.
Отговор в тема
Страница 34 от 204 ПървиПърви ... 243031323334353637384484134 ... ПоследнаПърви
Резултати от 826 до 850 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    ако знаехме какво точно се случва нямаше да правим опити

и май същия беше казал че няма невъзможни неща
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    иначе не ти ли се струва глупаво да търсиш доказателства че съществува нечий бог или както там го наричаш?

било то като вярващ или не
    Всъщност подкрепям свободата на всеки да си вярва в каквото поиска. Но да не се опитва да внушава някаква достоверност на вярванията си, защото вярата по презумпция изключва всякаква доказателствена част.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Всъщност подкрепям свободата на всеки да си вярва в каквото поиска. Но да не се опитва да внушава някаква достоверност на вярванията си, защото вярата по презумпция изключва всякаква доказателствена част.
    отговаряш на грешния пост

нищо не каза за регресията
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Точно на този пост исках да отговоря.
    Какво за регресията? Ако можеш да ми докажеш, че това което са видели е истина, то значи си Бог и тогава ще повярвам в теб. Амин.

Мега фен
    защото вярата по презумпция изключва всякаква доказателствена част.
    Доказателства на кое, на материята ли. Защо си такъв радикален материалист. Джихадис

Тц, рационалист.

Град
    системата дегоба
    Точно на този пост исках да отговоря.
    Какво за регресията? Ако можеш да ми докажеш, че това което са видели е истина, то значи си Бог и тогава ще повярвам в теб. Амин.
    дай ми пример за един човек който лъже под хипноза

всъщност има но от 10 000 души които не са се срещали никога 9500 да изрекът една и съща лъжа малко ме съмнява

да ти припомня че казах и други работи които също не коментира

защо?
    Последно редактирано от haritov : 06-22-2015 на 22:26

дай ми пример за един човек който лъже под хипноза

всъщност има но от 10 000 души които не са се срещали никога 9500 да изрекът една и съща лъжа малко ме съмнява

да ти припомня че казах и други работи които също не коментира

защо?
    Да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат би било малко странно. А ти как знаеш, че това изобщо е истина? Правени ли са опити в контролирана среда? Ако да, ще се радвам да прочета.

И няма и да ги коментирам тези неща, защото отново става въпрос за събития от личния опит, чието единствено свидетелство е в нечии възприятия. Въртим се в кръг общо взето.
    Последно редактирано от Corb1225 : 06-22-2015 на 22:38

Супер фен Аватара на DoctorSatan666

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    https://www.facebook.com/elcircodela...2172108241006/

Мега фен
    ^ Ауе, пичови, на тоя тип от клипа трябва ли му вяра за да се пробва с мадамата дали ще му върже или Корб преди да пробва, ще чака сигурни доказателства?

Корбе баси, къв живот водиш ти ве.
    Последно редактирано от defender : 06-22-2015 на 23:15

Град
    системата дегоба
    Да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат би било малко странно. А ти как знаеш, че това изобщо е истина? Правени ли са опити в контролирана среда? Ако да, ще се радвам да прочета.

И няма и да ги коментирам тези неща, защото отново става въпрос за събития от личния опит, чието единствено свидетелство е в нечии възприятия. Въртим се в кръг общо взето.
    това е правено не веднъж в контролирана среда и щом искаш да почетеш отиваш в първата библиотека или книжарница и веднага ще намериш литература по темата

даже има хора които цял живот правят регресия и винаги отговора е един и същ

хора преживели срещи близки със смъртта описват подробно какво е ставало около тях докато са лежали в безсъзнание на болничното легло

надявам сте чували за хора индиго

тия ти знаят паролата на банковата сметка само като си я спомниш на ум
    и науката изследва тези неща и се е стигнало до извода че няма научно обяснение за дадени феномени

за това дадох и пример с неутрино
    тва що го пропусна?

до кога ще говорим квото си искаме?

