.
Отговор в тема
Страница 89 от 204 ПървиПърви ... 397985868788899091929399139189 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 201 до 2 225 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    а истинските Божии Ангели и Светии не са ли Христови служители?!
    Е, а ти да не би да си ангел или светия? Тва да не е концерт пожелание.
    Докажи ни, че си ангел.

значи според теб само апостолите могат да ползват "ние", а дяконите, епископите, или презвитерите не?!, или не могат ли дори някакви клошари от улицата да се нарекат "ние", какво би им попречило?!
    Човек, апостол Павел може да каже ние апостолите, но дякон не може да каже ние апостолите, защото той не е Апостол.
    Дякона може да каже ние християните, но не като Апостол и светия написал Библията, а го казва само в ролята си на служител със строго определени функции в неговата компетентност.

Дори той е дякон, не защото сам се мисли за дякон, като тебе, дето сам се мислиш за херувим, а защото е получил това признание в Църквата.
    Последно редактирано от defender : 08-03-2015 на 23:39

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Е, а ти да не би да си ангел или светия? Тва да не е концерт пожелание.
    Докажи ни, че си ангел.

Човек, апостол Павел може да каже ние апостолите, но дякон не може да каже ние апостолите, защото той не е Апостол.
    Дякона може да каже ние християните, но не като Апостол и светия написал Библията, а го казва само в ролята си на служител със строго определени функции в неговата компетентност.

Дори той е дякон, не защото сам се мисли за дякон, като тебе, дето сам се мислиш за херувим, а защото е получил това признание в Църквата.
    стига троли във форума за религия, като ти се лафи, има кофа за тролене, ти да не си Богът на боговете, че да ти давам обяснения за това какъв съм и какъв не съм, искаш подробни доказателства, обаче не уважаваш, а в същото време на света има може би дори милиони, които все още не са чули и едно изречение от Благовестието на(от) истинския Господ Бог, пък ти си продължаваш да губиш времето на Неговите свидетели с шикалки вместо да бъдеш съпричастен на Божието/Святото дело

нали обяснихме вече че библейската дума "апостол" идва от гръцки език и означава пратеник/пратен, и че всеки един от истинските духовни служители на истинския Господ Бог, независимо дали е апостол, дякон, епископ, или др., се явява пратен от Него:

""всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник? И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!" Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово. Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ; С народ несмислен ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха; Явен станах на тия, които не питаха за Мене; а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 13-21

ето как пак не си вникнал във вярата както трябва за да разбереш тези неща, защото виж как те се явяват скрити за теб и много други сектанти, понеже вярата трябва да е само в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и да се упражнява правилно, но ти нали не вярваш на никой и нищо освен само на твоите си отци/бащи по секта и убеждения - фройд и останалите

аз съм човек, и въобще не съм се юрнал да убеждавам когото и да е там, че съм (бил) херувим, но ти нали като си нямаш друга работа и искаш да се заяждаш с някой та налиташ на безобидните хора, защото си твърде страхлива мижитурка за да се осмелиш да се (из)ежиш на някой силен дето не би търпял нахаканост/наглост като твоята, и сякаш идваш от джунглата където си бил отгледан от диви маймуни и не знаеш друг начин да си избиваш комплексите освен като стъпкваш кротките хорица, за какво ти е да се доказва това или онова за човек, който не застрашава/не възпрепятства всеобщото спасение в истинския Господ Бог, но е на негова страна, когато в същото време милиарди човеци все още се нуждаят от спасение, и няма кой да ги облекчи от неволите им, а ти дори не си споменал нищо за това, но напълни целия форум със сектантския си бълвоч за много неоснователни претенции да си нещо след като си нищо...

местоимението "ние" е използвано поне около 140 пъти в посланията на Св. Апостоли в Новия Завет и то от различни гледни точки
    Последно редактирано от npp : 08-04-2015 на 09:02

Мега фен
    местоимението "ние" е използвано поне около 140 пъти в посланията на Св. Апостоли в Новия Завет и то от различни гледни точки
    Апостола от гледна точка на неговия дар и ранг на апостол може да казва ние, но ти не можеш да казваш ние и то по такъв начин, с който да си присвояваш апостолска дарба или компетентност и да я преписваш на приказките си дето ги говориш.

това "ние" не те прави като тях, дори можеш и така да злоупотребиш с името им, като говориш глупости, а казваш ние.

