а не ти ли е хрумвало, че това може да означава, че Исус просто е бдял 40 денонощия така щото да не падне в някаква дори и съвсем малка неправда във вярата, и в един момент в него се (е) появило някакво желание("глад") да се наслади на живота според системата на духовното беззаконие и човешката(666) религия/духовност, понеже е писано как лукавият Му е казал да заповяда на някакви Божии духове("камъни") да станат част от сатанинското царство("хлябове"), след това Му е казал да се отрече от Божественото("да се хвърли от храма"), понеже като е Божий Син Бог би трябвало да не допусне Той да отпадне от правилната вяра, след това лукавият Го качил на върха на царството на човешката(666) религия/духовност и Му казал, че ако му се поклони, ще Го направи цар на своето(666) царство...
откъде знаеш, че е постил физически, след като не си присъствал там на срещата/разговора между Бог и Моисей, така че сега да знаеш и да можеш да си спомниш какво е било тогава?!, как въобще Моисей би издържал 40 денонощия без да приема вода и храна за храносмилателния тракт/тялото?!, ти би ли издържал 40 денонощия без никаква храна и никаква вода в буквалния смисъл на тези думи?!, постил ли си така поне веднъж за 40 денонощия?!, следващият уместен въпрос е каква разлика би имало между това Бог да храни някого вътрешно т.е. без онзи човек да приема храна през физическата си уста и това същият човек да се храни външно т.е. като приема храна физически - не е ли хранен и в двата случая?!, иначе ако не бъде хранен, т.е. ако нито Бог го храни вътрешно, нито той се храни външно, как въобще ще оживее?!, така че не е ли по-скоро истината, че Моисей просто не е приемал никаква духовна храна, която не е от истинския Бог в продължение на 40 денонощия, нито човешка мъдрост("хляб"), нито човешко прозрение("вода")?!
Последно редактирано от npp : 09-17-2015 на 03:02
Абе ти недей да съдиш по себе си как светия като Моисей щял да оцелее без храна, толкова време.
Сигурно Моисей се качил на планината за да получи заповедите с 5 раници телешки пържоли за 40 дни.
Ясно си е казано "не яде хляб, не пие вода", не е казано не яде "човешка мъдрост", нито пие "човешко прозрение".
Защо "хляб" да било "човешко мъдрост", а "вода" да било "човешко прозрение", а по тая логика 40 денонощия какво е, може да е "Али Баба и 40 разбойника". Ми що не.
а "планината" дето се качил може да означава не планина, а "духовни висини".
Ама за твое съжаление такава планина наистина съществува и той наистина се е качил на нея. Така че планина не е "духовни висини".
Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 09:31
Ако беше ти дала корана ? Хихи
Ама махни ти, ама представяш ли си да бях попаднал на нпп.
Последно редактирано от defender : 09-16-2015 на 22:47
нпп, жена ти какво мисли за херувимските ти свойства.
Иначе тя помага ли ти в свидетелстването.
Аз си представям как ти се разхождаш из къщи важно-важно и свидетелстваш, а тя потърча след тебе с големия тефтер и записва ли записва.
Последно редактирано от defender : 09-16-2015 на 21:22
А що не четеш само за сравнение и обогатяване на културата ти. Всеки поп е чел чуждите религии.
Ти какво четеш?
Аз не съм религиозен.
В какво вярва един нерелигиозен.
На сетивата ли?
Нещо като някаква "сетивна религия". В която бог са чувствените неща, т.е. всичко, което може да се почувства сетивно чрез плътта, а не духовно и чрез разума.
Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 10:56
Вярвам но не се вманиечавам към дадено определено учение
Какво ще рече не се вманиачавам. Ако това учение е начин на живот, така, че да кажеш не се вманиачавам, все едно да кажеш не искам да живея.
Начина на живот винаги е свързан с някаква философия на живот.
Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 11:16
Именно някак си не съм запален да живея като се кланя по 5 пъти на ден , или постя, или плуя по гейовете, или ходя на цътква постоянно, или да бъда много морален винаги. В същото време да отхвърлям всичко останало и да казвам че слънцето се върти около земята, че няма извънземни.. Ей така.
Ти го описа като някакво робство, на пръв поглед може и така изглежда за да може лицемерите да бягат от религията.
Нали знаеш, че най-студено е точно преди слънцето да изгрее, така тези лицемери решили да тръгнат уж към Бог, в началото виждат само студа и бягат, но ако са били искрени в намерението си и са се потрудили да постоят и са малко търпеливи слънцето ще изгрее и стопли.
Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 11:52
на амфети ли си?
или прекали със стероидите?
Същото може да се каже по таз логика за всяко едно нещо. ислям, наука, комунизма хах..
Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 12:25
Поста не е гладуване, нито е само в храната, нито е мъчен за вършене, нито се умира от него, явно не знаеш за какво говориш, ама за тебе важно е да си говориш нещо, което го казваш така, че да се губи между копи-пейст количеството в мненията ти, че да мяза, че все едно си казал уж нещо важно и смислено.
аматьорска работа.
Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 12:44
и какво толкова сте постигнали във вашата секта чрез вашия т.нар. пост, който се състои предимно в диети или гладуване?!, нито искате нито можете да изгоните бесовете от обладаните, нито да излекувате болните, нито да възкресите мъртви, нито свидетелствувате истинското Божие Слово, просто сте жив зян, ама сега пак ще се хвалиш с вас си
та кой сега е аматьор, смешно фарисейско човече
Последно редактирано от npp : 09-17-2015 на 12:50
Запознай се малко с житията на светиите.
аз не съм мерило за святост.
Но от това, което са говорили светиите, се вижда, че твоето свидетелство е ерес.
ти си просто едно наивно, прелъстено и излъгано човече, дето самичко се мисли за нещо повече от другите - херувим, свидетел и тем подобни.
Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 13:16