.
Отговор в тема
Страница 99 от 134 ПървиПърви ... 49899596979899100101102103109 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 451 до 2 475 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Точно казано:

"Всички тези строги, но справедливи мерки са в пълно съзвучие с Корана и с така наречените "хадиси" - свидетелствата какво е казал Пророкът. Така че саудитците са най-стриктните и най-правоверни мюсюлмани. Никакви отклонения от Корана.
    Ако трябва да сме точни, 206 абзаца в Корана възхваляват войната и насилието, в 25 абзаца се заповядва да се убиват неверниците, а на две места се препоръчва обезглавяването.
    В хадисите положението е около 100 пъти по-строго, но и 100 пъти по-справедливо.

Наивните и изнежени европейци продължават да вярват, че Мохамед е нещо като Исус Христос, на мравката път сторва и кесаревото кесарю дава. Няма такова нещо, Мохамед е бил военен началник и завоевател, доста глави лично е сепарирал от раменете. Той е оставил железни закони, защото му ги е продиктувал лично архангел Гавраил.
    Така че ако поискаш светска държава, значи си вероотстъпник. А на вероотстъпниците според Корана и хадисите веднага им се реже главата. Да, днес това е тежко престъпление в 23 мюсюлмански държави!

Нашите тук мюсюлмани са на светлинни години от тези средновековни крайности и затова сме длъжни да ги обичаме и да ги пазим. Те са чудесни граждани. Но от гледна точка на истинския, оригиналния Коран, те са ренегати и трябва да им се отрежат главите."
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5018562

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Точно казано:

"Всички тези строги, но справедливи мерки са в пълно съзвучие с Корана и с така наречените "хадиси" - свидетелствата какво е казал Пророкът. Така че саудитците са най-стриктните и най-правоверни мюсюлмани. Никакви отклонения от Корана.
    Ако трябва да сме точни, 206 абзаца в Корана възхваляват войната и насилието, в 25 абзаца се заповядва да се убиват неверниците, а на две места се препоръчва обезглавяването.
    В хадисите положението е около 100 пъти по-строго, но и 100 пъти по-справедливо.

Наивните и изнежени европейци продължават да вярват, че Мохамед е нещо като Исус Христос, на мравката път сторва и кесаревото кесарю дава. Няма такова нещо, Мохамед е бил военен началник и завоевател, доста глави лично е сепарирал от раменете. Той е оставил железни закони, защото му ги е продиктувал лично архангел Гавраил.
    Така че ако поискаш светска държава, значи си вероотстъпник. А на вероотстъпниците според Корана и хадисите веднага им се реже главата. Да, днес това е тежко престъпление в 23 мюсюлмански държави!

Нашите тук мюсюлмани са на светлинни години от тези средновековни крайности и затова сме длъжни да ги обичаме и да ги пазим. Те са чудесни граждани. Но от гледна точка на истинския, оригиналния Коран, те са ренегати и трябва да им се отрежат главите."
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5018562
    Прочетох цялата статия.
    Пълен боклук. Поне да имаше нещичко вярно.

Мега фен
    Цитат:
    "Да му мислят политиците от ДПС, които се кълнат в светска конституция и дори пеят песни за Райна княгиня. Дойде ли "Ислямска държава" у нас, първо на тях ще отреже главите.

Мега фен
    Съдейки от живота на Мохамед и това което е постигнал, то вашата религия да бъде наложена на простолюдието и мечта на всеки олигарх, сигурно затова искат да превърнат Европа в хибрид между дивия капитализъм на сащ и шериата на Саудитска Арабия.

примерно, яко бачкане, а който не изпълнява нормата аллах го обезглавява.
    Последно редактирано от defender : 10-02-2015 на 15:21

Съдейки от живота на Мохамед и това което е постигнал, то вашата религия да бъде наложена на простолюдието и мечта на всеки олигарх, сигурно затова искат да превърнат Европа в хибрид между дивия капитализъм на сащ и шериата на Саудитска Арабия.

примерно, яко бачкане, а който не изпълнява нормата аллах го обезглавява.
    Нали знаеш какво мисля за шериата на СА...
    А за смъртните присъди в Исляма не съм сигурен...Аллах казва ''Който е убил човек без причина, значи е убил цялото човечество''(перифразирам).. .така че човешкият живот е доста ценен...не може така оня да чукне с чука и да му резнат главата.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Аллах казва ''Който е убил човек без причина, значи е убил цялото човечество''(перифразирам).. .така че човешкият живот е доста ценен...не може така оня да чукне с чука и да му резнат главата.
    „Който спаси един човешки живот, спасява цялото човечество“
    Много ми е интересно как тогава Мохамед сам е убивал и как се вписва с това.

Искаш да кажеш, че 90% от ислямските държави са се объркали, а вие, само европейските мюсюлмани, сте в правия път?

Значи има голяма разлика между азиатски и европейски ислям.
    Последно редактирано от defender : 10-02-2015 на 15:46

Това е продължението на айета.

Много ми е интересно как тогава Мохамед сам е убивал и как се вписва с това.

Искаш да кажеш, че 90% от ислямските държави са се объркали, а вие, само европейските мюсюлмани, сте в правия път?

Значи има голяма разлика между азиатски и европейски ислям.
    Мохаммед си е защитавал народа и то не само с войни.

90%? Много ми се струва...
    Толкова им е културата. Това, че живееш в Ислямска държава не значи, че си добре запознат с Исляма...
    Има разлика между ''Ислям'' и ''Ислям опетнен с политика''.

Мега фен
    Има разлика между ''Ислям'' и ''Ислям опетнен с политика''.
    ми първия ислямски политик е бил великия пророк и от там е тръгнало.

