb1225 : 06-21-2015 на 22:31
"За официалното признаване на Ванга (около средата на 60-те години) значителна роля изиграва Институтът по сугестология към БАН с тогавашен ръководител професор д-р Георги Лозанов. Какво в действителност показват изследванията на неговия екип, който анкетира хиляди посетители, описва над 7000 случаи, записва стотици Вангини сеанси на магнетофон?
Истината е, че научните изследвания не стигат до никакъв категоричен извод. Всъщност, както ще видим от собствените думи на професор Лозанов, той и досега си остава в неведение каква е истинската природа на Вангините прогнози. От една страна, Лозанов твърдо е бил против безкритичното приемане на предсказанията на Ванга, а от друга страна, не е отричал, че процентът на познаваемост при гледачката е значително над границите на случайността. Но професорът не дава никакви обяснения защо и как се получава така."
Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 22:36
Къде са цифрите? И пак - виж линковете; това, че някой си е внушил, че му е познато, не означава, че непременно му е познато.
Не искам да говоря повече за Ванга, но и не отричам, че има нещо зло над човешките физически сили, в тая цялата работа с разни врачки.
Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 22:59