.
Отговор в тема
Страница 15 от 204 ПървиПърви ... 51112131415161718192565115 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    И 100 години да "живееш", пак няма да си живял толкова колкото аз живея за "един ден" (да речем), като го казвам съвсем условно, предвид това, че не измервам битието си по слънчевите цикли. Докато не израстеш от социалния тип психика, все едно изобщо не си живял. Животът ти ще е само един сън, в които ще се сънуваш като сбор от "пре-живяванията" си и ще ги наричаш живот. Но това не е живеене... Живеенето е само тук и сега, само в този миг. Друг живот няма. Всичко останало са сънища, игри на образи и сенки.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 06-16-2015 на 15:26

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Aх, много я обичам тая фраза "К'во ми философстваш?". Звучи ми като универсален апел към глупостта. Разбирам и защо я използваш - мислиш си че искам да отклоня въпроса с друг въпрос, но това съвсем не е така. Просто въпроса "Какво искам да постигна?" автоматично допуска че искам нещо да постигна, и още повече - че има изобщо такова нещо като "постигане". Да, постигане има, но само в рамките на определен контекст. В рамките на социалния контекст, "постигането" е просто един от многото митове. За тия дето живеят в социалния контекст т.е. в предварително нарисувана картинка за това какво е и какво трябва да бъде живота им, този въпрос може би има смисъл и верен отговор, но за мен е честно казано смешен - напомня ми как в детската градина ни питаха какви искаме да станем като порастнем. Въпросът с искането да станеш някакъв, което в по-късна възраст преминава във въпроса за постигане, следване на мечти и пр. филми, се състои в следното - всеки иска това, което му липсва; всеки търси, това което не му достига. Веднъж вживял се в ролята на "непостигнал", всеки предначертава за себе си пътя по който ще стане "постигнал" - и оттам нататък всеки може безкрайно да фантазира и проектира себе си, само и само да замаже, скрие и компенсира това, в което се е вживява сега (недостигнал, непълноценен и най-общо МАЛЪК). Тая фантазия е толкова детска по своя характер, но понеже е толкова присъща на социалния тип човек, тя става масово определяща и оттам се възприема като нещо естествено. А във всички случаи ролята на "достигащ", "постигащ" мечтите си, не е по-различна от ролите, в които всяко едно малко дете се изживява. Само че ролята на детето е наивна, спонтанна, свободна от твърда идентификация - тази година искаш да си супермен, другата година батман, и т.н. Обществото обаче прави всичко възможно да "канализира" тая ролевост и да даде валидност на едни или други роли. Някои от тях се дават автоматично, примерно ако си погледнеш личната карта, там пише "кой си". За други роли , определящо е взаимодействието ти с околните и това каква роля ще си избереш(ще ти изберат), тоест от каква роля имаш(имат) нужда - понеже (в) обществото има роля за всеки, дори и за тия дето съвсем не се вписват или не са в него. Ето дори и ролята на " философстващ" е една такава роля, с прикрепени към нея негативни емоционални пълнежи и отношения. Всъщност това което ми казваш с това "че ти философствам" е - "Спри да задълбаваш и ми дай някой заучен отговор, към който да проявя съгласие или несъгласие". А мен съвсем не ме интересуват заучени отговори; не ме интересува с кое искаш или не искаш да се съгласиш, или в коя роля искаш да ме впишеш, но знам че за да ме "разпознаеш" трябва неминуемо да го направиш, защото само така можеш да ме асоциираш с нещо вътрешно на самия теб. Но аз не съм там.
    очаквах да напишеш нещо смислено
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

И 100 години да "живееш", пак няма да си живял толкова колкото аз живея за "един ден" (да речем). Докато не израстеш от социалния тип психика, все едно изобщо не си живял. Живота ти ще е само един сън, в които ще се сънуваш преживяванията си и ще ги наричаш живот. Но това не е живеене... Живеенето е само тук и сега, само в този миг. Друг живот няма. Всичко останало са сънища, игри на образи и сенки.
    така ли, тогава разкажи подробно как тук и сега ти минава един ден. да разбера с какво по-различен ти е от моя?
    странно е как ме хвръли от самото начало в графа чалгари.

най-малко за да живееш тук и сега, ти трябва да си изградил стълба от преди и за след, ако искаш да съществуваш в тази цивилизация, иначе отиваш в гората, радваш се на облачета, колиш прасета ..

Мега фен
    Живеенето е само тук и сега, само в този миг. Друг живот няма. Всичко останало са сънища, игри на образи и сенки.
    Ми добре, това се базира на вяра точно толкова колкото и това, че има живот, добре дошъл клуба на вярващите.
    Неизвестността която крие смъртта комбинирано с това, че тя е единственото сигурно нещо в тоя живот, ни прави всички вярващи в една или друга форма.

Но, че оня живот няма нищо общо с тоя е друг въпрос. Все едно цял живот да съм живял на Северния полюс и да се опитвам да си обясня каква е Амазонка.

ПП: Или ти говориш за мига, ясно.
    Последно редактирано от defender : 06-16-2015 на 15:32

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    очаквах да напишеш нещо смислено
    Не ми е цел да оправдавам очакванията ти ...

мълчанието е знак на съгласие

Мега фен
    ^ сега доктора безцелно ще ти отговори, че не си прав
    или безцелно няма да ти отговори, че не си прав

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    тогава разкажи подробно как тук и сега ти минава един ден.