ПП: Кога някой апостол е казвал "ние" по отношение на Христос (като че ли е равен на Него), казвал е ние по отношение на другите апостоли, но не и на Христос.
    Последно редактирано от defender : 08-04-2015 на 10:27

Мега фен
    аз съм човек, и въобще не съм се юрнал да убеждавам когото и да е там, че съм (бил) херувим, но ти нали като си нямаш друга работа и искаш да се заяждаш с някой та налиташ на безобидните хора, защото си твърде страхлива мижитурка за да се осмелиш да се (из)ежиш на някой силен дето не би търпял нахаканост/наглост като твоята, и сякаш идваш от джунглата където си бил отгледан от диви маймуни и не знаеш друг начин да си избиваш комплексите освен като стъпкваш кротките хорица, за какво ти е да се доказва това или онова за човек, който не застрашава/не възпрепятства всеобщото спасение в истинския Господ Бог, но е на негова страна, когато в същото време милиарди човеци все още се нуждаят от спасение, и няма кой да ги облекчи от неволите им, а ти дори не си споменал нищо за това, но напълни целия форум със сектантския си бълвоч за много неоснователни претенции да си нещо след като си нищо...
    Ми аз не съм видял друг с такава наглост, че сам да се смята за ранг небесен херувим и да си присвоява правото, че говорил от името на апостоли и светии, като един вид така си присвоява техния авторитет и после да използва това за да ни лъжесвидетелства спящи богове.

Просто няма друг такъв.

Та даже и Бог ти говорел. Демек никакво право за възражение срещу лъжесвидетелствата ти.
    Последно редактирано от defender : 08-04-2015 на 11:34

Мега фен
    Апостола от гледна точка на неговия дар и ранг на апостол може да казва ние, но ти не можеш да казваш ние и то по такъв начин, с който да си присвояваш апостолска дарба или компетентност и да я преписваш на приказките си дето ги говориш.

това "ние" не те прави като тях, дори можеш и така да злоупотребиш с името им, като говориш глупости, а казваш ние.

ПП: Кога някой апостол е казвал "ние" по отношение на Христос (като че ли е равен на Него), казвал е ние по отношение на другите апостоли, но не и на Христос.
    спориш за неща, които не разбираш, а Писанието си има своите особености, които ти и други като теб не проумявате, например, как така Св. Павел не е включил Господа, Исус Христос, в местоимението "ние" когато го е употребявал/прилагал в своите свидетелства, след като цялото онова Слово, Което той е свидетелствувал/проповядвал е идвало от истинския Бог Отец и е минавало през Исус, и взимайки от Него чак тогава е стигало до Светите Апостоли?!

"А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява." Йоан 16: 13-15

разбираш ли сега в какво заблуждение си, след като си изобличаван за всяко твое твърдение?!, ако не вземеш сериозни мерки, има възможност да си останеш така и за напред, а дори и просто това ако спреш да противоречиш на истинския Господ Бог и Неговите истински Светии, свидетели и пр. може да ти реши проблема, но наистина трябва да спреш да хулиш Светинята

Ми аз не съм видял друг с такава наглост, че сам да се смята за ранг небесен херувим и да си присвоява правото, че говорил от името на апостоли и светии, като един вид така си присвоява техния авторитет и после да използва това за да ни лъжесвидетелства спящи богове.

Просто няма друг такъв.

Та даже и Бог ти говорел. Демек никакво право за възражение срещу лъжесвидетелствата ти.
    въобще не се считам за "небесен" херувим, но ето как ти пак говориш за това, а не аз, така че просто забрави (за) онези свои заблуждения, и няма да имаш проблеми, понеже и самият аз въобще не съм те карал/не те карам да ме считаш/представяш за "небесен" херувим, ангел, пророк или Апостол като Св. Павел, но ти през цялото време си се навиваше да ме съдиш, че едва ли не се считам за такъв, докато всъщност ти ме представяше за такъв, и то осъждайки ме за това все едно че/едва ли не самият аз се представям за такъв, а това, хем да лъжеш, че някой върши неправда, хем да го съдиш за това, се нарича коварство(двойно лукавство) в Библията

никой не може да си присвои авторитета на когото и да е от истинските Светии, така както профан в медицината не може да се наложи като най-добър лекар/хирург в очите на всички

