Да, не всеки ги схваща тия работи.
''...И създадохме Джанн(джиновете) от бездимната част на огъня''
Ако почнем да тълкуваме, ще се окаже, че джиновете са създадени от топлина - огън. Вероятно Джанн (първият джин) е създаден много преди хората, още когато планетата е била гореща.
''Аз създадох джиновете и хората, само за да ми служат.'' - Тоест и те са като нас.
''Иблис(дяволът) беше от рода на джиновете.''
''Дяволът тече във вените на човека, като кръв.'' - Този айет пък показва, че джиновете могат да обсебват хората.
Ако искате да научите повече, прочетете Сура Джинн.
И те са като нас - хората. Раждат, раждат се, растат, ядат, пият, женят се (разказвали са ми как са чували да правят сватба в най-тъмните часове на нощта, когато няма и душичка по улиците - а кучетата ги следели и колкото повече са се отдалечавали, толкова по тиха е ставала музиката, тоест кучетата наистина са ги преследвали и са тръгнали по пътя към гората - все пак някой друг ми го разказа, не съм чувал джинове) умират. Те са невидими за хората в Земния живот, пък във Вечността ние хората, ще сме невидими за тях. Движат се много бързо и сравнително живеят много по-дълго от нас. Повече са от хората и се намират навсякъде. Най - много в баните, тоалетните, на забутани места, в стари къщи, на таваните, а и могат да са и в стаята ти. И те си имат религии, също като нашите - Християнство, Ислям, Юдеизъм и др..., има и атеисти. Могат да наранят хората в определени случаи и има начини да се защитиш от тях, но тука няма да се задълбочавам...използват се при направа на магии.