Liora, няма нужда, вече разбрах.
Значи според Стария Завет има Ад и в него хората(душите им) биват наказвани, но всъщност биват прочистени. Това означава, че според твоята религия, всеки ще излезе от Ада един ден.
В Исляма е почти същото.
^ как е в исляма?
Прочети Сура Вакиа (Уакиа) - http://www.islamforbulgaria.com/kora...6.Al-Uakia.htm
И питай, ако нещо не ти е ясно.
Пречиства, пречиства...кат те топнат във врялата вода...ще видиш как ще се пречистиш(евентуално). Или като хубавичко те опекат (както когато сипеш малко бензин в комина и го запалиш, за да се отлепят саждите )
За мюсюлманите - не е вечен. Първите християни също ще влязат в Рая.
А и...мисля, че го постнах някъде тук тоя айет, който разправя, че и християните и евреите(юдеите) ще могат да влязат в Рая...но не съм сигурен при какви обстоятелства.
57 Ние ви сътворихме. Защо тогава не повярвате?
59 Вие ли го сътворявате, или Ние сме Твореца?
Кои са тези ние? Нали аллах е в единствено число?
Според мен той така се опитва да си припише божи заслуги.
мохамъд е имал поне 3-4 джина
ПП: той също с това "ние" показва, че има съдружие с аллах като сътворец, а аллах в същото време го е забранил това.
Последно редактирано от defender : 08-20-2015 на 12:26
Сура 7, аят 157
"онези, които следват Пратеника, неграмотния Пророк, когото откриват записан у тях в Тората и Евангелието. Той им повелява одобряваното и ги въздържа от порицаваното, и им разрешава благините, и им възбранява скверностите. И снема бремето и оковите, които са на тях. ”
Как неграмотния пророк ще може да проверява и контролира какво са написали писарите му, ае кажи ми?
значи на арабски съществува само местоимението "ние".
с това "ние" той никакво величие не демонстрира, освен на себе си.
все едно, някой на улицата да те спре и да ти каже "виж колко съм велик, ние с Бог те сътворихме"
тва не е нормално, човек.
мохамъд сигурно е излял гореща вода и е хванал джин
Последно редактирано от defender : 08-20-2015 на 12:32
Как така, нали аллах е същество в ед. число.
тва е някакъв ужас просто.
От сега нататък като предан мюсюлманин искам и ти да говориш за себе си на "ние", по образец на аллах, защо не го правиш? Като тръгнеш да го правиш и изведнъж ти се включва мозъка, но като го прави аллах ти се изключва, нали.
Последно редактирано от defender : 08-20-2015 на 15:23