казваш, че съм ви лъжесвидетелствал спящи богове, но едва ли ще можеш да намериш поне един мой пост от този форум, в който да съм препоръчал поклонение на друг бог/господ освен Онзи, Който наистина е Истинският, знаеш, че никога не съм ви свидетелствувал поклонение на друг бог/господ освен Истинският, а ако истинският Бог не е бил в състояние на съненост досега, тогава защо имаше толкова страдащи хора на света?!, не се ли усещаш, че като твърдиш, че Той винаги е бил напълно буден през цялото време досега, ти един вид Го изкарваш неправеден по този начин?!, защото ако винаги е бил напълно буден досега, тогава щеше да е виновен за това, че е допуснал да се случи/случва зло на толкова много човешки и други одушевени същества, защото хем (уж) е бил напълно буден, което значи че (уж) е можел да предотврати всяко зло, но хем (едва ли не) е допуснал/направил да има зло, което би означавало, че Го е сторил/направил предумишлено/нарочно, просто хич не разсъждаваш за тези неща, но си изключително лекомислен и повърхностен във вярата, затова и никой във форума не те уважаваше като вярващ

както виждаш не съм ти отнел правото да възразяваш, защото ако го бях направил, тогава ти едва ли щеше да можеш да пишеш отново тук, но можеше да изядеш перманентен бан например, но ето че отново идваш да упорстваш с едни и същите си умопомрачителни заблуди - сякаш умът ти е много помрачен от ереси, които си приел на сляпо доверие с лекомислие

какъвто и да съм, това няма значение на фона на милиардите човешки и други одушевени същества, за които все още не се намира истински утешител/истинска утеха траеща до края на вечността, а дори и да съм бил херувим на "небето", каква вина имам за това ако истинският Господ Бог ме е сътворил (като) такъв от Собствената Си Воля?!, защо трябва да бързаш да тъпчеш херувимите, какво толкова лошо ти правят?!
    Последно редактирано от npp : 08-04-2015 на 18:59

Мега фен
    Представи си, че ти си например вестоносец на някой цар. Царя ти казва да обявиш някаква негова вест и ти отиваш пред хората и казваш: "НИЕ с царя обявяваме еди какво си".
    Как ти се струва?

Не ти ли се струва, че "ние" издава, че ти сякаш имаш съучастие в измислянето на тая вест наравно с царя по власт и чест.
    Последно редактирано от defender : 08-04-2015 на 20:25

Мега фен
    както виждаш не съм ти отнел правото да възразяваш, защото ако го бях направил, тогава ти едва ли щеше да можеш да пишеш отново тук, но можеше да изядеш перманентен бан например
    Бре, че ти да не си модератор?

Чак до там ли го докараха от форумя.
    Последно редактирано от defender : 08-04-2015 на 21:04

Мега фен
    Представи си, че ти си например вестоносец на някой цар. Царя ти казва да обявиш някаква негова вест и ти отиваш пред хората и казваш: "НИЕ с царя обявяваме еди какво си".
    Как ти се струва?

Не ти ли се струва, че "ние" издава, че ти сякаш имаш съучастие в измислянето на тая вест наравно с царя по власт и чест.
    а представи си, че царят ми е казал да говоря един вид от негово име казвайки "ние", т.е. онова, което той би казал от неговата гледна точка, но аз и не съм имал претенции, че съм по-висок от другите, но преди всичко имах предвид най-вече моя брат по мисия когато използвах местоимението "ние"
    Последно редактирано от npp : 08-05-2015 на 09:57

Мега фен
    а представи си, че царят ми е казал да говоря един вид от негово име казвайки "ние",
    Къде го, къде пише, че си равен на царя в мисленето и установяването на закони, че да говориш с "ние".
    Напротив, казано е да го почиташ.

Мега фен
    Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. " Йоан 16: 13-15
    От Моето ще вземе и Мене ще прослави - къде тук пише нещо за "твоето" или за "ние".

Ми като говориш казвай тогава "Той казва", а не "ние".

Ти май ползваш "ние" единствен за да се почувстваш важен.
    Последно редактирано от defender : 08-05-2015 на 10:18

Мега фен
    Къде го, къде пише, че си равен на царя в мисленето и установяването на закони, че да говориш с "ние".
    Напротив, казано е да го почиташ.
    например, царят дава на своя вестоносец да съобщи/разгласи някаква вест на съседното царство започваща така "ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"..., и вестоносецът отива и казва: "съобщение от нашия цар: ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"...

Мега фен
    например, царят дава на своя вестоносец да съобщи/разгласи някаква вест на съседното царство започваща така "ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"..., и вестоносецът отива и казва: "съобщение от нашия цар: ние не искаме да воюваме срещу вас, не защото не можем, но защото предпочитаме да има мир"...
    Да ама например ако царството се казва Нппинчия, то там под ние се разбира "ние нппинчовците", а не "ние царете".
    Това "ние" те обединява не по чест и власт с царя, а само по произход.

