Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
Няма гледна точка тук, и няма никакъв мироглед - тъкмо обратното, такъв тип заключения идват от липсата на позиция и гледна точка. Само чрез такова абстрахиране може да се изследват и изведат общи принципи и положения относно човека като цяло. И аз това се опитвам - не да ви покажа нещата през моите очи, а да ви покажа как и защо трябва да внимавате с кои очи вие гледате на нещата, да преоткриете причините за вашите перспективи и евентуално да ви се разкрие един друг свят в самите вас, където всичките тия малки перспективи ще загубят смисъла си на абсолютна и неизменна ваша реалност и ще станат само един метод и способ от общия ви инструментариум за познаване на света. Защото света е страшно огромно място, също както и вашия вътрешен свят. Но ако не дълбаете в тях с отворено съзнание, евентуално ужаса и клаустрофобията от такова огромно място, ще ви принуди да се скрите в едно малко местенце, което да наричате свое и никога да не прекрачвате границите му. И това местенце ще наричате целия свят и ваше единствено битие. И когато се сблъскате с другите местенца и реалности на другите хора, които също искат да запазят своето и го наричат абсолютно и единствено, тогава се раждат противоречията и наддумванията. А аргументите проихождащи от тези наддумвания служат само и единствено да затвърдят границите на един или друг малък свят, позиция и поглед.
Естествено да провокирам тъкмо това отношение към света и вас самите, което смело да прекрачва границите, които само си поставя, не ми е мисия или цел, аз само предлагам - всеки да взима и разбира каквото, както и когато си може и иска.
и какво предлагаш г-н умнико освен това как да преодолеем някаква си внушавана/вменявана от теб (и т.нар. от теб) клаустрофобия, когато истинският Господ Бог и Неговите (истински) Светии предлагат да търсим истинско спасение не за себе си, а за другите?!, значи ти предлагаш все неща от рода на всеки да се (по)грижи за себе си по някакъв си там начин считан от теб за мъдър, а истинският Господ Бог и Неговите (истински) Светии направо ни казват да обичаме другите така щото да докарате съвършено спасение и изобилен живот за тях до края на вечността, защото който така служи на Господ Бог няма да има проблеми с фобии, страхове, и пр...