да речем, че не знам кои са били праведни, имена, и пр., но затова вярвам в Онзи, Който наистина е истинският Бог, дори и никога да не съм Го виждал, чувал и въобще осезавал, Той, Онзи, Който наистина Е, познава Себе Си и знае Кой Е, и познава всеки човек повече отколкото човекът сам познава себе си, също така вярвам, че е имало и има човешки същества, които са вършили/вършат правда, и Той знае точно кои са те...
Тоест, ти вярваш в Бог по един свой собствен начин. Уважавам начина ти на мислене, но щом ''упражняваш'' (както ти се изразяваш) вяра в Истинския Господ Бог, тогава или спри да изваждаш цитати от Библията за да допълниш аргументите си, или почни да четеш и други(те) книги...като Корана, Тората - Стария Завет...неща от Източните религии...(защото и в тях има философия и мисъл), защото не би било удачно, за човек като теб да ползва само една свещена книга. - Това беше само едно предложение.
^ Да не би да не са покръствали насила ?
Тези, които правят атентати и убиват хора са фанатици. Такива има много и религията, която изповядват е без значение.
Никой не може да накара жената да се забулва. Това е личен избор. Не е задължително жените да покриват цялото си лице. Не сме в КСА или Афганистан.
Последно редактирано от Liora : 08-12-2015 на 09:32
"Това е правата религия... бори се с неверниците до последно... и знай, че Бог е с боящия се от Бога" (9:36).
"Воювайте с тях и Аллах ще ги накаже чрез вашите ръце, ще ги опозори и ще ви помогне срещу тях и ще изцери сърцата на вярващия народ" (9:14).
В Новия Завет изобщо няма такъв стил на писане и призоваване да се воюва с някой човек както в Корана. Просто спрете да се опитвате да ни казвате колко бяло било черното, защото вие май точно това правите с Метх.
Последно редактирано от defender : 08-12-2015 на 11:02
ето виждате ли как пак се говори за права вяра/религия, но без да се представят съвсем праведни неща, както е с православието, така и е с правоверието - обикновено всяка човешка религия е представяна от своите последователи като (най-)права/праведна, но без да се вижда/намира съвършена правда у нея каквато например може да се види/намери при Исус Христос и Неговите истински ученици представени в Библията, докато човешката религия е пълна със странни понятия, непонятни или не съвсем понятни за нормалните хора, например, кришна, брахма, вишну, шива, самсара, гуни, и т.н. са имена на индуски богове и неща, които обикновено са проповядвани като най-фундаментални части на Бог и творението, обаче същите не отговарят на съвършената правда, поради което и изглеждат странни за нормалните човеци, примерно, да убиеш детето си в жертва на такъв бог бе считано за благочестиво от страна на такива поклонници, но всеки нормален човек би видял/намерил голямо противоречие в такова деяние, дори голяма извергщина...
Тука някой всеки ден трябва да ни повтаря какъв херувимски свидетел е, как се молил и как спасявал човеци, че да не вземе някой от нас да забрави колко велик истински светия бил, това ще е голяма трагедия за свидетелската му мисия.
ПП: А има-няма на 3-4 седмици пък поне веднъж споменава тактично и уж случайно как му се явил Онзи, да не вземе някой да забрави, че да го помисли за обикновен селянин философ от кварталната кръчма.
Последно редактирано от defender : 08-13-2015 на 12:20
все едно говориш на марсиански, а не на нормален език, всичките ти шикалкавения са пълен въздух под налягане, колкото и да се стремиш да ме оклеветиш, осъждаш преди всичко себе си, за мен няма значение дали ще бъда обикновен човек в очите на хората, херувим или друго, важното е да се работи за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, иначе дори и ако съм със сто най-респектиращи пагона, а това не докара истинско спасение за човеците, каква полза ще има от тях?!, но ето че ти отново дръзваш да ме занимаваш с дребнавите ти препирни/интриги, при положение, че ако аз съм споменал само няколко пъти нещо за себе си, ето как ти го раздуваш, не аз, и се опитваш да ме изкараш, че аз го раздувам, така че ти си, който се опитва да ми изгради лош имидж в очите на други хора, докато аз продължавам да търся истинско спасение в истинския Господ Бог за нуждаещите се, ти още си играеш на дон кихот, после оплаквай се на Бог, че си наказан, обаче справедливият съдия няма да приеме лъжливите ти оправдания за верни/за истина...