И това "ние" си позволява да го казва царя, а не вестоносецът. Вестоносецът сам не може да си позволи да каже "ние", като с това "ние" засвидетелства своите измишльотини като царски.
    Последно редактирано от defender : 08-05-2015 на 10:26

Мега фен
    От Моето ще вземе и Мене ще прослави - къде тук пише нещо за "твоето" или за "ние".

Ми като говориш казвай тогава "Той казва", а не "ние".

Ти май ползваш "ние" единствен за да се почувстваш важен.
    както истинският Господ Бог дава да говоря, така говоря, Той е Царят, не аз, ако дава да казвам "ние", така и правя

Мега фен
    както истинският Господ Бог дава да говоря, така говоря, Той е Царят, не аз, ако дава да казвам "ние", така и правя
    ама много искаш да си важен и специален бе, небесни херувиме от небесната църква, лично удостоен да си свидетел на богът ти.

ти си бил цял помазаник бе,

бре-бре, възхищавам ти се, айде, червено ли имаш на бузките са.

Мега фен
    Да ама например ако царството се казва Нппинчия, то там под ние се разбира "ние нппинчовците", а не "ние царете".
    Това "ние" те обединява не по чест и власт с царя, а само по произход.

И това "ние" си позволява да го казва царя, а не вестоносецът. Вестоносецът сам не може да си позволи да каже "ние", като с това "ние" засвидетелства своите измишльотини като царски.
    ако примерно царят е написал със собствената си ръка такова съобщение до съседното царство посочвайки в него себе си и своите многобройни войски с лично местоимение от първо лице множествено число, и е казал на своя вестоносец да го прочете пред представителите на съседното царство, тогава кой си ти, че да казваш как Бог да постъпва и как/какво да говорят Неговите свидетели?!, не си ли ти супер наглият тип?!

Мега фен
    целия форум ще ти пренесе жертвена красива мома в твоя чест, православните ще ти сложат икона, а мюсюлманите ще ти направят курбан, помазанико.

Мега фен
    ама много искаш да си важен и специален бе, небесни херувиме от небесната църква, лично удостоен да си свидетел на богът ти.

ти си бил цял помазаник бе,

бре-бре, възхищавам ти се, айде, червено ли имаш на бузките са.
    това го казваш ти, не аз, и това са твои думи, не мои

не си никой за да кажеш как и какво да свидетелствуват истинските свидетели на истинския Господ Бог - това въобще не твоя работа

"никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 21

Мега фен
    "никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух." 2 Петрово 1: 21
    Ами тогава като говориш нещо казва "Бог ми каза", а не казвай "ние", защото сам по себе си, ти си човек, с човешка воля.
    Последно редактирано от defender : 08-05-2015 на 10:46

Мега фен
    целия форум ще ти пренесе жертвена красива мома в твоя чест, православните ще ти сложат икона, а мюсюлманите ще ти направят курбан, помазанико.
    ако продължаваш да насосваш така, ти сам ще паднеш в примката на образите, които създаваш

"Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Изход 20: 4-6,

"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." Откровение 13: 11-17

образите(кумирите) никога не са от истинския Бог, но винаги са от сатана
    Последно редактирано от npp : 08-05-2015 на 10:47

Мега фен
    Ами тогава като говориш нещо казва "Бог ми каза", а не казвай "ние", защото сам по себе си, ти си човек, с човешка воля.
    това го решава Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а не ти, нито аз

Мега фен
    това го решава истинският Господ Бог, а не ти, нито аз
    Ма Той никъде не казал да говориш с "ние" и отношението ти към Него да е като "ние", а не като Бог и човек.
    Никой апостол не си е позволявал да благовести Словото, като говори относно Бог с "ние".

Мега фен
    Ма Той никъде не казал да говориш с "ние" и отношението ти към Него да е като "ние", а не като Бог и човек.
    Никой апостол не си е позволявал да благовести Словото, като говори относно Бог с "ние".
    местоимението "ние" е употребено около 140 пъти в посланията на Св. Апостоли, които са поместени в Новия Завет на Библията, така че избий си го от главата

Мега фен
    ето какво казва ап Павел преди всяко свое послание:

1. Павел, раб на Иисуса Христа, призван апостол, отреден за Божието благовестие, ⇨
    --
    1. Павел, Силуан и Тимотей - до солунската църква в Бога Отца нашего и в Господа Иисуса Христа:
    2. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

къде казва "ние", относно Бог.

само ти единствен херувим, нямаш равен.

