Тва, как ще се обръщам към Него си е моя отговорност, нито съветвам някой друг да го прави или да му "свидетелствам" на главата като тебе.
Христос е Бог и човек в Библията го пише така, а твоите неща са си някакви твои, всеки може да си плямпа измислици, но нали говорим за Словото Божие.
Последно редактирано от defender : 07-23-2015 на 15:26
аз не ти досаждам, но ти дойде да ме нападаш, както правеше и много други пъти преди
това си е твоето мнение, ако ще и да е мнението на още милиони като теб, но аз се водя от истинското и достоверното Слово, а не от послешни свидетелства, които не отговарят напълно на автентичните
Последно редактирано от npp : 07-23-2015 на 15:34
ти нападна неоснователно каноните, мамончо.
npp, кой ти е виновен, че не се изразяваш правилно? Ти казваш инкарнация, в оригиналния Символ на вярата е написано:
"...et incarnatus est..."
Да нямаш предвид реинкарнация?
А каква е разликата между инкарнация в йога и в Християнството? Нали пак бог се въплъщава в човешки образ. Май и ти не си много наясно.
нпп, откъде знаеш толкова неща от кухнята на йогата и кришнаизма, дето дори някои от тях даже и в книгите не могат да се научат? Преди да не би с това да си се занимавал?
ПП: Всъщност ти май беше казал, че си се занимавал с медитация при която даже веднъж си се проснал безжизнен на земята, демек умрял си бил от високата температура
от хиляди градуси.
Последно редактирано от defender : 07-23-2015 на 20:16
какво повече да ти се обяснява, инкарнация е когато един, двама или повече от индуските богове се яви/явят по някакъв начин, било то под формата на неодушевено нещо/същество или одушевено(при все че така се твърди от тяхна страна, докато всъщност нито едно от одушевените същества не е тяхно), защото е имало случаи да се появи дори ведическа книга(писание) или "мурти"(неодушевено изображение на някакъв индуски бог), имало е и случаи изображението да започне да се движи, говори и/ли дори да се храни, докато истинският Господ Бог не се явява под формата на такива инкарнации, но Той или говори/действува в живота на някакъв човек/някакви хора чрез свои служители такива като Неговите Светии, Пророци, Ангели, и дори чрез Сина Си, или го прави сам - просто има разлика, например ако прочетеш Библията внимателно, ще видиш, че никъде в нея не се говори за "инкарнация" на Бог така както се говори за "инкарнация" във ведите и индуизма...
Последно редактирано от npp : 07-23-2015 на 22:22
разбирам желанието ти да ме дразниш, ама въобще не си интересен, а особено сега вече си станал крайно отегчителен с твоите опити да бъдеш оригинален, като си дошъл да си лафиш с някой, защо не отидеш в друг раздел на форума(примерно "кофата"), или не се обърнеш към друг, защо трябва да занимаваш мен с тъпотиите си?! - напълни темата на момчето с ди*рийн*те си д*ф*к*ции
Последно редактирано от npp : 07-23-2015 на 22:24
Ми няма как да ти задавам сериозни богословски въпроси с просветителска цел, еретик лъжесвидетелски.
Моите нападки не са лични и върху човешкото ти достойнство и качества, а към лъжесвидетелството ти, иначе като човек не знам какъв си, а и мисля, че не съм те нападал за нещо различно от еретическата ти кочина.
Ако все пак е имало такъв случай, извинявам се за него.
Не може да градиш авторитет и да търсиш своя прослава и пиар на гърба на лъжа и то върху Божието Слово, херувим ли си, къв си там или свидетел, истински светия, то им изгубих бройката на небесните ти титли и звания вече.
Последно редактирано от defender : 07-24-2015 на 11:53
Последно редактирано от defender : 07-24-2015 на 12:39