.
Отговор в тема
Страница 56 от 204 ПървиПърви ... 64652535455565758596066106156 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 376 до 1 400 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    ^ някога да си чул мутра да казва аз ви обичам, аз съм любов, мутрата казва само аз съм милостив, щото се изживява над другите, не може да се принизи да ги обича.
    Последно редактирано от defender : 07-03-2015 на 22:00

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^ някога да си чул мутра да казва аз ви обичам, аз съм любов, мутрата казва само аз съм милостив, щото се изживява над другите, не може да се принизи да ги обича.
    А според мен, ти ще си най-дълго горящото дърво в Ада.

Мега фен
    Метх, ти дори не си сигурен, дали си разбрал правилно Корана от арабски.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    дърво
    Дърветата са дълбоко обидени.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Аллах ни обича повече, отколкото самите ние можем да обичаме себе си.
    Вземете си научете Корана, Аллах никъде не е казвал, че ви обича, дори не е казал какво е любов.
    Стига си напасвайте.

Метх, ти дори не си сигурен, дали си разбрал правилно Корана от арабски.
    Радвам се, че поне има един, който знае арабски и ми го разказва така, както е.

Вземете си научете Корана, Аллах никъде не е казвал, че ви обича, дори не е казал какво е любов.
    Стига си напасвайте.
    Напротив, казва се кого обича и кого не.

Мега фен
    в Библията ненапразно се говори за търсене, а не просто за приемане, защото дух, без значение какъв, винаги можеш лесно да приемеш, но да имаш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог докато си в условията под греха е напълно надеждно единствено като Го търсиш/призоваваш бидейки/оставайки Му верен (докрай) без да следваш досега съществуващите човешки духовни/религиозни предания/традиции, иначе рискуваш да приемеш друг бог/дух, тъй като досега на света е имало и много други(фалшиви/лъжливи), затова и първата Заповед, Която истинският Господ Бог (е) дал, е: "Да нямаш други богове освен Мене."(Изход 20:3), и затова и Исус каза:

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12,

а и поради същата причина бе написано:

""Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога." Римляни 3: 10-19
    Последно редактирано от npp : 07-05-2015 на 09:12

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    в Библията ненапразно се говори за търсене, а не просто за приемане, защото дух, без значение какъв, винаги можеш лесно да приемеш, но да имаш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог докато си в условията под греха е напълно надеждно единствено като Го търсиш/призоваваш бидейки/оставайки Му верен (докрай) без да следваш досега съществуващите човешки духовни/религиозни предания/традиции, иначе рискуваш да приемеш друг бог/дух, тъй като досега на света е имало и много други(фалшиви/лъжливи), затова и първата Заповед, Която истинският Господ Бог (е) дал, е: "Да нямаш други богове освен Мене."(Изход 20:3), и затова и Исус каза:

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12,

а и поради същата причина бе написано:

""Няма праведен ни един; Няма никой разумен, Няма кой да търси Бога. Всички се отклониха, заедно се развратиха; Няма кой да прави добро, няма ни един". "Гроб отворен е гърлото им; С езиците си ласкаят". "Аспидова отрова има под устните им". "Техните уста са пълни с клевета и горест". "Нозете им бързат да проливат кръв; Опустошение и разорение има в пътищата им; И те не знаят пътя на мира", "Пред очите им няма страх от Бога". А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога." Римляни 3: 10-19
    А ти търсиш ли Го ?

Мега фен
    Радвам се, че поне има един, който знае арабски и ми го разказва така, както е.
    Можеш да ми имаш доверие, точно толкова, колкото и на всеки друг, който ти казва, че може да ти обясни Корана от арабски.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    в Библията ненапразно се говори за търсене, а не просто за приемане, защото дух, без значение какъв, винаги можеш лесно да приемеш, но да имаш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог докато си в условията под греха е напълно надеждно единствено като Го търсиш/призоваваш
    Човек, аз не мога да разбера как небесен херувим като тебе, който първо е бил роден като херувим, после Бог е решил да се роди на земята за да търси Бог докато е в условията под греха. Обясни, моля.

демек ти си херувим под условия на грях, търсещ Бог на земята, докато преди си бил на небето където си има по-близка връзка с Бог.