ето още:

1. Павел, окованик Иисус Христов, и брат Тимотей, - до възлюбения Филимона, наш сътрудник,
    2. и до Апфия, възлюбена сестра, и до Архипа, наш съратник, и до домашната ти църква:
    3. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

Кой си позволява да говори като тебе, "ниичо".
    Последно редактирано от defender : 08-05-2015 на 10:58

Мега фен
    ето какво казва ап Павел преди всяко свое послание:

1. Павел, раб на Иисуса Христа, призван апостол, отреден за Божието благовестие, ⇨
    --
    1. Павел, Силуан и Тимотей - до солунската църква в Бога Отца нашего и в Господа Иисуса Христа:
    2. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

къде казва "ние", относно Бог.

само ти единствен херувим, нямаш равен.

ето още:

1. Павел, окованик Иисус Христов, и брат Тимотей, - до възлюбения Филимона, наш сътрудник,
    2. и до Апфия, възлюбена сестра, и до Архипа, наш съратник, и до домашната ти църква:
    3. благодат вам и мир от Бога Отца нашего и от Господа Иисуса Христа.

Кой си позволява да говори като тебе, "ниичо".
    ето преброй ги ако искаш:

Яков 3:2
    Защото ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло.
    Яков 3:3
    Ето, ние туряме юздите в устата на конете, за да ни се покоряват, и обръщаме цялото им тяло.
    Яков 4:15
    Вместо това, вие трябва да казвате: Ако ще Господ, ние ще живеем и ще направим това или онова.
    2 Петрово 1:16
    Защото, когато ви обявихме силата и пришествието на нашия Господ Исус Христос, ние не следвахме хитро измислени басни, а бяхме очевидци на Неговото величие.
    2 Петрово 1:18
    Тоя глас чухме сами ние, че дойде от небето, когато бяхме с Него на светата планина.
    1 Йоаново 1:2
    (защото животът се яви, и ние видяхме, и свидетелствуваме, и ви възвестяваме вечния живот, който беше у Отца и се яви нам), -
    1 Йоаново 3:14
    ние знаем, че сме преминали от смърт в живот, защото любим братята. Който не люби, остава в смърт.
    1 Йоаново 3:16
    От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята,
    1 Йоаново 4:6
    ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.
    1 Йоаново 4:10
    В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни.
    1 Йоаново 4:11
    Възлюбени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да любим един другиго.
    1 Йоаново 4:14
    И ние видяхме и свидетелствуваме, че Отец прати Сина Си да бъде Спасител на Света.
    1 Йоаново 4:16
    И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него.
    1 Йоаново 4:17
    В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение в съдния ден, защото, както е Той, така сме и ние в тоя свят.
    1 Йоаново 4:19
    ние любим [Него], защото първо Той възлюби нас.
    1 Йоаново 5:19
    Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.
    1 Йоаново 5:20
    Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот.
    3 Йоаново 1:8
    ние, прочее, сме длъжни да посрещаме такива радостно, за да бъдем съработници с истината.
    3 Йоаново 1:12
    За Димитрия се свидетелствува добро от всички, и от самата истина; а още и ние свидетелствуваме; и ти знаеш, че нашето свидетелство е истинско.
    Римляни 3:8
    И защо да не вършим зло, за да дойде добро? (както някои клеветнически твърдят, че ние така говорим). На такива осъждането е справедливо.
    Римляни 3:9
    Тогава що следва? Имаме ли ние някакво предимство над езичниците? Никак; защото вече обвинихме юдеи и гърци, че те всички са под грях.
    Римляни 3:28
    И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.
    Римляни 5:2
    посредством Когото ние чрез вяра придобихме и достъп до тая благодат, в която стоим, и се радваме поради надеждата за Божията слава.
    Римляни 5:6
    Понеже, когато ние бяхме още немощни, на надлежното време Христос умря за нечестивите.
    Римляни 6:2
    Да не бъде! ние, които сме умрели към греха, как ще живеем вече в него?
    Римляни 6:3
    Или не знаете, че ние всички, които се кръстихме да участвуваме в Исуса Христа, кръстихме се да участвуваме в смъртта Му?
    Римляни 6:4
    Затова, чрез кръщението ние се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот.
    Римляни 7:6
    но сега, като умряхме към това, което ни държеше, освободихме се от закона; тъй щото ние служим по нов дух, а не по старата буква.
    Римляни 8:12
    И тъй, братя, ние имаме длъжност, обаче, не към плътта, та да живеем плътски.
    Римляни 8:23
    И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.
    Римляни 8:24
