Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
А Иблис им е нещо като началник на джиновете?

А вярно ли е че магьосниците ползват джинове и как?

Ти как правиш намаз за да се предпазиш от джиновете, как е правилно?
Една част от джиновете се покланят на Иблис, тоест той е началник само на една част от тях - същото е и при хората, имам познати сатанисти.
Да, вярно е, че ги ползват и съм чувал, че евреите са доста вещи в това начинание. Магията е сключване на договор с дявола/зли джинове (в случая ''дявол'' е названието на всичко зло ), като дават нещо в замяна на джиновете. Например чувал съм как откъсвали сурета от Корана, обвивали ги и са ги потапяли в кръв, призовавайки дявола(зъл джин) и са сключвали договор с него...после хвърляли тия листи някъде - в тоалетна и т.н. Такива листи от Корана обвити в кръв са били намерени в канализацията. Друг начин е да заколиш животно (какво животно ще е, зависи от магията)в името на дявола и с неговите части да ползнаш за магията (очи, крака, глава, органи)...редом с тези неща може да се направи и муска - пълна със загадъчни знаци, които те си знаят и символи...
Намазът се изпълнява за благодарност и молитва към Аллах, а това че предпазва от разни неща са екстри..мисля, че бях обяснил как се прави.