.
Отговор в тема
Страница 33 от 134 ПървиПърви ... 232930313233343536374383133 ... ПоследнаПърви
Резултати от 801 до 825 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Да, не е писан на турски...но 20-30% от думите на турски език са или арабски, или с арабски корени, така че преводът на турски е много по-правилен от този на български.
    сега запя друга песен

Браво! И ти като видя, че е от арабски на български, веднага стигна до извода, че всичко написано е коректно ли ?
    Инджила - Библията*
    а тука взе много да се оплиташ в лъжите си, защото вече си противоречиш твърде много, как така преводът от турски на български е погрешен, а също и - от арабски на български, но само дето от арабски на турски не е?!

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    сега запя друга песен

а тука взе много да се оплиташ в лъжите си, защото вече си противоречиш твърде много, как така преводът от турски на български е погрешен, а също и - от арабски на български, но само дето от арабски на турски не е?!
    НЕ съм казвал че не е и не знам, но логично е да е по-правилен...и обясних защо.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    религийте се превърнаха в учение за миналото и сивото ежедневие без да обръщат внимание на възможния най-лош развой на утрешния ден

не такава им беше идеята
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

ма мен не ми интересува това кой кво може. аз ти казвам какво става при военно положение благодарение на църквата и религията.

https://youtu.be/sfQIc3Tlbg8 поздрав

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ма мен не ми интересува това кой кво може. аз ти казвам какво става при военно положение благодарение на църквата и религията.

https://youtu.be/sfQIc3Tlbg8 поздрав
    Може да стане при военно положение, което е предизвикано от други религии. До сега не съм чул папата или някой патриарх да готвят кръстоносен поход.

На това ли се казва умен, да назубриш столици, планети и върхове? Иначе благодаря за поздрава.

ами умен е относително, но доста рядко може да срещнеш циганче, което да е научило столици... умът е много тясно свързан със способността за запаметяваш информация. зубренето е друго.... За съжаление не циганчетата, ами по-голяма част от българите са на това ниво. И така е във всеки един народ. Нашата интелигенция обаче в сегашната ни държава се е стопила.

Значи история не си чел? А дори толкова много да се е променила религията от тогава до сега - днес също се случва. В Украйна е най-близкия пример. Ислямът - ИД. Но като цяло в Европа църквата не е командващ орган. Нито определя политиката на държавите. Няма тази власт, каквато преди. Днес войните се водят от други.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    ами умен е относително, но доста рядко може да срещнеш циганче, което да е научило столици... умът е много тясно свързан със способността за запаметяваш информация. зубренето е друго.... За съжаление не циганчетата, ами по-голяма част от българите са на това ниво. И така е във всеки един народ. Нашата интелигенция обаче в сегашната ни държава се е стопила.

Значи история не си чел? А дори толкова много да се е променила религията от тогава до сега - днес също се случва. В Украйна е най-близкия пример. Ислямът - ИД. Но като цяло в Европа църквата не е командващ орган. Нито определя политиката на държавите. Няма тази власт, каквато преди. Днес войните се водят от други.
    ИД не представлява исляма, братле.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    ИД не представлява исляма, братле.
    От исляма си набират съмишленици. Само го използват.

Град
    Sedes Sancti Petri
    ами умен е относително
    Гледал/а ли си интервюто с него? Той не може да говори грамотно дори, което (лично според мен разбира се) означава, че не чете.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Гледал/а ли си интервюто с него? Той не може да говори грамотно дори, което (лично според мен разбира се) означава, че не чете.
    четенето не е задължително да си умен.

и според мен не е умен, не разбра какво имах предвид

лек ден, здраве да е най-важното

Мега фен
    ^
    Защо не пишеш на арабски, когато говориш нещо относно Корана и Мохамед, българския изменя смисъла на въпросите ти и обясненията ти, изобщо когато мозъка ти го вълнува нещо за Корана, но ако тръгне да се изразява на български език, това автоматично изменя смисъла на въпроса ти, който мозъка ти е искал да изрази за Корана.

"За Корана винаги на арабски (писане, говорен, мислене да е на арабски), това е закон, иначе ви е спукана работата." - Метх

Метх, велики тълкувател на пророка, знаех си, че не си обикновен човек, а си специален, просто си личи от аурата.
    Последно редактирано от defender : 07-01-2015 на 14:37

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    Защо не пишеш на арабски, когато говориш нещо относно Корана и Мохамед, българския изменя смисъла на въпросите ти и обясненията ти, изобщо когато мозъка ти го вълнува нещо за Корана, но ако тръгне да се изразява на български език, това автоматично изменя смисъла на въпроса ти, който мозъка ти е искал да изрази за Корана.

"За Корана винаги на арабски (писане, говорен, мислене да е на арабски), това е закон, иначе ви е спукана работата." - Метх

Метх, велики тълкувател на пророка, знаех си, че не си обикновен човек, а си специален, просто си личи от аурата.
    Не, че се променя смисълът сам по себе си, а умишлено или неволно бива променен от човека.

Мега фен
    Не, че се променя смисълът сам по себе си, а умишлено или неволно бива променен от човека.
    Тогава как един човек, мюсюлманин, който знае само български, да се запознае с текста на Корана на арабски.

Значи докато не научите арабски, не ставайте мюсюлмани, просто няма смисъл, загубили сте си времето.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Defender, знаеш ли арабски наистина?

Тогава как един човек, мюсюлманин, който знае само български, да се запознае с текста на Корана на арабски.

Значи докато не научите арабски, не ставайте мюсюлмани, просто няма смисъл, загубили сте си времето.
    Ако се преведе като хората, тогава може.

Мега фен
    Ако се преведе като хората, тогава може.
    Ми то човека от къде да знае дали е преведена като хората, единствения начин е да научи арабски.

Мега фен
    فكيف الرجل الذي لا يعرف سوى الحصول على البلغارية إطلاع على النص الصحيح للقرآن. حتى أنه يعرفون اللغة العربية، ولكن ما كنت أفكر فيه أي البلغارية في رأيي أنا حتى قراءة اللغة العربية لترجمة ذلك في الاعتبار في البلغارية، التي أصبحت sakatlak.

ПП: ауе, тва в арабския нямат дума за "сакатлък", да го ева,

обърка се смисъла.

Мега фен
    аллах ме просветли срещу Метх, който явно се опитва да изопачи Корана.

иначе не

дар

Мега фен
    метх ти сигурно си ислямист-модернист.
    демек модернизираш исляма от примитивния автентичен ислям на ИДИЛ

сигурно има разлика между европейски ислям и азиатски ислям

добре, че нашите мюсюлмани са европейци, ама ся ни вкараха и бая бежанци.
    Последно редактирано от defender : 07-01-2015 на 15:31

метх ти сигурно си ислямист-модернист.
    демек модернизираш исляма от примитивния автентичен ислям на ИДИЛ

сигурно има разлика между европейски ислям и азиатски ислям

добре, че нашите мюсюлмани са европейци, ама ся ни вкараха и бая бежанци.
    Още колко пъти трябва да кажем, че ИДИЛ не са мюсюлмани ?

Град
    Dreamland
    Още колко пъти трябва да кажем, че ИДИЛ не са мюсюлмани ?
    ИДИЛ така удобно си заобикалят Израел...
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    ИДИЛ така удобно си заобикалят Израел...
    И САрабия също, все дружки на сащ.

Град
    Dreamland
    И САрабия също, все дружки на сащ.
    Да.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Аз това го повтарям постоянно.

Мега фен
    мохамед може да е бил агент на тогавашното цру
    Последно редактирано от defender : 07-01-2015 на 21:34

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си