Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
мътна (ми) се вижда тая работа, какви са тези джинове?!, поне наясно ли си дали са одушевени същества или неодушевени духове, кои са одушевени(те) и кои неодушевени(те)?!
Да, не всеки ги схваща тия работи.
''...И създадохме Джанн(джиновете) от бездимната част на огъня''
Ако почнем да тълкуваме, ще се окаже, че джиновете са създадени от топлина - огън. Вероятно Джанн (първият джин) е създаден много преди хората, още когато планетата е била гореща.
''Аз създадох джиновете и хората, само за да ми служат.'' - Тоест и те са като нас.
''Иблис(дяволът) беше от рода на джиновете.''
''Дяволът тече във вените на човека, като кръв.'' - Този айет пък показва, че джиновете могат да обсебват хората.
Ако искате да научите повече, прочетете Сура Джинн.
И те са като нас - хората. Раждат, раждат се, растат, ядат, пият, женят се (разказвали са ми как са чували да правят сватба в най-тъмните часове на нощта, когато няма и душичка по улиците - а кучетата ги следели и колкото повече са се отдалечавали, толкова по тиха е ставала музиката, тоест кучетата наистина са ги преследвали и са тръгнали по пътя към гората - все пак някой друг ми го разказа, не съм чувал джинове ) умират. Те са невидими за хората в Земния живот, пък във Вечността ние хората, ще сме невидими за тях. Движат се много бързо и сравнително живеят много по-дълго от нас. Повече са от хората и се намират навсякъде. Най - много в баните, тоалетните, на забутани места, в стари къщи, на таваните, а и могат да са и в стаята ти. И те си имат религии, също като нашите - Християнство, Ислям, Юдеизъм и др..., има и атеисти. Могат да наранят хората в определени случаи и има начини да се защитиш от тях, но тука няма да се задълбочавам...използват се при направа на магии.