не свидетелствувам от себе си за да е частно на мен
а човекът, който упражнява вярата систематично и задълбочено за какво е, той не трябва ли да промисля за онова, което е добро за всички и не е лошо за нито един, примерно като ходатайства пред истинския Бог за спасение на нуждаещите се отправяйки добри/праведни молитви, или като говори Божията истина такава каквато тя наистина е?!
Последно редактирано от npp : 08-09-2015 на 09:44
Метх, вярно ли е, че Мохамед умира внезапно и неочаквано, без по никакъв начин подготвили последователите му при смъртта му.
Библията се състои от 66 книги, написани от 40 различни автори от всички слоеве на обществото и от различни времеви периоди, като всички са писали в един Дух и приемственост - без значение на социалната им класа или време, в което са живели.
Защото Бог е Бог на всички.
Коранът е написана от един единствен човек в рамките на неговия си живот.
Последно редактирано от defender : 08-09-2015 на 15:44
това "намаз" звучи като да си намажеш ръчичките и личицето с кремче и после да си легнеш да дремнеш, а после като станеш да си смажеш коремчето с някакво лакомство, и после пак да отидеш до онова място където ще клечиш, и т.н. всеки ден - ден за ден, а в същото време много гладуващи дечица по света простират измършавелите си ръчички към хората, които ги подминават, в очакване да получат поне малко храна, какво да ти кажа, не напразно вече неведнъж казахме, че за съжаление съвременните религии се заключават в една такава суетна традиция, и не само лекарите и хирурзите, но дори и продавачите в магазините за плодове, зеленчуци, хляб, и пр. изпреварват такива вярващи в Божието царство, и то просто като практикуват своите професии, защото се явяват по-полезни на света от тях, а ти пак продължаваш да се хвалиш с една такава суетна религиозна традиция, все едно е най-доброто в Божиите очи, което човек би могъл да направи
Коранът не е написан от Мохаммед. Дори по негово време е нямало такова нещо наречено ''Коран''.
Библията все още се пише и все още е в процес на променяне. Протестантска Библия...Католическа Бибиля..Правослявна Библия...кое е истинското писание ?
А и вече извадих цитат, който доказва идването на Мохаммед след Исус, какво още ни ви е ясно ?
На Байряма е задължително да дадеш една част от това което имаш на бедните.
А ако не искаш да постиш, трябва да нахраниш определен брой хора опредеено време.
''Не, напротив, не давате дори и на бедните! И не подканвате други да дават...и много обичате материалното (принадлежностите си)'' Сура Феджр
Последно редактирано от Meth : 08-09-2015 на 16:36
Ти искаш да го разпънат на кръст ли ?![]()
Гаврил и Архангел Михаил идват при него и Архангел Михаил му казва, че Аллах му е заповядал да изпълнява това каквото каже той (Мохаммед) и го пита, дали иска да му вземе душата или да му я остави. Мохаммед разбира , че му е дошло времето и му казва да му вземе душата.
за какво му е на истинския Бог да Му клечиш?!, каква полза би имало това за Него?!
"Извикай силно, не се щади; Издигни гласа си като тръба Та изяви на людете Ми беззаконието им, И на Якововия дом греховете им. При все това те Ме търсят всеки ден И желаят да учат пътищата Ми; Като народ, който е извършил правда; И не е оставил постановлението на своя Бог, Те искат от Мене праведни постановления, И желаят да се приближат при Бога. Защо постихме, казват, а Ти не виждаш? Защо смирихме душата си, а Ти не внимаваш? Ето, в деня на постите си вие се предавате на своите си удоволствия, И изисквате да ви се вършат всичките ви работи. Ето, вие постите за да се препирате и карате, И за да биете нечестиво с пестници; Днес не постите така Щото да се чуе горе гласът ви. Такъв ли е постът, който Аз съм избрал, - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика, И да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден на Господа? Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови, Да разслабваш връзките на ярема, Да пускаш на свобода угнетените, И да счупваш всеки хомот? Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни? Тогава твоята светлина ще изгрее като зората, И здравето ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, И славата Господна ще ти бъде задна стража. Тогава ще зовеш, и Господ ще отговаря! Ще извикаш, и Той ще рече: Ето Ме! Ако махнеш насред себе си хомота. Соченето с пръст и нечестивите думи, Ако даруваш на гладния желаното от душата ти, И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне; Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват. И родените от тебе ще съградят отдавна запустелите места; Ще възстановиш основите на много поколения; И ще те нарекат Поправител на развалините, Възобновител на места за население. Ако отдръпнеш ногата си в събота, За да не вършиш своята воля в светия Ми ден, И наречеш събота наслада, света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, И не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи, Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това." Исая 58: 1-14
и какво става като се свържеш?!, защото Исус и Неговите истински ученици са разчупвали проклятия, изгонвали са бесовете от всеки срещнат обладан, изцелявали са всеки срещнат болен, възстановявали са всеки срещнат недъгав/сакат, и са възкресявали мъртви, освен че и са проповядвали съвсем доброто Слово от Бога, при това не са чакали нуждаещите се от помощ/спасение сами да дойдат при тях, но са обхождали градовете, селата и въобще населените за да намерят и помогнат на колкото се може повече нуждаещи се, и са постигали всичко това без да клечат по цял ден в ръкотворен от човеци храм, но са се молили при всякакво положение
ААа...за предупреждаване става дума...Три дни преди да умре, той отива в джамията, качва се на минбера и се простява с всеки, само че без да знае със сигурност дали ще умре, а го прави затова, че е много болен и вероятно времето му е дошло.
П.П. Не разбирам, как това което е направил Исус потвърждава неговата Божественост ?