Можеш да ми имаш доверие, точно толкова, колкото и на всеки друг, който ти казва, че може да ти обясни Корана от арабски.
    От човек на човек има разлика.

Мега фен
    И каква е тая разлика.
    Твоя ходжа, може да ти разкрие корана от арабски на български по-добре от професионален преводач ли.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    и преди дефендито да ми е скочил
    Реших да не скачам, щото така нарушавам свободата, която Бог тук ви е дал да бъдете себе си, иначе всичко, което кажа ще бъда обвиняван в догматизъм.

Едни намират в Бог свободата, други виждат догматизъм. Ами то и индивид от племето Самбуру ако види люмбирджини, ще мисли, че е само купчина ламарини, даже може и да го ползва като кенеф.

Не ползвайте словото за кенеф.

Тва е все една да изтриеш с гумичка картина на Пикасо и да нарисуващ върху платното жираф с химикалката си по време на час, докато се чудиш на къде да зяпаш.
    Последно редактирано от defender : 07-05-2015 на 14:47

Мега фен
    Метх, разбрахме, че ще се пържа в ада като "дърво", дето даже било обида за дърветата, защото те се обиждали (dreamwalker), но да те питам, какво мисли Аллах за съдбата на dimitar., и ауриса?

Мега фен
    Винаги съм се чудил какво става с едно "лайно" когато само не си поставя граници (демек догматизъм) - това свободно "лайно" ли е или "диария", същото е и с мозъка, само че при първия случай се лекува, а при мозъка е висша ценност.

май е относително.

И каква е тая разлика.
    Твоя ходжа, може да ти разкрие корана от арабски на български по-добре от професионален преводач ли.
    Кой е този професионален преводач ?

Мега фен
    Ами човек дето разбира български и арабски и цял живот професионално се е занимавал с това, сега ме питай какво означава "човек", тук вече ще ме биеш.

Метх, разбрахме, че ще се пържа в ада като "дърво", дето даже било обида за дърветата, защото те се обиждали (dreamwalker), но да те питам, какво мисли Аллах за съдбата на dimitar., и ауриса?
    Може би и те ще горят, но ми се струва, че ти ще гориш по-дълго.
    Глупостите на страна...всеки е свободен да вярва в каквото си иска, а на мен остава да съм толерантен и да уважавам техния начин на мислене (ако е мирен и не обиждащ разбира се).

Ами човек дето разбира български и арабски и цял живот професионално се е занимавал с това, сега ме питай какво означава "човек", тук вече ще ме биеш.
    Познаваш ли го ?

Мега фен
    Познаваш ли го ?
    метх, отговори ми на въпроса за ония двамата пръшляци, малко по-нагоре, че тръпна.

ПП: а, ти си отговорил не го видях
    Последно редактирано от defender : 07-05-2015 на 16:12

Мега фен
    Познаваш ли го ?
    Не го познавам, а ти познаваш ли Мохамед?

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    https://bozhanov.wordpress.com/

Напомня ли ви на някого?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    А ти търсиш ли Го ?
    да, търсенето никога не спира за верните Негови последователи/истинските Светии, Те винаги Го търсят, защото търсенето е единственият начин за прогрес в това отношение по пътя на/към вечността...

Мега фен
    Човек, аз не мога да разбера как небесен херувим като тебе, който първо е бил роден като херувим, после Бог е решил да се роди на земята за да търси Бог докато е в условията под греха. Обясни, моля.

демек ти си херувим под условия на грях, търсещ Бог на земята, докато преди си бил на небето където си има по-близка връзка с Бог.
    то е като процес на извличане, колкото повече помпаш с водната помпа, толкова повече вода извличаш, или колкото повече изстискваш плодовете, толкова повече сок получаваш, или колкото повече пресоваш маслините, толкова повече масло пускат, подобно е и във вярата, колкото повече търсиш/призоваваш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, толкова повече Той идва за теб/в твоя живот, а колкото повече Го молиш за добрите неща, толкова повече Той ги осъществява, и т.н.

"Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове, нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко; направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им; за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас;" Деяния 17: 24-27,

"А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят." Евреи 11: 6

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си