    Защото с тая надежда ние се спасихме; а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда?
    Римляни 12:5
    така и ние мнозината сме едно тяло в Христа, а сме части, всеки от нас, един на друг.
    Римляни 14:10
    И тъй, ти защо съдиш брата си? а пък ти защо презираш брата си? Понеже ние всички ще застанем пред Божието съдилище.
    Римляни 15:1
    Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си.
    1 Коринтяни 1:23
    а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;
    1 Коринтяни 2:6
    Обаче, ние поучаваме мъдрост между съвършените, ала не мъдрост от тоя век, нито от властниците на тоя век, които преминават;
    1 Коринтяни 2:12
    А ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари;
    1 Коринтяни 2:16
    Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов.
    1 Коринтяни 4:8
    Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;
    1 Коринтяни 4:10
    ние безумни заради Христа, а вие разумни в Христа, ние немощни, а вие силни, вие славни, а ние опозорени.
    1 Коринтяни 4:11
    ние до тоя час и гладуваме и жадуваме, и сме голи, бити сме и се скитаме,
    1 Коринтяни 6:3
    Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи;
    1 Коринтяни 8:1
    А относно идоложертвеното: Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса! Но знанието възгордява, а любовта назидава.
    1 Коринтяни 8:6
    но за нас има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него.
    1 Коринтяни 9:5
    Нямаме ли право и ние, както другите апостоли, и братята на Господа, и Кифа, да водим жена от сестрите?
    1 Коринтяни 9:11
    Ако ние сме посели у вас духовното, голямо нещо ли е, ако пожънем от вас телесното?
    1 Коринтяни 9:12
    Ако други участвуват в това право над вас, не участвуваме ли ние повече? Обаче, ние не използувахме това право, но търпим всичко, за да не причиним някакво препятствие на Христовото благовестие.
    1 Коринтяни 9:25
    И всеки, който се подвизава, се въздържа от всичко. Те вършат това за да получат тленен венец, а ние нетленен.
    1 Коринтяни 10:16
    Чашата, която биде благословена, и която ние благославяме, не е ли това да имаме общение в Христовата кръв? Хлябът, който пречупваме, не е ли да имаме общение в Христовото тяло?
    1 Коринтяни 10:17
    тъй като ние, ако и да сме мнозина, сме един хляб, едно тяло, понеже всички в единия хляб участвуваме.
    1 Коринтяни 10:22
    Или искаме да подбудим Господа на ревнивост? ние по-силни ли сме от Него?
    1 Коринтяни 11:16
    Но, ако някой мисли да се препира за това, - ние нямаме такъв обичай, нито Божиите църкви.
    1 Коринтяни 12:13
    Защото ние всички, било юдеи или гърци, било роби или свободни, се кръстихме в един Дух да съставляваме едно тяло, и всички от един Дух се напоихме.
    1 Коринтяни 15:15
    При това, ние се намираме и лъжесвидетели Божии; защото свидетелствувахме за Бога, че е възкресил Христа, Когото не е възкресил, ако е тъй, че мъртвите не се възкресяват;
    1 Коринтяни 15:19
    Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.
    1 Коринтяни 15:30
    Защо и ние се излагаме на бедствия всеки час?
    1 Коринтяни 15:52
    в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
    2 Коринтяни 1:4
    Който ни утешава във всяка наша скръб, за да можем и ние да утешаваме тия, които се намират в каквато и да била скръб, с утехата, с която и ние се утешаваме от Бога.
    2 Коринтяни 1:6
    Но, ако ни наскърбяват, това е за вашата утеха и спасение, или ако ни утешават, това е за вашата утеха [и спасение], която действува да устоявате в същите страдания, които понасяме и ние.
    2 Коринтяни 1:9
    даже ние сами счетохме, че бяхме приели смъртна присъда в себе си, - за да не уповаваме на себе си, но на Бога, Който възкресява мъртвите.
    2 Коринтяни 1:12
    Защото нашата похвала е тая, свидетелството на нашата съвест, че ние живяхме на света, а най-много между вас, със светост и искреност пред Бога, не с плътска мъдрост, а с Божия благодат.
    2 Коринтяни 2:11
    да не би сатана да използува случая против нас; защото ние знаем неговите замисли.
    2 Коринтяни 2:15
    Защото пред Бога ние сме Христово благоухание за тия, които се спасяват, и за ония, които погиват.
    2 Коринтяни 2:17
    ние сме, защото не сме като мнозина, които изопачават Божието слово, но говорим искрено в Христа, като от Бога, пред Бога.
    2 Коринтяни 3:18
    А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен.
    |
    |
    v