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Няма кой да ни опровергае, вече знаем, че Метх избяга и отиде за една седмица на минерални бани да си лекува нервите.
    Уча в друг град, на общежитие съм и баща ми още не ме е поглезил с лаптоп или смартфон, така че нямам достъп до интернет. Ако убедя учителката от общежитието, мога да седна за 20-30 минути пред компютъра, но нали се сещаш, че това няма да ми стигне...Така че, ще се разправяме в петък
    П.С. Плямпайте си...плямпайте си...

това е правено не веднъж в контролирана среда и щом искаш да почетеш отиваш в първата библиотека или книжарница и веднага ще намериш литература по темата

даже има хора които цял живот правят регресия и винаги отговора е един и същ
    Aaaaх, как само обичам някой като каже "Отиди в библиотеката и чети", като аргумент. Bitch, ain't nobody got time for that...
    В библиотеката можеш да намериш всякакви книги, на всяка тематика и със всяко съдържание. Това че са в библиотека, съвсем не значи че могат да се възприемат като достоверни. Всъщност достоверността им е колкото всяко едно нещо в този форум примерно. Ти няма как да разбереш самостоятелно дали доказателствата са истинни, особенно когато уж се доказват от някакъв си екперимент. Конкретно за този екперимент: Хипнотична регресия и аз съм правил, а и ти можеш да направиш - има достатъчно клипчета в тубата, само трябва да знаеш английски. В края на регресията разбрах че в предния ми живот съм живял в САЩ през 60-те и 70-те. Уау, каква изненада, предвид че съм фен на американската култура от тоя период. Всъщност въпросната регресия има просто обяснение - умът ти изкарва на преден план каквото му е удобно и както си иска, след като е лишен от сетивна информация. Както при всяка хипноза, основния елемент разчита на асоциациите. Само че докато Фройд е използвал асоциациите за да разкрие подсъзнателна склонност на ума да изкарва и асоциира точно едни образи, а не други, то при регресията, същия елемент се използва уж за да открием някаква забравена същност, останала от минали животи. На всеки участник е било казано че с регресията ще познае миналия си живот, тоест тук има внушение, и след това се използва способността на ума да запълва празните полета. Това не е никакъв аргумент.
    Та въпроса не е в това колко литература има и можеш да изчетеш по въпроса, а дали имаш достатъчно критическо мислене, за да отсееш доказуемото от недоказуемото. Но освен това трябва и да си съзнателен, дали си склонен да възприемеш една недоказуема идея или обяснение пред друго, само защото ти харесва повече или само защото отговаря на идеи, които вече си възприел, по аналогичен на този начин (защото така ти се стрували).
    Колкото до сходството между near death experiences , когато човек умира, в мозъка е пълна каша от всевъзможни хормони, невротрансмитери и прочие. Когато умира в мозъка се отделя диметилтриптамин, който е най-силния психаделик познат досега. Но става и по интересно - хора който са пушили ДМТ, разказват че са видяли същества в други измерения и ги описват по много подобен начин. Значи по същата логика трябва да приемем че и тези същества ги има наистина. Но какво общо има това с душата? И в двата случая няма как да си сигурен в каквото и да е, освен в сходството между преживяванията. Което сходство определено показва и насочва към нещо, но само толкова.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 06-23-2015 на 13:37