Голям фен Аватара на Liora
    Каква трябва да бъде една мюсюлманка ?
    Как трябва да изглежда? Кои качества са най-ценени у нея ?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Трябва да е с хиджаб, това е най- важното.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Трябва да е с хиджаб, това е най- важното.
    Да де, знам. Ама какво точно е тоя хиджаб ?
    Това ли ? https://www.facebook.com/photo.php?f...0102892&type=3

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Да, това е.

Да де, знам. Ама какво точно е тоя хиджаб ?
    Това ли ? https://www.facebook.com/photo.php?f...0102892&type=3
    Точно това е далеч от хиджаб.
    Боже, мога да видя прашката й също така и...

Хиджабът не е нещо символично - да метнеш някоя дрешка върху себе си, но пък да прозира и всичките ти прелести да са наяве...
    Целта на хиджаба е да скриеш това каквото имаш, за да не съблазняваш. А вкъщи (ако няма непознати) можеш да си махнеш хиджаба. Задължително е само, когато излизаш на улицата (или когато някой непознат дойде в дома ти).

Мега фен
    Да е послушна.

Дисциплинирана, послушна, етична. (в смисъл, да не е някаква коконка)
    Трябва да има хиджаб - не е задължително лицето, ръцете и краката й да са покрити.
    Всички забулени жени, които съм срещал, са добре запознати с религията си и мога да кажа, че бяха доста интелигентни и информирани какво се случва по света...научих доста неща от тях.

Мега фен
    Лиорче, освен тебе, колко други жени искаш да има мъжа ти мюсюлманин в шатрата си?

мъжа ти мюсюлманин
    защо реши, че ще се омъжвам за мюсюлманин ?

Мега фен
    Според мен колкото повече една мюсюлманка е по-предана на религията си, толкова повече жени ще иска да има нейния съпруг, по примера на Мохамед, защото той е имал много жени. Затова колкото повече жени има един мъж той е толкова по-праведен и повече се доближава до пророка.

Затова всяка предана мюсюлманка всеки ден трябва да се моли в джамията мъжа и да си има повече жени, поне 4-ри. Ако не се моли затова, значи не обича Мохамед и не й харесва, че той е имал толкова много жени, откъдето идва, че тя не никаква мюсюлманка.
    Последно редактирано от defender : 10-02-2015 на 21:15

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    ...повече пъти да оцелят целта ?
    "Уцелят"!
    Иди в джамията и виж.
    За какво ми е да ходя в джамия?! Християните не ходят в джамии, ако още не си се сетил ! Тези които ходят там не са християни!

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    "Уцелят"!
    За какво ми е да ходя в джамия?! Християните не ходят в джамии, ако още не си се сетил ! Тези които ходят там не са християни!
    Аз пък съм ходил в църква. Не ми пречи да ходя на църква макар че съм мюсюлманин, на теб какво ти пречи ?

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Аз пък съм ходил в църква. Не ми пречи да ходя на църква макар че съм мюсюлманин, на теб какво ти пречи ?
    Не ми пречи, просто не ми трябва да ходя там !

Според мен колкото повече една мюсюлманка е по-предана на религията си, толкова повече жени ще иска да има нейния съпруг, по примера на Мохамед, защото той е имал много жени. Затова колкото повече жени има един мъж той е толкова по-праведен и повече се доближава до пророка.

Затова всяка предана мюсюлманка всеки ден трябва да се моли в джамията мъжа и да си има повече жени, поне 4-ри. Ако не се моли затова, значи не обича Мохамед и не й харесва, че той е имал толкова много жени, откъдето идва, че тя не никаква мюсюлманка.
    Хаха.
    Мюсюлманинът не може да си вземе жена ей така когато си поиска. Има си правила.

Мега фен
    продължение от темата "Сънна парализа": http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11356898
    Напротив, говори се, само че е дадена оскъдна информация за тях.
    Затова и Исус казва "Имам още много неща да ви казвам, но не можете да ги понесете сега..."
    Така че не мога да очаквам от теб да ги разбереш, защото се водиш по старата книга и не можеш да "понесеш" това.

П.П. Нека не с*рем в темата на друг, ако много искаш да продължим, ела в темата "Ислям".
    ако е дадена малко информация за тях, но, тук пак казваме, достатъчна, тогава защо бързаш с изводите, заключенията и решенията, че представените от теб "джиновете" са бесовете представени в Библията?!, всичко което ние свидетелите на истинския Господ Бог засвидетелствувахме дотук относно тези неща е истина, само че ако търсиш същата истина в Библията, там по-трудно ще я намериш, не защото я няма там, напротив, има я, но защото е фрагментирана там, т.е. трябва да я познаваш много добре и да имаш дарба/откровение от истинския Господ Бог за да можеш да я извадиш от там, понеже е разхвърляна по протежение на всички библейски писания, или както и ти видя, трябваше да извадим думи от Битие 1:1-2, 1 Йоаново 1, Матей 12:25-26, Йоан 3:19, Откровение 18:3, Римляни 3:3-4, и т.н. за да съединим тези (така да се каже) парчета от раздробения и разхвърлян пъзел на библейските писания относно тези неща, на всичкото отгоре едни и същи стихове могат да бъдат използвани в други подредби, т.е. представляват други гледни точки, включително и за други неща, такива са истинските писания, всяко нещо е представено накратко в тях с по едно изречение или дори с една дума...
    Последно редактирано от npp : 10-05-2015 на 11:52

Мега фен
    Цитат:
    „Ислямът е разлагащ се труп, който трови нашия живот както вонящата мърша“.
    Кемал Ататюрк - създател на съвременна Турция, променил представите за исляма през 20-ти век?
    http://m.actualno.com/world/Paradoks...ma-499328.html

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си