Meth, как е създадена жената според Корана, по- точно според исляма?
Последно редактирано от inewton : 07-09-2015 на 07:21
Не съм срещал да пише такова нещо в Корана, но в Исляма има неща, които се наричат ''сюннет'' и това са нещата, които Мохаммед ги е правел. Имено правилото за жените е сюннет и не е твърдо установено.
Няма какво да кажа, всъщност и аз не бих имал 4 жени...а и тази традиция вече е останала само в средния изток....и мисля че не е правилно да се прави така....това е просто традиция.
От къде го чу това ?Първоначално написано от LoveInfect;11324351;
Последно редактирано от Meth : 07-09-2015 на 17:53
Стига бе! Бил предпочитан? Сигурно защото са нямали презервативи. А я кажи защо от медицинска гледна точка е нежелан??
И не, не изучавам религиите, просто искам да повярвам в Бог, и затова се опитвам да покрия дупките, да си създам мои правила. Примерно не вярвам мн на евангелеата, вярвам в всички пророци.
И защо вярваш на пророците, а не на Евангелията? Защото всички пророци с изключение на Исаак са имали по повече от една жена, защото една от жените на Авраам му е била полусестра, а почти всички пророци са се женили за свои роднини или защото дъщери раждат от бащите си. Това е принизяване на жената, Бог не е създал жената с тази цел.
В Евангелията има много повече морал и истински ценности, отколкото в Стария завет.
Няма значение, не обичам да говоря мн за вярванията си, понякога защото сама си ги оспорвам, но се опитвам да видя до колко мога да си отговоря на въпросите, и така.
> ''Искам да вярвам в глупости и си избирам най-вървежните от булшит пакета, а за останалите си оставам доброволно невежа."
Представям си че това звучи еднакво глупаво и лицемерно както за теист, така и за атеист. Най-вече предвид факта че единствения разум във всяка религия се открива не толкова в отделни истинни твърдения, колкото в разумната съгласуваност между неистинни твърдения - т.е. кохерентността между отделните глупости създава впечатление за истинност, а не това дали тези твърдения изхождат от валидни предпоставки. Но пък точно затова религията и бог са добър продукт за душевна консумация, задоволяващ индивиди с много различни потребности. На всеки е дадена относителната свобода сам да си избира бог, според това кое му допада, или в кое му се иска да вярва. Само че глупостите вървят заедно и се вярват съгласувано - иначе привидната им достоверност веднага избледнява. Но пък за хора, които използват религията с такава очевидна себецентричност, дори и избледняла привидна достоверност е напълно достатъчна. Тъкмо от такъв тип достоверност се поддържа и самоилюзията на Егото, на което себецентричността е пръв помощник, дори необходимо условие. Защото истината няма нужда от борба, от игри на отрицания и взаимни погалвания, от ролеви постановки за бог като образ на всичко към което човек се стреми (тоест което човек изживява като вътрешно необходимо и привижда постигането му в нешо външно). Само лъжата има нужда от борба. Ето всичките 65 предишни страници са тъкмо това - борбата за вашите лъжи, за това кои отделни глупости трябва и не трябва да са съгласувани с най-основните простотии (онези върху които е постигнат общ консенсус.)
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-09-2015 на 21:26
Ми по-принцип не, но замислял ли си се че може да търся отговор на лични въпроси по тази тема? Но спокс, мога и за други неща да говоря, всъщност и преди говорих (върни се назад да видиш).
И вярвам повече на пророците, защото те са тези които диктуват словото на бог, а там светите, може да са мега добри и т.н но те нямат същия контакт с Бог.
Мисля всъщност че ти се дразниш от тази тема защото си девствен, а ти се иска да не си![]()
Кво й е на темата за секса![]()