Град
    системата дегоба
    Aaaaх, как само обичам някой да ми каже "Отиди в библиотеката и чети", като аргумент. Bitch, ain't nobody got time for that...
    В библиотеката можеш да намериш всякакви книги, на всяка тематика и със всяко съдържание. Това че са в библиотека, съвсем не значи че могат да се възприемат като достоверни. Всъщност достоверността им е колкото всяко едно нещо в този форум примерно. Ти няма как да разбереш самостоятелно дали доказателствата са истинни, особенно когато уж се доказват от някакъв си екперимент. Конкретно за този екперимент: Хипнотична регресия и аз съм правил, а и ти можеш да направиш - има достатъчно клипчета в тубата, само трябва да знаеш английски. В края на регресията разбрах че в предния ми живот съм живял в САЩ през 60-те и 70-те. Уау, каква изненада, предвид че съм фен на американската култура от тоя период. Всъщност въпросната регресия има просто обяснение - умът ти изкарва на преден план каквото му е удобно и както си иска, след като е лишен от сетивна информация. Както при всяка хипноза, основния елемент разчита на асоциациите. Само че докато Фройд е използвал асоциациите за да разкрие подсъзнателна склонност на ума да изкарва и асоциира точно едни образи, а не други, то при регресията, същия елемент се използва уж за да открием някаква забравена същност, останала от минали животи. Това не е никакъв аргумент, или по-точно е аргумент от незнание, защото се използва липсата на достатъчно добро обяснение.
    Та въпроса не е в това колко литература има и можеш да изчетеш по въпроса, а дали имаш достатъчно критическо мислене, за да отсееш доказуемото от недоказуемото. Но освен това трябва и да си съзнателен, дали си склонен да възприемеш една недоказуема идея или обяснение пред друго, само защото ти харесва повече или само защото отговаря на идеи, които вече си възприел, по аналогичен на този начин (защото така ти се стрували).
    Колкото до сходството между near death experiences , когато човек умира, в мозъка е пълна каша от всевъзможни хормони, невротрансмитери и прочие. Когато умира в мозъка се отделя диметилтриптамин, който е най-силния психаделик познат досега. Но става и по интересно - хора който са пушили ДМТ, разказват че са видяли същества в други измерения и ги описват по много подобен начин. Значи по същата логика трябва да приемем че и тези същества ги има наистина. Но какво общо има това с душата? И в двата случая няма как да си сигурен в каквото и да е.
    това не е доказано като 100% вярно

това си е само теория за това какво се случва всъщност

а дали видяното се дължи на n фактори е друг въпрос

това не е доказано като 100% вярно

това си е само теория за това какво се случва всъщност

а дали видяното се дължи на n фактори е друг въпрос
    Тогава защо го използваш като аргумент?

Град
    системата дегоба
    Тогава защо го използваш като аргумент?
    говорех за твоите писания

Мега фен
    Къде е готината магьосница ве?

Град
    системата дегоба

сори науката както трябва да има доказателства за да докаже нещо

така трябва да има и за да го отхвърли

Мега фен
    Докторе ти как разбираш, че не си хипнотизиран?

сори науката както трябва да има доказателства за да докаже нещо

така трябва да има и за да го отхвърли
    Баси меката глава, чуек. Къде ги мъдриш такива бисери? Пълна безсмислица е да доказваш нещо, което не е доказан факт, че не е факт лол. То по презумпция не е. Все едно в съда защитата да трябва да доказва, че подсъдимия е невинен без да му е доказана вината преди това.
    Направо ти бия игнора. Малоумник.

Град
    системата дегоба
    Баси меката глава, чуек. Къде ги мъдриш такива бисери? Пълна безсмислица е да доказваш нещо, което не е доказан факт, че не е факт лол. То по презумпция не е. Все едно в съда защитата да трябва да доказва, че подсъдимия е невинен без да му е доказана вината преди това.
    Направо ти бия игнора. Малоумник.
    в съда виновния може невинен да излезе

и как можеш да кажеш че нещо не е истина като не знаеш самата истина?

ако учените знаеха истината за всяко нещо нямаше да правят опити

дай ми 100% научно доказателство че греша

да не говорим че някои мои аргументи въпреки че ти повторих специално за теб ги подминаваш

пп

продължаваш да бъдеш простак това е грешка на твоите родители
    Последно редактирано от haritov : 06-23-2015 на 16:03

tozi forum e olicetvoreniq na bulgarskata mladej

ili po-skoro na bulgarskiq parlament

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си