Човека държи да е специален и туй то, а едно явяване на онзи си е направо като катапулт за виртуално суперменстване и херувимски изживяния.
А следващата фаза е като на другите вярващи (защото той гледа на тях като заплаха за форумното му свидетелско-избранничество) за почти всяка тяхна приказка, почва да им натяква що не били специални като него, като уж го прави неволно, под формата, че не са били казали молитва - т.е. нещо като вижте ме мене как спасявам човеците на техния фон(666).
Демек тва е като на път за нивата селянина с трактор изпревари селяните с магаре и им бибитка да впечатли. И после като оре надува чалгата яко да плаши магаретата на другите. На мира не ги оставя, да го ева и трактора.
Последно редактирано от defender : 08-13-2015 на 12:50
ако успееш да докажеш пред Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, че се хваля със себе си как (едва ли не) съм някакъв спасител..., обаче много добре знаеш, че не се представям за спасител, иначе може и да съм споменал, че съм свидетел на Отца и Исус, но не съм тръгнал да ти вадя душата, нито да вадя душата на когото/който и да е от човешките и другите одушевени същества, въобще не се опитвам да смущавам (спокойствието/мира на) душите, иначе в противен случай щях сам да се прецакам по възможно най-тъпия начин ако след като свидетелствувам за истинския Господ Бог и Неговите Св. заповеди ги нарушавах в същото време, никой от Св. Божии Ангели не би постъпил така, нито пък когото и да е от истинските Светии, затова и са истински Божии Ангели и Светии, иначе в противен случай щяха да са световни грешници като/заедно с другите, които са, но ти трябва да си по-тъп и от (така да се каже) хималайски дъб ако (продължаваш да) си мислиш, че някой от верните последователи на истинския Господ Бог би съгрешил/ще съгреши нарочно...
Последно редактирано от npp : 08-13-2015 на 17:53
Недей така, че той е близък на Онзи, който наистина е Истинския Бог. Може да си имаш проблеми.
Той дали наистина вярва в това, което пише?
Метх, как си обясняваш това настъпление на исляма в Европа и това масово преселение на бежанци?
Кадафи е казал - ''Ислямът няма да завземе света с оръжие в ръка (или беше нещо от сорта - Не ни трябва никакво оръжие за да завземем Европа - не мога да си спомня и затова перифразирам)''
Мисля, че много скоро Европа ще стане Ислямски континент, ако не решат да ги изгонят.
духовният ви идиотизъм е пълен, въобще не смятам да си губя времето с хора, които твърдо са се отрекли от Онзи, Който наистина е истинският Бог
"отбягвай глупавите разисквания, родословия, препирни и карания върху закона, защото те са безполезни и суетни. След като съветваш един два пъти човек, който е раздорник, остави го, като знаеш, че такъв се е извратил и съгрешава, та от само себе си е осъден." Тит 3: 9-11
ще го завземат ако си оправят вярата, иначе Бог ще им прати напаст и разорение, така както положението беше критично в досегашните ислямски държави от третия свят - с Бог шега не бива, или разпространяваната вяра е достатъчно правилна, или Бог ще се разгневи на онези, които разпространяват неправедна, дотолкова щото ето как сирийци са настанали срещу сирийци, иракчани срещу иракчани, и афганистанци срещу афганистанци, при все че всички те са мюсюлмани, просто гледай тези клипове и ще видиш до какви кошмарни ужаси и трагедии води такава вяра:
https://www.youtube.com/results?sear...syria+war+kill
Последно редактирано от npp : 08-14-2015 на 13:49
а знаеш ли, че хитлер и немалко негови нацистки сподвижници са били окултисти, членове на окултна секта?, ето малко да се образоваш: https://en.wikipedia.org/wiki/Thule_Society
и видя ли колко от бойците в клиповете повтарят "аллаху акбар", когато са успявали да поразят/убият някой от противниковата армия?
Последно редактирано от npp : 08-14-2015 на 16:25
Кефиш ли се?