Като питат айнщайна дали вярва в Бог, той казва, че не в човешката му фигура от библията
Бил Геец също е атеист
докато християните презират исляма исляма ще презира християните
и така ще си живеем мразейки се
религията на другия трябва да се уважава за да уважава той твоята
никъде в корана не се казва убивай неверника или в библията и двете религии учат на добро
но както е казал Айнщайн ''По-лесно е да се разбие ядрото на плутония, отколкото злият дух в човека.''
99% от писалите тук не доказват че са по-достойни от тези които презират
жалко че ще си останат същите идиоти
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Авицена е допринесъл минимално с нещо.
Ал-Хорезми е допринесъл минимално с нещо.
Омар Хаям е допринесъл минимално с нещо.
Ибн Батута е допринесъл минимално с нещо.
Наистина ли го мислиш?
Информирай се. Интернет е добро място да започнеш да го правиш, ако библиотеката е далеч.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Не става дума само за религии.
Едно е да си религиозен - да спазваш повелите, забраните и т.н., но да го правиш само от страх и задължение, друго е да усетиш силата на този висш Творец и да го обичаш, като виждаш творенията му навсякъде около себе си.
Моето лично мнение е, че учените, които са и вярващи, са най-близко до това знание, но, разбира се, има много неща, за които не сме осведомени.
Някои от хората сред нас са достигнали неимоверни висини в духовното си развитие и функционират на по-различно ниво. Те също са по-близко до висшето знание.
Разбира се. Ако открием всичко какъв смисъл ще има живота? Говоря за тези по- извисени духовно, които ти споменаваш. Въпреки, че за някои живота пак ще е интересен, има хора, които само съществуват, които не оставят (дори не се стремят да оставят) нещо на този свят.
А хората, които са достигнали на по- високо ниво от развитието си винаги са били отхвърляни от обкръжаващия ги свят като аутсайдери, луди или просто неориентирани.
Каква е твоята цел в живота, inewton?
Въпросът е към всички, които четат темата.
Не мисля да отговарям тук, а и тя не е само една. Не искам да го вижда всеки. Виж предишното ми мение.
Последно редактирано от inewton : 06-15-2015 на 19:05
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
не очаквай всички да ти отговорят това е въпрос който си задават хората сами стига да са нужното духовно ниво
ако са под него те просто преживяват
викаш няма смисъл да достигаме по-високо ниво тия от ниските нива ще ни смачкат така ли?
и ще ти отговоря когато откриеш всичко може да започнеш да намираш смисъл в създаването
Последно редактирано от haritov : 06-15-2015 на 19:11