Мега фен
    2 Коринтяни 4:5
    (Защото ние не проповядваме себе си, но Христа Исуса като Господ, а себе си като ваши слуги заради Исуса).
    2 Коринтяни 4:7
    А ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.
    2 Коринтяни 4:11
    Защото ние живите винаги сме предавани на смърт за Исуса, за да се яви и живота на Исуса в нашата смъртна плът.
    2 Коринтяни 4:13
    А като имаме същия дух на вяра, според писаното: "Повярвах, за това и говорих", то и ние, понеже вярваме, затова и говорим;
    2 Коринтяни 4:16
    Затова ние не се обезсърчаваме; но ако и да тлее външният наш човек, пак вътрешният всеки ден се подновява.
    2 Коринтяни 5:4
    Защото ние, които сме в тая телесна скиния, като обременени, стенем; не че желаем да се съблечем, но да се облечем още повече, за да бъде смъртното погълнато от живота.
    2 Коринтяни 5:6
    И тъй, понеже винаги се одързостяваме, като знаем, че, докато сме у дома в тялото, ние сме отстранени от Господа,
    2 Коринтяни 5:16
    Затова, отсега нататък ние не познаваме никого по плът; ако и да сме познали Христа по плът, пак сега вече така Го не познаваме.
    2 Коринтяни 5:21
    Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога.
    2 Коринтяни 6:1
    И ние, като съдействуваме с Бога, тоже ви умоляваме да не приемате напразно Божията благодат.
    2 Коринтяни 6:3
    ние в нищо не даваме никаква причина за съблазън, да не би да се злослови нашето служение;
    2 Коринтяни 6:16
    и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде".
    2 Коринтяни 8:16
    А благодарение на Бога, Който туря в сърцето на Тита същото усърдие за вас, което имаме и ние;
    2 Коринтяни 9:4
    да не би, ако дойдат с мене македонци, та ви намерят неприготвени, да се посрамим ние, да не кажа вие, в тая наша увереност.
    2 Коринтяни 10:2
    моля ви се, когато съм при вас да се не принудя да употребя смелост с оная увереност, с която мисля да се одързостя против някои, които разчитат, че ние плътски се обхождаме.
    2 Коринтяни 10:7
    Вие гледате на външното. Ако някой е уверен в себе си, че е Христов, то нека размисли още веднъж в себе си, че, както той е Христов, така и ние сме Христови.
    2 Коринтяни 10:13
    А ние няма да се похвалим с това, което е вън от мярката ни, но според мярката на областта, която Бог ни е определил, като мярка, която да достигне дори до вас.
    2 Коринтяни 10:14
    Защото ние не се простираме чрезмерно, като че ли не сме достигнали до вас; защото ние първи достигнахме до вас с Христовото благовестие.
    2 Коринтяни 10:15
    И не се хвалим с това, което е вън от мярката ни, то ест, с чужди трудове, но имаме надежда, че с растенето на вярата ви, ние ще имаме по-голяма област за работа между вас, и то премного,
    2 Коринтяни 11:4
    Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.
    2 Коринтяни 11:6
    А пък, ако и да съм в говоренето прост, в знанието не съм; дори ние по всякакъв начин сме ви показали това във всичко.
    2 Коринтяни 11:12
    А каквото правя, това и ще правя, за да отсека причината на тия, които търсят причина против мене, та относно това, с което те се хвалят, да се намерят също такива, каквито сме и ние.
    2 Коринтяни 12:19
    Още ли мислите, че ние се защищаваме пред вас? Не; пред Бога говорим това в Христа, и то всичко, любезни мои, за ваше назидание.
    2 Коринтяни 13:4
    защото, при все че Той биде разпнат в немощ, но пак живее чрез Божията сила. И ние също сме немощни в Него, но ще сме живи с Него чрез Божията сила спрямо вас.
    2 Коринтяни 13:6
    А надявам се да познаете, че ние не сме порицани;
    2 Коринтяни 13:7
    и моля Бога да не сторите никакво зло, - не за да се покажем ние одобрени, но за да струвате вие това, което е честно, ако и да бъдем ние порицани.
    2 Коринтяни 13:9
    Понеже се радваме, когато ние сме немощни, а вие сте силни; и за това се молим - за вашето усъвършенствуване.
    Галатяни 1:8
    Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
    Галатяни 2:9
    и когато познаха дадената на мене благодат, то Яков, Кифа и Иоан, които се считаха за стълбове, дадоха десници на общение на мене и на Варнава, за да идем ние между езичниците, а те между обрязаните.
    Галатяни 2:15