най-малко за да живееш тук и сега, ти трябва да си изградил стълба от преди и за след, ..
    Ти като мислиш за преди и след, преди или след го правиш? Или СЕГА? Съзнанието съзнава единствено в настоящето, миналото и бъдещето не съществуват. Освен като идея, разбира се, но осъзнаването на всяка идея винаги става само тук и сега
    иначе отиваш в гората, радваш се на облачета, колиш прасета
    Физическата ми позиция и положение, съвсем не изчерпват духовната.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    обаче не си наясно с контекста, например, знаеш ли, че земята на исполините, за която се говори в ал-маида, според Библията е била наследена от амонците и моавците, докато Бог обеща и даде на израилтяните съвсем друга земя?!
    И какво от това?

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    например, къде виждаш в Новозаветните библейски писания Исус и Неговите истински ученици да са казали да се убива или причинява зло на някого по някаква причина, при положение че нито един от Тях не е убивал и не е причинявал зло на когото и да било, но от написаното се вижда, че всеки от Тях е побеждавал злото с добро?!, така Заветът на Бог чрез Исус спасява дори всеки човек съвършено, докато вероучението, което регламентира причиняване на зло по някаква причина - не
    Мога да ти извадя примери на насилие от Новия Завет, ако това ще те удовлетвори, но идеята тук е как дефинираме това "зло".

Според теб е зло да се защитиш при нападение?

Зло е да убиеш врага си по време на война?

Зло е да защитаваш вярванията си?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Защо и Корана, и Библията забраняват консумацията на свинско месо?

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Защо и Корана, и Библията забраняват консумацията на свинско месо?
    https://www.youtube.com/watch?v=86KFojFZ7WI
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Само заради това ли?

Ако оставим настрана това има ли теологична обосновка?

Ти като мислиш за преди и след, преди или след го правиш? Или СЕГА? Съзнанието съзнава единствено в настоящето, миналото и бъдещето не съществуват. Освен като идея, разбира се, но осъзнаването на всяка идея винаги става само тук и сега

Физическата ми позиция и положение, съвсем не изчерпват духовната.
    и как мина деня ти?
    от къде знаеш, че няма паралелна вселена? :Д
    Съзнанието е сега, но ако не мислиш СЕГА за утре, тогава утре няма да си жив.
    Идеята се поражда от желанието, о мисълта насочена за утре.
    Не знам как може да ти хрумне идея, ако утре забравиш да я довършиш и не помниш вчера

Напълно ли си доволен от света и от видът ти?

Град
    Dreamland
    Само заради това ли?

Ако оставим настрана това има ли теологична обосновка?
    Ако ти е вкусно да ядеш месо на животно, което яде изпражнения, всичко е наред. Никой няма да те съди.

Месото се смята за нечисто.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Ако ти е вкусно да ядеш месо на животно, което яде изпражнения, всичко е наред. Никой няма да те съди.

Месото се смята за нечисто.
    Значи не самото живо същество, а месото му. Разбрах.

и как мина деня ти?
    от къде знаеш, че няма паралелна вселена? :Д
    Съзнанието е сега, но ако не мислиш СЕГА за утре, тогава утре няма да си жив.
    Идеята се поражда от желанието, о мисълта насочена за утре.
    Не знам как може да ти хрумне идея, ако утре забравиш да я довършиш и не помниш вчера

Напълно ли си доволен от света и от видът ти?
    Не съм казал да не мислиш за утре. Но едно е да мислиш за него, друго е да си зациклил в него, като че все едно е реално. Аз утре така или иначе няма да съм жив, защото утре няма, няма и живот в него. Живот има само сега.

Сега ако обичаш спри да ми задаваш олигофренски въпроси, защото ти отговарям само от коректност.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 06-16-2015 на 16:26

Град
    Dreamland
    Значи не самото живо същество, а месото му. Разбрах.
    И животното.

Град
    Sedes Sancti Petri
    И животното.
    Защо животното? Нали то няма душа?

Град
    Dreamland

Не съм казал да не мислиш за утре. Но едно е да мислиш за него, друго е да си зациклил в него. Аз утре така или иначе няма да съм жив, защото утре няма, няма и живот в него. Живот има само сега.
    за съжаление не може по 24 часа да правиш каквото си искаш и да си добре удовлетворен постоянно бе.
    Някои създават светове. Някои порменят светове. Това става само с желание, мисъл, действие. хората, които са достигнали връхни точки на ума, могат да предвиждат за 20 години напред и си правят сметките, което не им пречи да мислят 1000 години по напред от масите.

Град
    Dreamland
    за съжаление не може по 24 часа да правиш каквото си искаш и да си добре удовлетворен постоянно бе.
    Някои създават светове. Някои порменят светове. Това става само с желание, мисъл, действие. хората, които са достигнали връхни точки на ума, могат да предвиждат за 20 години напред и си правят сметките, което не им пречи да мислят 1000 години по напред от масите.
    Защо не обърнеш внимание на себе си, вместо да поучаваш Доктора.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Което също показва практичната страна. Аз исках да разбера дали има духовна, някакво теологично обяснение.

Аз също търсих преди да ви питам. Явно няма.

Град
    Dreamland
    Което също показва практичната страна. Аз исках да разбера дали има духовна, някакво теологично обяснение.

Аз също търсих преди да ви питам. Явно няма.
    Каква духовна страна искаш, не разбирам?

Храната я поемаш с материалното тяло.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    като сте толкова наясно кога корана позволява употребата на нечисто месо и алкохол
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Защо не обърнеш внимание на себе си, вместо да поучаваш Доктора.
    защо мислиш, че го поучавам? това, че не съм съгласен с някои неща с него ли? Или си му фенка? АКО не си разбрала, се опитвам да научаа как мисли, защото сме набори.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си