    ние, които сме по природа юдеи, а не грешници от езичниците,
    Галатяни 2:16
    като знаем все пак, че човек не се оправдава чрез дела по закона, а само чрез вяра в Исуса Христа, - и ние повярвахме в Христа Исуса, за да се оправдаем чрез вяра в Христа, а не чрез дела по закона; защото чрез дела по закона няма да се оправдае никоя твар.
    Галатяни 2:17
    Но, когато искахме да се оправдаем чрез Христа, ако и ние сме се намерили грешни, то Христос на греха ли е служител? Да не бъде!
    Галатяни 3:23
    А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.
    Галатяни 4:3
    Така и ние, когато бяхме малолетни, бяхме поробени под първоначалните учения на света;
    Галатяни 4:28
    А ние, братя, както Исаак, сме чада на обещание.
    Галатяни 4:31
    За туй, братя, ние не сме чада на слугиня, а на свободната.
    Галатяни 5:5
    Защото ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме.
    Ефесяни 1:12
    тъй щото, да бъдем за похвала на Неговата слава ние, които отнапред се надеехме на Христа,
    Ефесяни 2:3
    между които и ние всички сме живели някога в нашите плътски страсти, като сме изпълнявали волята на плътта и на помислите, и по естество сме били чада на гнева, както и другите.
    Филипяни 3:3
    защото ние сме обрязаните, които с Божия Дух се кланяме, и се хвалим с Христа Исуса, и не уповаваме на плътта.
    Филипяни 3:15
    И тъй, ние, които сме зрели, нека мислим така; и ако мислите вие нещо другояче, Бог ще ви открие и него.
    Колосяни 1:9
    Затуй и ние, от деня, когато чухме за това, не преставаме да се молим за вас и да искаме от Бога да се изпълните с познанието на Неговата воля чрез пълна духовна мъдрост и проумяване,
    Колосяни 1:28
    Него ние възгласяваме, като съветваме всеки човек и поучаваме всеки човек с пълна мъдрост, за да представим всеки човек съвършен в Христа.
    1 Солунци 1:8
    Защото не само се прогласи Господното слово от вас в Македония и Ахаия, но се разчу навсякъде и вашата вяра в Бога, така щото няма нужда ние да казваме нещо за нея.
    1 Солунци 2:13
    И за туй и ние непрестанно благодарим на Бога загдето, като приехте чрез нас словото на Божието послание, приехте го, не като човешко слово, а като Божие слово, каквото е наистина, което и действува между вас, вярващите.
    1 Солунци 2:17
    А ние, братя, като осиротяхме от вас за малко време, (колкото за телесно присъствие, а не по сърце), постарахме се още повече, с голямо желание, дано видим лицето ви.
    1 Солунци 3:6
    А когато Тимотей дойде още сега при нас, та ни донесе добри вести за вярата и любовта ви, и че имате всякога добри спомени за нас и желаете да ни видите, както и ние вас,
    1 Солунци 3:8
    понеже ние сега живеем, ако вие стоите твърдо в Господа.
    1 Солунци 3:12
    И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас,
    1 Солунци 4:15
    Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
    1 Солунци 4:17
    после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
    1 Солунци 5:8
    а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение.
    2 Солунци 1:4
    така щото и сами ние се хвалим с вас между Божиите църкви за вашата твърдост и вяра във всичките ви гонения и в неволите, които понасяте:
    2 Солунци 2:13
    А ние сме длъжни винаги да благодарим на Бога за вас, възлюбени от Господа братя, загдето Бог отначало ви е избрал за спасение чрез освещение на Духа и вярването в истината;
    2 Солунци 3:7
    Понеже сами вие знаете, как трябва да ни подражавате, защото ние не се обходихме безчинно между вас;
    1 Тимотей 1:8
    А ние знаем, че законът е добър, ако го употребява някой законно,
    Тит 3:3
    Защото и ние някога бяхме несмислени, непокорни, измамвани и поробени на разни страсти и удоволствия, и като живеехме в злоба и завист, бяхме омразни, и се мразехме един друг.
    Тит 3:5
    Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух,
    Евреи 2:1
    Затова ние сме длъжни да внимаваме провече на туй, което сме чули, да не би да го изгубим някога.
    Евреи 2:3
    то как ще избегнем ние, ако пренебрегнем едно толкова велико спасение, което, от начало прогласено от Господа, се потвърди между нас от тия, които бяха го чули;
    |
    |
    v

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си